Ποδόσφαιρο

Φραν Βέλεθ: Ο αυτισμός της κόρης του, η υπέρβαση και η ευτυχία

Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού σήμερα (2/4) και ο Φραν Βέλεθ μιλάει για την διαφορετικότητα της κόρης του, τις δύσκολες στιγμές και την πραγματική ευτυχία.

Αυτισμός. Ο ορισμός προέρχεται από την λέξη Εαυτισμός και υποδηλώνει την απομόνωση ενός ατόμου στον εαυτό του. «Απ’ όταν ήταν μικρούλα, βλέπαμε ότι είχε κάτι ξεχωριστό» λέει ο Φραν Βέλεθ όταν αναφέρεται στην κόρη του, Βέγκα.

«Δεν το δέχεσαι από την αρχή, αλλά σιγά σιγά, όσο περνάει ο καιρός, κατανοείς πολλά πράγματα: τη συμπεριφορά, ότι δεν μιλούσε…» κι έτσι πήραν την απόφαση, μαζί με την σύζυγο του, να απευθυνθούν σε ειδικούς.

Η γνωμάτευση ήταν πως «πάσχει από Φ.Α.Δ. (Φάσμα των Αυτιστικών Διαταραχών). Κυρίως στη γυναίκα μου έπεσε σαν ένας βράχος, σαν ένα βουνό επάνω της. Δεν ξέραμε πώς να το αντιμετωπίσουμε». Κανείς γονιός δεν ξέρει.

Απευθύνεται σε ειδικούς, διαβάζει, επιμορφώνεται και κάνει τα πάντα για να βλέπει το παιδί του ευτυχισμένο. Γιατί στην τελική, «αυτό που σκέφτομαι είναι να είναι εκείνη ευτυχισμένη, να απολαύσει την ζωή όσο το δυνατόν περισσότερο».

Τι γίνεται όμως όταν ο ένας από τους δύο γονείς, απέχει χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την οικογένεια του;

Ο Ισπανός πρώην αμυντικός του Άρη και νυν του Παναθηναϊκού μίλησε στο gazzetta.gr:

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button