Γενικά

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Αντιδρά η ΔΟΕ στο διπλωματικό μποϊκοτάζ των ΗΠΑ

Με ανακοίνωση η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή εξέφρασε την δυσαρέσκειά της για την απόφαση των ΗΠΑ να μποϊκοτάρουν διπλωματικά τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Οι Αμερικανοί μέσω της εκπροσώπου Τύπου του Λευκού Οίκου, ανακοίνωσαν πως δε θα στείλουν κανέναν επίσημο στο Πεκίνο για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες λόγω της «συνεχιζόμενης γενοκτονίας και των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και κυρίως κατά των Ουιγούρων στο Σιντσιάνγκ από την Κίνα».

Οι σχέσεις των δύο ισχυρών δυνάμεων είναι σε ύφεση από την περίοδο που ήταν Πρόεδρος ο Τραμπ, ωστόσο τώρα με το μποϊκοτάζ στο Πεκίνο, ήρθε και η αντίδραση της ΔΟΕ.

«Η παρουσία κυβερνητικών απεσταλμένων και διπλωματών, είναι μια καθαρά πολιτική απόφαση για κάθε κυβέρνηση για την οποία η ΔΟΕ επιλέγει της ουδετερότητα και τον απόλυτο σεβασμό. Η στάση μας καθιστά ξεκάθαρο πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες και η συμμετοχή των αθλητών είναι πάνω από κάθε πολιτική» ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως στην περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων υπάρχει Ολυμπιακή εκεχειρία η οποία πρέπει να τηρείται μια εβδομάδα πριν την έναρξη των Ολυμπιακών έως και μία εβδομάδα μετά τους Παραολυμπιακούς.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button