Διεθνή

Τσέφεριν: «Εκτός Μουντιάλ και Euro οι παίκτες που θα πάρουν μέρος στην European Super League»

Ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν εξαπέλυσε μετωπική επίθεση κατά του Αντρέα Ανιέλι για τη δημιουργία της European Super League και ξεκαθάρισε πως οι παίκτες που θα παίξουν σε αυτή την κλειστή λίγκα θα αποκλειστούν από Euro και Μουντιάλ.

Αναλυτικά:

“Δεν μπορώ να τονίσω πιο έντονα πως είμαστε όλοι ενωμένοι απέναντι σε αυτές τις επαίσχυντες, εγωιστικές προτάσεις, τροφοδοτούμενες από την απληστία πάνω από όλα.

Το ποδόσφαιρο και οι κυβερνήσεις είναι ενωμένες. Είμαστε όλοι ενωμένοι απέναντι σε αυτό το σχέδιο που δεν έχει λογική. Η αγγλική ομοσπονδία, η ισπανική, η ιταλική, η La Liga, η Serie A, η FIFA και οι 55 δικές μας ομοσπονδίες είναι αντίθετες με αυτό το σχέδιο που πηγαίνει κόντρα στο ποδόσφαιρο. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να γίνει αυτή η αλλαγή.

Οι παίκτες που θα παίξουν στις ομάδες που ενδέχεται να πάρουν μέρος στο κλειστό πρωτάθλημα θα αποκλειστούν από το Παγκόσμιο Κύπελλο και τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα”.

Κάνουμε έκκληση στους οπαδούς, στα μίντια, στους πολιτικούς και στα όργανα του ποδοσφαίρου να ενωθούν μαζί μας, να κάνουν ό, τι είναι δυνατόν για να αποτρέψουν αυτό το σχέδιο να καρποφορήσει. Οι αλλαγές που θα ανακοινώσουμε είναι τα ευρωπαϊκά βήματα για το καλό του ποδοσφαίρου. Θα εισάγουμε ένα νέο σύστημα για πληρωμές αλληλεγγύης.

Η UEFA διανέμει το 90% των εσόδων επανεπενδύοντας τα στο ποδόσφαιρο όχι μόνο σε επαγγελματικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο Νέων και γυναικών. Η UEFA δεν είναι μόνο ζήτημα χρημάτων, η Super League είναι θέμα χρημάτων. Είναι τα συμφέροντα μίας ντουζίνας ανθρώπων. Δεν θα ήθελα να μιλήσω για μία βρώμικη ντουζίνα. Η UEFA είναι το ποδόσφαιρο και χρηματοδοτεί το ποδόσφαιρο και μερικά άτομα δεν το καταλαβαίνουν.

Για μερικούς ανθρώπους το μόνο πράγμα που υπάρχει είναι το χρήμα στις τσέπες τους, όχι η αλληλεγγύη ή οτιδήποτε άλλο. Το νέο format της UEFA διατηρεί την ανταγωνιστικότητα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλη την οικογένεια ποδοσφαίρου, τα πρωταθλήματα, τα κλαμπ εκτός από τους 12, τις ομοσπονδίες, τις κυβερνήσεις και τον πρωθυπουργό Τζόνσον, Μακρόν, Σασόλι και άλλους Ευρωπαίους ηγέτες που σέβονται τους οπαδούς μας και τις ευρωπαϊκές αξίες.

Νομίζω ότι αυτή η ιδέα ισοδυναμεί με φτύσιμο στο πρόσωπο σε όσους αγαπούν το ποδόσφαιρο και δεν θα τους αφήσουμε να πάρουν το ποδόσφαιρο μακριά μας”, τόνισε αρχικά ο ισχυρός άνδρας της UEFA μετά το τέλος της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής, για να συμπληρώσει αναφορικά με τον πρόεδρο της Γιουβέντους και εκ των πρωτεργατών της κίνησης για τη δημιουργία της European Super League.

Έχω δει πολλά πράγματα στη ζωή μου. Ήμουν ποινικολόγος. Δεν έχω δει ανθρώπους με τέτοιο ύφος. Ο Εντ Γούντγουορντ με κάλεσε την Πέμπτη για να πει ότι ήταν πολύ ικανοποιημένος και ότι υποστήριξε τις προτάσεις. Είχε ήδη υπογράψει κάτι άλλο. Ο Ανιέλι είναι η μεγαλύτερη απογοήτευση όλων, δεν έχω δει άνθρωπο να λέει τόσα πολλά ψέματα.

Μίλησα μαζί του το Σάββατο, μου είπε ότι αυτά που λέγονταν και γράφονταν ήταν μόνο φήμες, έπειτα είπε ότι με καλούσε πίσω ενώ εκείνος απενεργοποίησε το τηλέφωνο. Η απληστία είναι τόσο μεγάλη, αλλά είμαστε διαφορετικοί. Όλοι υπέγραψαν τη μεταρρύθμισή μας, οπότε δεν ξέρω αν πρέπει να πω τι πιστεύω για αυτούς τους ανθρώπους”.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button