Ποδόσφαιρο

Υποβιβασμός και για τις δύο ΠΑΕ σε περίπτωση πολυϊδιοκτησίας-Αντέδρασε ο ΠΑΟΚ

Πολλά ερωτήματα προκλήθηκαν μετά την σημερινή είδηση που αφορά τις «στενές σχέσεις» μεταξύ των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ. Αν τελικά επιβεβαιωθούν τα όσα ειπώθηκαν και αποδειχτεί πως υπάρχει πολυϊδιοκτησία μεταξύ των δύο, ο κανονισμός προβλέπει..υποβιβασμό!

Δείτε τι αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ:

Δηλαδή αν ένας επιχειρηματίας έχει υπό την επιρροή του δύο ΠΑΕ, τι λένε οι κανονισμοί; Τόσο η ΕΠΟ, όσο και η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού το απαγορεύουν ρητά. Και οι ποινές φτάνουν στον υποβιβασμό και για τις δύο ΠΑΕ.

Συγκεκριμένα, στους κανονισμούς της ΕΠΟ αναφέρεται πως απαγορεύεται η ανάθεση και ανάληψη της διοίκησης ΠΑΕ από φυσικό πρόσωπο το οποίο είναι και μέτοχος σε άλλη ΠΑΕ. Οι παραβάτες αποκλείονται ισοβίως από το ποδόσφαιρο, ενώ οι δύο ΠΑΕ υποβιβάζονται.

Επιπλέον, στην ΕΕΑ αναφέρεται κατηγορηματικά πως: 10. ∆ιαχειριστές ή µέλη οργάνου διοίκησης ή διευθυντικά στελέχη Α.Α.Ε., καθώς και οι σύζυγοι και οι µέχρι δεύτερου βαθµού συγγενείς τους, νοµικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου ή εταιρείες που αποκτούν δικαιώµατα διοίκησης ή ασκούν διευθυντικά καθήκοντα Α.Α.Ε. απαγορεύεται, µε ποινή απόλυτης ακυρότητας της δικαιοπραξίας, να αποκτούν αµέσως ή εµµέσως µετοχές ή δικαιώµατα διοίκησης ή να αναλαµβάνουν διευθυντικά καθήκοντα άλλης Α.Α.Ε. του ίδιου ή άλλου αθλήµατος.

Η απαγόρευση αυτή ισχύει και για τα φυσικά πρόσωπα που είτε συµµετέχουν στη διοίκηση, είτε ασκούν διευθυντικά καθήκοντα είτε είναι µέλη των ως άνω νοµικών προσώπων ή εταιρειών που αποκτούν δικαιώµατα διοίκησης ή ασκούν διευθυντικά καθήκοντα µιας Α.Α.Ε.

Πρόσωπα τα οποία είναι µέλη ή διοικητές τέτοιων νοµικών προσώπων, απαγορεύεται, µε ποινή απόλυτης ακυρότητας της δικαιοπραξίας, να αποκτούν µετοχές ή να αναλαµβάνουν διαχειριστικά ή διευθυντικά καθήκοντα Α.Α.Ε. άλλου ιδρυτικού Αθλητικού Σωµατείου, καθώς και να συµµετέχουν ως µέλη ή διοικητές σε νοµικά πρόσωπα ή εταιρείες που είναι µέτοχοι µιας τέτοιας Α.Α.Ε.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μετά από αυτά φρόντισε να ..απαντήσει μέσω επίσημης ανακοίνωσης.

Δείτε αναλυτικά:

«Οι γελοιότητες και τα παραμύθια του ΟΣΦΠ και των συν αυτώ παρατρεχάμενων συνεχίζονται.

Νέο αφήγημα ότι ο Ιβάν Σαββίδης είναι ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ξάνθης (!!!).

Ξεκαθαρίζουμε λοιπόν για να τελειώνει αυτό το παραμύθι ότι ο Ιβάν Σαββίδης δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την ΠΑΕ Ξάνθη όπως επίσης και κανένα συγγενικό του πρόσωπο.

Η συνέχεια θα δοθεί στα δικαστήρια με τους επαγγελματίες ψεύτες και συκοφάντες που σπιλώνουν πρόσωπα, συνειδήσεις και ομάδες.

Περιμένουμε λογικά την αυτόματη υιοθέτηση του παραμυθιού από τον ίδιο τον Υφυπουργό Αθλητισμού και τις «αυθόρμητες» ενέργειές του προς τη διαλεύκανση του ζητήματος που καταγγέλλει -ω εκ του θαύματος- ο Ολυμπιακός»

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button