Απόψεις

Φρεσκάδα, διάθεση, καθαρό μυαλό, γράψτε 0/3

Ο Άρης όχι μόνο ηττήθηκε, αλλά προβλημάτισε (και πάλι) απέναντι στον Χαρίλαο Τρικούπη.

Περίπου έναν μήνα μετά το παιχνίδι με τον Ιωνικό, οι φίλοι του Άρη ήταν και πάλι στο ίδιο έργο θεατές στην πρεμιέρα του αγώνα με τον Χαρίλαο Τρικούπη.

Αρχικά, από την ομάδα έλειπε και πάλι η φυσική κατάσταση. Ο Ντραγκίσεβιτς στα πρώτα 13 λεπτά που έπαιξε ήταν θετικότατος, βοηθώντας τον Άρη να φτάσει στο +10. Μέχρι εκεί όμως…

Στην συνέχεια και πάλι έπεσε η απόδοση του, με τους ψηλούς που ήρθαν από τον πάγκο να μην μπορούν να κάνουν την διαφορά. Το θέμα αυτό δεν υπήρχε μόνο στον Μαυροβούνιο, αλλά συνολικά σε όλη την ομάδα που της έλειπε η φρεσκάδα, που δεν μπορούσε να ακολουθήσει τους ρυθμούς της ομάδας του Μεσολογγίου.

Ωστόσο ούτε φαινόταν και να… καίγεται κανείς. Επιλογές βιαστικές, προσπάθεια στην άμυνα η οποία σε καμία περίπτωση δεν ήταν αρκετή, και γενικότερα μια εικόνα που -όπως σημείωσε και ο Σάββας Καμπερίδης- έδειχνε ότι ο Άρης είχε πολύ μικρότερο κίνητρο από τον αντίπαλο του.

Επιπλέον ο Άρης φαινόταν πως δεν είχε καθαρό μυαλό. Στα διαστήματα που ο Τρικούπης έκανε τα σερί του (από 19-29 σε 33-29 και από 39-48 σε 56-49), δεν έλειπε απλώς η «ρέντα» αλλά και το καθαρό μυαλό. Ο Άρης δεν έκανε απλώς άστοχες, αλλά και κακές επιθέσεις χωρίς να βρίσκει τον τρόπο να «σπάσει» τον ρυθμό.

Τώρα… στο αύριο. Πρέπει δεδομένα να αλλάξουν πολλά πράγματα. Πρέπει να βρεθεί ο τρόπος να δοθεί κίνητρο στους παίκτες της ομάδας, να γίνει κι’ άλλη δουλειά στην φυσική κατάσταση. Επίσης, με την μέχρι τώρα εικόνα, φαίνεται επιβεβλημένη η προσθήκη παικτών με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά (και προφανώς η αποχώρηση κάποιων).

Ευθύνες σαφώς (και μεγάλες) καταλογίζονται και στον πάγκο. Ο Σάββας Καμπερίδης έκανε μερικές αμφιλεγόμενες επιλογές τόσο στον καταρτισμό του ρόστερ, όσο και στην διάρκεια της πρεμιέρας της Basket League.

Σαφώς ούτε ο Άρης «έπεσε» ούτε η σεζόν τελείωσε μετά από μια ήττα στην πρώτη αγωνιστική. Η ομάδα όμως έδειξε κακή εικόνα απέναντι σε έναν αντίπαλο που έχει όχι μόνο πολύ μικρότερο μπάτζετ από εκείνον, αλλά και το μικρότερο από όλες τις ομάδες της κατηγορίας.

Πλέον αναζητούνται απαντήσεις, σε έναν Άρη που είναι καταδικασμένος να ζει στην πίεση, πόσο μάλλον μετά από μια τέτοια ήττα. Ειδικά φέτος, σε ένα πρωτάθλημα 12 ομάδων που το κάθε «λάθος» είναι πολύ πιο δύσκολο να διορθωθεί.

Υ/Γ. Τα παραπάνω έχουν ως εξαίρεση τον Δημήτρη Φλιώνη. Με μια εμφάνιση διαφορετικού επιπέδου από τους υπόλοιπους του γηπέδου έφτασε κοντά -όπως είπε ο Καλαμπάκος- να κερδίσει μόνος του το ματς.

Υ/Γ. Απορία προκαλεί η μη χρησιμοποίηση του Χαριτόπουλου. Σε ένα ματς που από την στιγμή που αποχώρησε ο Ντραγκίσεβιτς ο Άρης δέχθηκε 14 σερί πόντους είναι δύσκολο να γίνει αντιληπτός ο λόγος που δεν έπαιξε δευτερόλεπτο ο έμπειρος ψηλός. Όλα αυτά σύμφωνα με την πληροφορία ότι ήταν “DNP, Coach Decision”.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button