Ποδόσφαιρο

Τσιφλίκης: «Τα παιδιά αντιλήφθηκαν την αγάπη του Άρη προς αυτούς, μας ‘αγκάλιασε’ η ομάδα»

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Παιδιών με Σύνδρομο Down, Σταύρος Τσιφλίκης, μίλησε στο Yellow Radio 92.8 για την εμπειρία των παιδιών στο «Κλεάνθης Βικελίδης» αλλά και για τα προγράμματα του Συλλόγου τους.

Αναλυτικά όσα είπε στους Γιώργο Τότσικα & Ιάσονα Μίσχο:

Αρχικά ανέφερε:

«Δεν είναι το πρώτο ‘γκολ’ που βάζουμε μαζί, έχουμε συνεργαστεί ξανά με τον Άρη. Τα τελευταία χρόνια ο Άρης ήταν δίπλα μας. Ήταν διπλή χαρά γιατί κι εγώ είμαι Αρειανός. Μας έφεραν γούρι τα παιδιά από ό,τι φαίνεται. Θα είμαστε εκεί όποτε μας χρειαστεί ο Άρης. Είναι ενέργειες που φέρνουν την κοινωνία πιο κοντά.

Η γνωριμία μας έχει να κάνει με τις δυνατότητες που έχουν τα παιδιά γιατί υπάρχουν προκαταλήψεις. Έχουν γίνει βήματα αλλά είμαστε πίσω. Οι αγώνες προσελκύουν πολύ κόσμο οπότε ήταν ευκαιρία εχθές. Κάναμε λίγο πιο γνωστό το σύνδρομο στον κόσμο.

Η έδρα μας είναι στη Θεσσαλονίκη γιατί δεν έχει αλλού στην Ελλάδα, πουθενά δεν υπάρχει φορέας».

Πώς μπορούν να βοηθηθούν οικογένειες:

«Κυρίως ενημερωτικά σε όσους είναι εκτός Θεσσαλονίκης, όπως σε καταστάσεις σε σχολεία. Παρέχουμε προγράμματα στο σχολείο που μπορούν να έρθουν παιδιά, διότι μετά από μία ηλικία τα παιδιά μας δεν μπορούν να παρακολουθήσουν δημόσια σχολεία.

Έχουμε δύο λεωφορεία που τα πηγαίνουν από το σπίτι στο σχολείο και αντίστροφα αλλά και το απόγευμα έχουμε δραστηριότητες όπως γυμναστική, μέχρι και θεατρικά εργαστήρια. Είχαμε πολλές εκδηλώσεις και έχουμε κι άλλες. Το site μας είναι το down.gr».

Πώς βίωσαν τα παιδιά αυτό το απόγευμα:

«Τα παιδιά το περίμεναν πώς και πώς. Γινόταν συζήτηση τις τελευταίες μέρες, πώς θα πάμε, τι θα κάνουμε. Κάποια άλλα που ήρθαν παλαιότερα στο γήπεδο, θυμήθηκαν πράγματα. Δεν θα το ξεχάσουν ποτέ.

Δεν ξεχώρισαν κάποιον παίκτη, τους ήθελαν όλους. Είναι γεγονός πως οι παίκτες τους αντιμετώπισαν πολύ όμορφα, όπως και όλοι οι παράγοντες του Άρη χθες.

Αυτά γίνονται κυρίως γιορτές και υπάρχει μια γκρίνια, εμένα δεν με ενοχλεί».

«Αντιλαμβάνονται τα παιδιά την αγάπη και επειδή πολλές φορές δεν μπορούν να την εκφράσουν με τα λόγια, χθες ”γαντζώθηκαν” από τους παίκτες. Αυτή η χαρά και το χαμόγελο των παιδιών είναι ο στόχος μας».

Το σχόλιό του για το μπάσκετ του Άρη:

«Είμαι μπασκετικός γιατί έζησα τη ”χρυσή εποχή” με Γκάλη και Γιαννάκη. Πρέπει να στηρίξουμε την ομάδα για να μη ζήσουμε πράγματα όπως στο ποδόσφαιρο».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button