Μπάσκετ

Φρύδας: «Ταλαντούχοι οι Έλληνες παίκτες – Ο Άρης είναι τόσο μεγάλος που δεν μπορεί να μην βοηθηθεί»

Ο Βαγγέλης Φρύδας μεγάλο κομμάτι μίλησε στο Yello Radio 92.8 και στην εκπομπή «Αθλητικό xpress».

Ο πρώην πρόεδρος των Τρικάλων μίλησε για τον πρώην συνεργάτη του Αχιλλέα Ρουσιαμάνη και την συμβολή του στον μπασκετικό Άρη, τα όσα συμβαίνουν και τι θα γίνει με την διοίκηση πρωτοδικείου ενώ τονίζει ότι ο Άρης θα πρέπει να δώσει ευκαιρίες στους Έλληνες παίκτες.

Αναλυτικά τα όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα:

Έτσι όπως είναι τα πράγματα είναι δύσκολο να κάνεις πράξη όλα αυτά που έχει στο μυαλό σου. Το σίγουρο είναι ότι όπως και να χει είμαι ένας άνθρωπος του μπάσκετ και ο Άρης είναι για εμένα ξεχωριστή ιστορία. Είμαι έτοιμος ανα πάσα στιγμή να δώσω ότι μου ζητηθεί. Έχουν γίνει κάποιες κουβέντες, τώρα έχουν παγώσει. Θα δούμε πως θα πάνε τα πράγματα.

Πάγωσε λίγο γιατί τον ρόλο μου τον επιτελεί αυτή την στιγμή ο Λευτέρης ο Αρβανίτης μέσα στην ομάδα, οπότε θα πρέπει να αποφασιστεί από μεριάς του να μεταφέρει ένα κομμάτι του βάρους κάπου αλλού, και συγκεκριμένα στους δικούς μου ώμους για να μπορώ να ενεργοποιήσω όλο αυτό που λέμε.

Για τον Αχιλλέα Ρουσιαμάνη

Ήταν καθοριστική η συμβολή του την δύσκολη περίοδο που έμεινε ο Άρης χωρίς ανθρώπους. Δεν είναι μόνο το ότι έβαλε χρήματα για να πληρωθούν υποχρεώσεις και να τρέξει η ομάδα μέχρι να σταματήσει το πρωτάθλημα λόγω πανδημίας. Είναι ότι έβαλε την εγγυητική που όπως ξέρουμε χωρίς την εγγυητική η επιτροπή σε βγάζει από το πρωτάθλημα. Έδωσε δυο πράγματα που αν δεν τα έδινε κάποιος δεν ξέρω τι θα γινόταν στον Άρη. Στην δύσκολη στιγμή δήλωσε παρών και ήταν αυτός που κυρίως τράβηξε όλο το άρμα του Άρη μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Για το γεγονός ότι ολοκληρώνεται αύριο η θητεία της προσωρινής διοίκησης πρωτοδικείου

Είναι κάτι πολύ δύσκολο διότι δυσκολεύει η στάση του κ. Γουλιέλμου. Νομίζω πως αυτό που θέλουν οι άνθρωποι που διοικούν τον Άρη αυτήν την στιγμή, είναι ο Γουλιέλμος να δώσει μετοχές όχι γιατί τους επηρεάζει στην διοίκηση αλλά γιατί σκέφτονται πως αν βρεθεί κάποιος και αγοράσει την ομάδα μπορεί ο Γουλιέλμος να ζητήσει ανταλάγματα και θέλουν να είναι ήσυχοι ότι δεν θα το βρουν μπροστά τους. Βέβαια το ότι ο κ. Γουλιέλμος δεν δίνει τις μετοχές ακόμα σημαίνει ότι έχει κάτι στο μυαλό του αλλιώς θα τις έδινε εδώ και τόσο καιρό.

Οι δυσκολίες

Έχουν γίνει πολλά λάθη τόσο στα οικονομικά όσο και στις επιλογές. Αυτή την στιγμή Πρώτον, η εξυπηρέτηση του άρθρου 99. Δεύτερον, οι προσφυγές που ανά πάσα στιγμή μπορεί να καταρρίψουν την εγγυητική από παλιές οφειλές σε παίκτες. Τρίτον, οι ρυθμίσεις στο κράτος (π.χ. εφορία και ΙΚΑ). Σε όλο αυτό πρέπει να προστεθεί ότι πρέπει να φτιάξει μια ομάδα για να μπορεί να παίξει στο πρωτάθλημα. Είναι ένα μηνιαίο ποσό με το οποίο έχτιζες ομάδα για να πας τετράδα.

Οι προτάσεις

Για μένα το πρόβλημα δημιουργεί ευκαιρία. Για μένα η κρίση δημιουργεί λύση.

Η πρόταση που πρέπει να γίνει πράξη είναι το αρχικά το Παλέ έχει δυο διαστάσεις, η μια ότι είναι εγκλωβισμένα χρήματα του Άρη τα οποία δεν έχουν φύγει από τα χέρια της κεντρικής διαχείρησης του ΕΣΑΚΕ όμως είναι εγκλωβισμένα γιατί ο Άρης έχει κάνει από παλιότερες οφειλές και διακανονισμούς ένα δοσολόγιο να πληρωθεί, μέσα από αυτα τα χρήματα, το Παλέ για παλιές οφειλές του συλλόγου. Είναι δηλαδή δεσμευμένα τα χρήματα του τηλεοπτικού συμβολαίου αλλά και της χορηγίας του πρωταθλήματος εξαιτίας των οφειλών του Άρη στο Παλέ. Αυτό έγινε γιατί αναγκάστηκε. Αν δεν έδινε το χαρτί ότι του δίνεται το Παλέ σαν έδρα δεν θα μπορούσε να πάρει την άδεια από την πειτροπή επαγγελματικού αθλητισμο, είναι υποχρεωτικό να πάρεις χαρτί από το γήπεδο που θα παίξει ότι είσαι οκ όσον αφορά οφειλές και υποχρεώσεις.

Αν ο Άρης πάρει το Παλέ, πρέπει να το κάνει απευθείας συζήτηση με τον Πρωθυπουργό της χώρας, και όχι με τον Υπουργό Αθλητισμού. Τουλάχιστον εγώ δεν μπορώ να τον εμπιστευτώ με τα πεπραγμένα του ειδικά αυτά που έγιγαν στο ποδόσφαιρο. Δεν μου δίνει την εντύπωση ότι είναι ένας άνθρωπος που θα δώσει λύση. Έχει δημιουργήσει ο Πρωθυπουργός ένα front office, αυτούς τους ανθρώπους που έχει εκείθα πρέπει ο Άρης να κάνει την επαφή, να μιλήσει μαζί τους με σκοπό να πάρει το γήπεδο για ορισμένα χρόνια και να απεγκλωβιστούν τα χρήματα από τον ΕΣΑΚΕ. Επίσης, κάνοντας αυτό να μπορεί για να στεγαστούν όλα τα τμήματα και οι αθλητικές ομάδες που είναι στο Παλέ και γυμνάζονται,να έχει μια στήριξη από το κράτος σε αυτούς τους αθλητές.

Αύριο μόλις τελειώσουν τα θέματα με τον ορισμό της διοίκησης πρωτοδικείου, βγάζει ο Άρης διαρκείας. Ο Αρειανός παίρνει το εισιτήριο για να δεί μόνο την ομάδα και όχι για να την στηρίξει; Κι αν του πεις ότι « εγώ ξεκινάω, φτιάχνω μια ομάδα και όποτε με το καλό ανοίξουν οι πόρτες ελάτε στο γήπεδο» , δεν θα πάει να αγοράσει το εισιτήριο; Και θα πεις στον κόσμο αυτόν ότι «αυτήν την στιγμή ξεκινάμε και εμείς, αν και δεν μπορούμε να σας δώσουμε την χαρά να μπείτε στο γήπεδο λόγω της πανδημία, για να στηρίξουμε την ομάδα ξεκινάμε και βγάζουμε τα διαρκείας, για να υπάρξει ένα ταμείο». Κάνεις όλα αυτά, φτιάχνει ένα ρόστερ μιας ομάδας η οποία δεν θα έχει εξαλωσίνες, θα έχει ανθρώπους σωστούς που τους εμπιστεύεσαι και σαν χαρακτήρες και σαν παίκτες. Υπάρχουν τέτοιοι παίκτες αρκεί να γίνει αυτή η εκλογή. Να κάνεις μια ομάδα που θα ξέρει ο Αρειανός ότι δεν θα πάρει το πρωτάθλημα αλλά θα έχει μια παρουσία που δεν θα έχει καμία σχέση με την περσινή ή των τελευταίων χρόνων.

Αν υπάρχουν παράγοντες

Ο Άρης είναι τόσο μεγάλος που δεν υπάρχει περίπτωση να μην υπάρχουν άνθρωποι. Δεν υπάρχει καμία.

Για την επιστολή στον Γουλιέλμο από τους ανθρώπους του Άρη

Το ξέρω από παλία, τώρα το ξανά κίνησαν.

Το γεγονός ότι ο Καμπερίδης ποντάρει στο ελληνικό στοιχείο

Καμιά φορά την ανάγκη την κάνουμε φιλοτιμία, είναι σωστό όμως. Όλοι ξέρουμε ότι στην Α1 ο ελληνικός πυρήνας δείχνει την πορεία της ομάδος. Οι Έλληνες πάικτες δείχνουν πόσο καλά θα πας. Το θέμα είναι να πάρεις και παίκτες που έχουν προσδιαγραφές και προοπτικές. Υπάρχουν πάρα πολλά παιδιά που έχουν ταλέντο και τους λείπει μια ευκαιρία για να το δείξουν στα μεγάλα γήπεδα, Έλληνες.

Αυτή την στιγμή ο Άρης έχει τρια παιδιά από τα σπλάχνα του Άρη και για μένα ο Βαλάντης και ο δίκος μου , ο Λάμπρος, πρέπει να γυρίσουν για να γίνει μια πεντάδα παιδιών που έχουν πάρει πρωταθλήματα με τα εφηβικά και έχουν προοπτική να παίξουν σε υψηλό επίπεδο. Ταυτόχρονα υπάρχουν και παιδιά που μπορούν να έρθουν στοη ομάδα, να σμιλευτούν και να παίξουν μπάσκετ. Το θέμα είναι να βρίσκεις την κρυφή αξίας πριν την δουν οι άλλοι και να την αναδείξεις.

Για την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος

Αυτή η απόφαση έχει παρθεί με 14-0 παμψηφεί από τον ΕΣΑΚΕ απλώς τώρα επιβεβαιώνεται και διατυπώνεται.

Για τον Ολυμπιακό

Είναι αδιανόητο ο Ολυμπιακός να μην είναι στην Α1. Είναι μια φαρσωκομωδία και για μένα το πρώτο βήμα που πρέπει να γίνει, για να επανέλθει ο Ολυμπιακός, είναι η διαιτησία να πάει στον ΕΣΑΚΕ. Να κρατήσει η ΕΟΚ όλα αυτά που κάνει αλλά οι άνθρωποι που θα καθορίζουν τις επιλογές των διαιτητών στα ματς πρέπει να είναι άνθρωποι που θα ανήκουν στην επαγγελματική λίγκα.

Για το ότι πολλοί θεωρούν χαριστικό την παραμονή του Άρη και του ΠΑΟΚ στην κατηγορία.

Το πρωτάθλημα ήταν σε εξέλιξη δνε ξέρω τι θα γινόταν. Πως μπορεί κάποιος να πεί τι θα γινόταν. Υπήρξε μια κατάσταση που δεν την περίμενε κανένας και σε αυτήν την κατάστασ πρέπει να κινηθούμε αναλόγως και να πάμε ένα βήμα μπροστά

Για την ομοσπονδία και το θέμα των εκλογών

Η διάδοχη κατάσταση που εμφανίζεται απέναντι στην ήδη υπάρχουσα διοίκηση της ομοσπονδίας δεν είναι το φρέσκο και το καινούργιο. Πρέπει να ανοίξουν οι πόρτε της ομοσπονδίας και να μπει νέος αέρας, να δεχτεί και ανθρώπους που δεν είναι 100% δικοί του.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button