Ποδόσφαιρο

Φαν’τ Σχιπ: «Αν θέλουμε Μουντιάλ, να φανούμε αντάξιοι με την Ισπανία»

Πρέπει να ανέβει επίπεδο η Εθνική ομάδα για να φτάσει ξανά στα τελικά ενός Μουντιάλ και ο Τζον Φαν’τ Σχιπ αυτό ακριβώς τόνισε στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε πριν την πρεμιέρα των προκριματικών κόντρα στην Ισπανία. «Είναι ώρα να ανεβάσουμε επίπεδο και ρυθμούς», πρόσθεσε ο Ολλανδός τεχνικός που απάντησε και στο πώς θα «κατεβάσει» την ομάδα.

Για την πρόκληση της προσαρμογής της ομάδας μεταξύ ολλανδικού και ελληνικού στυλ: «Είναι σίγουρα μια πρόκληση. Όταν αναλάβαμε την ομάδα 1,5 χρόνο πριν, θέλαμε να μάθει η ομάδα σε αυτό το στυλ. Θέλαμε παίκτες με τις ικανότητες να παίξουμε αυτό το ποδόσφαιρο και σίγουρα θέλω να δω την ομάδα να παίζει με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Ταυτόχρονα όμως θέλουμε να διατηρήσουμε την ταυτότητα της ομάδας, όπως αγωνίζεται στο υψηλό επίπεδο τόσα χρόνια και όπως τα έχει καταφέρει. Έχουμε κάνει βήματα προόδου και ένα ματς κόντρα στην Ισπανία είναι πρόκληση. Είναι μια ομάδα που αποτελεί υπόδειγμα στο στυλ ποδοσφαίρου που παίζει και αύριο θα δούμε τι βήματα προόδου έχουμε κάνει. Όμως ίσως παίξουμε και λίγο διαφορετικά σε σχέση με το συνηθισμένο μας παιχνίδι».

Για το ποια είναι τα θετικά στοιχεία της ομάδας που θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει κόντρα στην Ισπανία: «Να προσπαθήσει η ομάδα να παίξει συμπαγές ποδόσφαιρο. Όταν έχουμε κατοχή να προσπαθήσουμε να επιβάλλουμε το παιχνίδι μας, όπως σε όλα τα προηγούμενα, να έχουμε καλή ανάπτυξη και παιχνίδι πάνω στις γραμμές. Πολλά θα εξαρτηθούν βέβαια από το πως θα παίξει και ο αντίπαλος. Δεν ξεχνάμε πως παίζουμε εκτός έδρας με έναν δυνατό αντίπαλο. Δεν γίνεται να υπερεκτιμήσουμε τις δυνάμεις μας και να πούμε ότι θα κάνουμε 80% κατοχή μπάλας, όμως έχουμε έρθει για να διεκδικήσουμε το αποτέλεσμα και θα προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε».

Για το ότι το ματς με την Ισπανία είναι μόλις το δεύτερο για την Ελλάδα επί των ημερών του κόντρα σε αντίπαλο του τοπ-10 της FIFA μετά από αυτό με την Ιταλία και τις ομοιότητες των δύο αγώνων: «Με την Ιταλία ήταν ένα δυνατό παιχνίδι στη Ρώμη. Όπως θα είναι και αύριο. Πάντα κοιτάμε όλα τα παιχνίδια, αναλύουμε όλα τα παιχνίδια και το τί μπορούμε να κρατήσουμε. Θα βασιστούμε σε πράγματα που είδαμε στο ματς κόντρα στην Ιταλία, σε ένα ματς που ακόμη μαθαίναμε. Και αύριο θα πάρουμε πράγματα, φυσικά παίζουμε κόντρα σε έναν αντίπαλο με διαφορετικό στυλ παιχνιδιού. Θέλουμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, έχουμε προετοιμαστεί, θέλουμε να πιστέψουν οι παίκτες ότι μπορούν να πετύχουν κάτι καλό. Θέλουμε να αποδείξουμε ότι έχουμε μάθει πράγματα και θέλουμε να τα δείξουμε στο γήπεδο».Για το αν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει αμυντικά τρικ κόντρα στην Ισπανία: «Δεν θα χρησιμοποιήσουμε αμυντικά τρικ, όμως σίγουρα θα πρέπει να αμυνθούμε. Το συζητήσαμε και το ετοιμάσαμε το πλάνο μας. Το έχουμε δουλέψει. Δεν είχαμε μεγάλο διάστημα για να προετοιμαστούμε. Θα έχει διαφορά σε σχέση με τα ματς με το Nations League όπου είχαμε πολλή κατοχή. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και το παιχνίδι μας. Συζητήσαμε το πως να κλέβουμε μπάλες, να γίνουμε επικίνδυνοι και εάν είναι δυνατόν να δημιουργήσουμε ευκαιρίες και να σκοράρουμε».

Για τον Βλαχοδήμο: «Συζητάμε με κάθε παίκτη. Έχουμε μιλήσει και με τον Βλαχοδήμο όταν ήρθε για προπόνηση αλλά και πριν. Είναι ένας έμπειρος γκολκίπερ και ήταν Νο1 στη Μπενφίκα. Τώρα δεν παίζει βασικός αλλά προπονείται, δουλεύει και δεν ανησυχούμε για αυτό».

Για το αν αισθάνεται πίεση από την πρόκληση της πρόκρισης στα τελικά του Μουντιάλ: «Η πίεση πάντα είναι καλή. Όταν αγωνίζεσαι σε υψηλό επίπεδο, έχεις και αντίστοιχη πίεση, έτσι αυξάνεται και η απόδοση. Είναι ώρα για όλους να ανέβουμε επίπεδο και να ανεβάσουμε ρυθμούς. Είναι δύσκολος ο δρόμος της πρόκρισης σε σχέση με το Euro, υπάρχει αυτή η πίεση. Όλοι είμαστε συνηθισμένοι, αυτή είναι η δουλειά, έτσι οδηγούμαστε σε υψηλότερη απόδοση. Η πίεση είναι πάντα εκεί και μας βοηθά, είμαστε μαθημένοι σε αυτό και όσο περνάει ο καιρός και τα παιχνίδια, η πίεση θα αυξάνεται».

Για το μεγάλο διάστημα ανάμεσα στο ματς με την Ισπανία και το τελευταίο επίσημο παιχνίδι: «Υπάρχουν διαφορές διότι έχουν περάσει 4-5 μήνες από το προηγούμενο παιχνίδι μας. Έχουμε αλλαγές διότι έχουμε τραυματισμούς ή τιμωρίες. Είναι όμως ευκαιρία να δούμε και άλλους παίκτες. Στο τέλος θα επιλέξουμε τους παίκτες που έχουν την ποιότητα και θεωρούμε πως πρέπει να είναι μαζί μας. Ο ανταγωνισμός είναι εκεί. Έχουμε δει ενδιαφέροντες παίκτες. Είμαι χαρούμενοι. Αύριο όλοι θα έχουν την ευκαιρία τους. Και ως ομάδα και ατομικά σε επίπεδο παικτών».

Για τον πιθανό σχηματισμό: «Πάντα προσπαθούμε να παίξουμε αυτό που έχουμε δουλέψει. Θα βασιστούμε σε όσα γνωρίζουμε. Δεν είναι η στιγμή το τι θα κάνουμε αύριο. Θα τα δούμε με τους συνεργάτες μου. Το θέμα της διάταξης εξαρτάται από τον αντίπαλό σου. Μπορεί να έχεις 4-3-3 αλλά θα πρέπει να έχεις πιο καλή εικόνα άμυνας. Σε κάθε περίπτωση έχουμε προετοιμαστεί απέναντι σε μία μεγάλη και δυνατή ομάδα, όπως η Ισπανία. Εφόσον θέλεις να βρεθείς σε τελική φάση πρέπει να δείξεις αντάξιος και ισάξιος απέναντι σε τέτοιες ομάδες».

Για τις ιδιαιτερότητες της ημέρας του αγώνα κόντρα στην Ισπανία: «Όταν παίζεις με την Εθνική πρέπει να δίνεις το 100%, ότι μέρα και να είναι. Θα θέλουμε να δώσουμε και να πετύχουμε το κάτι παραπάνω. Θα δώσουμε τα πάντα. Κάποιες φορές μπορεί να σου τύχουν πράγματα που δεν περιμένεις. Πράγματα όπως ο εορτασμός είναι σημαντικά, όμως η προσπάθεια δεν θα είναι μόνο λόγω της ημέρας. Εάν καταφέρουμε να το συνδυάσουμε με ένα καλό αποτέλεσμα τότε ακόμα καλύτερα».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button