Γενικά

Φέντερερ: «Ξέρω ότι το τέλος είναι κοντά!»

Ο Ρότζερ Φέντερερ αποκάλυψε πως η ώρα της απόσυρσης του από την ενεργό δράση πλησιάζει.

Για πρώτη φορά ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών, Ρότζερ Φέντερερ, μίλησε μετά την τρίτη του χειρουργική επέμβαση στο γόνατο και αναφέρθηκε στην επιστροφή του στα γήπεδα, αλλά και στην οριστική αποχώρηση του από την αγωνιστική δράση.

Για την επιστροφή του στα κορτ: «Θα εκπλαγώ απίστευτα εάν είμαι έτοιμος να παίξω στο Γουίμπλεντον (2022). Η Αυστραλία δεν είναι σε καμία περίπτωση επιλογή, αλλά αυτό δεν με εξέπληξε. Ακόμα και πριν το χειρουργείο γνωρίζαμε ότι ένα διάλειμμα αρκετών μηνών θα ήταν απαραίτητο μετά. Ήθελα να περιμένω για το μεγάλο τσεκ-απ προτού κάνω κάποια δημόσια δήλωση και το τσεκ-απ ήταν πολύ ενθαρρυντικό.

Έχω ξεκινήσει μία μεγάλη διαδικασία αποκατάσταση στην οποία αφιερώθηκα ψυχή και σώμα, όμως η κατάσταση δεν είναι όπως το 2016. Πρέπει να κάνω υπομονή. Οι εξετάσεις έδειξαν ότι μετά την σεζόν στο γρασίδι, ο δεξιός έσω μηνίσκος είχε τραυματιστεί ξανά. Έπρεπε να γίνει συρραφή, το οποίο απαιτούσε συγκεκριμένη περίοδο ακινησίας. Έτσι, οι γιατροί εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία για να να αποκαταστήσουν και τη ζημιά στον χόνδρο».

Για το πώς θα διαμορφώσει το καλεντάρι του: «Οι γιατροί είπαν ότι θα είμαι ικανός να τρέξ ελαφρά τον Ιανουάριο και σταδιακά θα επιστρέψω στο γήπεδο. Δεν το γνωρίζουν, αλλά εγώ παίζω λίγο τένις με τα παιδιά. Έτσι, τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο, θα μπορέσω να ξεκινήσω ξανά τενιστική προετοιμασία. Είχα μία επέμβαση, που θα μου εξασφαλίζει ότι θα μπορώ να κάνω σκι ή να παίξω ποδόσφαιρο ή τένις με τα παιδιά στο μέλλον. Το πρωτεύον για μένα ήταν να μπορέσω να επιστρέψω σε φόρμα για μία κανονική ζωή, αλλά ήθελα να προσεγγίσω τη διαδικασία αποκατάστασης πνευματικά και σωματικά όπως ένας τοπ αθλητής.

Αναφορικά με τις αθλητικές μου φιλοδοξίες, θέλω να δω μία φορά ακόμα τι μπορώ να πετύχω ως επαγγελματίας τενίστας. Πολεμώ γι’ αυτό και έχω μεγάλο κίνητρο. Νιώθω την υποστήριξη της ομάδας μου και της οικογένειας μου. Έχω την εμπειρία αντίστοιχων προκλήσεων πολλές φορές στην καριέρα μου στο παρελθόν. Κάποιες φορές μάλιστα, χωρίς ο κόσμος να το γνωρίζει. Ούτως ή άλλως ξέρω ότι το τέλος είναι κοντά. Θέλω να προσπαθήσω να παίξω μερικά μεγάλα ματς ακόμα. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά θα προσπαθήσω».

Για το πότε θα αποσυρθεί: «Νομίζω ότι κάθε αθλητής αποφασίζει για τον εαυτό του. Δεν υπάρχει σωστή στιγμή για να αποσυρθείς. Υπάρχει μόνο η στιγμή που ταιριάζει σε κάθε αθλητή, Είναι πολύ προσωπική απόφαση. Τι θα θυμούνται οι άνθρωποι από εμένα; Το τελευταίο σετ στο Γουίμπλεντον τον περασμένο Ιούλιο; Ή τους τίτλους μου σε γκραν σλαμ και τι τους εξίταρε όταν με έβλεπαν να παίζω; Τα λεφτά είναι το τελευταίο. Εδώ και κάποια χρόνια νιώθω είμαι πολύ άνετος οικονομικά.

Καταλαβαίνω τα συναισθήματα των θαυμαστών.

Θα ήταν εύκολο για μένα να πω, «Έχω δώσει πολλά και έχω λάβει πολλά. Ας σταματήσω εδώ». Όμως το να επενδύω τα πάντα για την επιστροφή μου, είναι ο τρόπος μου να πω ευχαριστώ. Οι θαυμαστές μου αξίζουν μία καλύτερη εικόνα από αυτή της περσινής χρονιάς στο γρασίδι. Ο κόσμος μου δεν θα καταρρεύσει αν δεν παίξω ποτέ ξανά σε τελικό γκραν σλαμ. Όμως είναι το απόλυτο όνειρο μου να επιστρέψω ξανά σε έναν τελικό. Στην πραγματικότητα πιστεύω σε αυτό το όνειρο. Πιστεύω σε τέτοιου είδους θαύματα. Τα έχω ήδη βιώσει».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button