ΜπάσκετΠοδόσφαιρο

Φέτσης: H ιστορία του τερματοφύλακα-μπασκεμπολίστα που πήρε πρωτάθλημα παντού!

Μία ιστορία που δεν συναντάς συχνά! Ο Πέτρος Φέτσης πήρε πρωτάθλημα με τον Άρη σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, όντας στην κορυφή της Ελλάδος και στα δύο αθλήματα για το 1926!

Όπως αναφέρει ο Πάνος Κατσούφρος και το Aris Retro 1914:

Το όνομα του μπορεί να μην είναι ευρέως γνωστό αλλά είναι πολύ σημαντικό!

Πέτρος Φέτσης: Το καλοκαίρι του 1927 γίνεται ο πρώτος ποδοσφαιριστής και μπασκετμπολίστας στην ιστορία του Άρη (και από τους πρώτους του ελληνικού αθλητισμού) που θα αγωνιστεί στο εξωτερικό για λογαριασμό της Ρουμανικής Ουνιρέα Τρικολόρε.

Ο Φέτσης υπήρξε τερματοφύλακας του Άρη από το 1924 εώς το 1927 αλλά και καλαθοσφαιριστής του Συλλόγου.Κατέκτησε με τον Άρη ένα Πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης στο ποδόσφαιρο (1926) και δύο με το μπάσκετ (1926 & 1927).

Τον Φεβρουάριο του 1926 ο Άρης θα υποδεχτεί σε φιλικό αγώνα μια Μικτή Αγγλικής Μοίρας και ο Φέτσης θα σκοράρει με πέναλτι, ίσως στη μοναδική φορά που έστω και σε φιλικό παιχνίδι σκοράρει ο τερματοφύλακας του!

Τα Χριστούγεννα του 1927, στο πλαίσιο φιλίας ανάμεσα στον Άρη και την Ουνιρέα, οι Ρουμάνοι θα έρθουν για φιλικά παιχνίδια στη Θεσσαλονίκη και ο Πέτρος Φέτσης θα γίνει ο πρώτος ποδοσφαιριστής που θα αγωνιστεί εναντίον του Άρη, αγωνιζόμενος σε ομάδα του εξωτερικού!

Είναι η πρώτη φορά που Ρουμανική ομάδα επισκέπτεται την χώρα μας με τον Άρη να πρωτοπορεί για ακόμη μια φορά!

Στη παρακάτω φωτογραφία ο Πέτρος Φέτσης με τη ποδοσφαιρική ομάδα και την μπασκετική το 1927.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button