Γενικά

Τρόποι να βοηθήσεις τους πυρόπληκτους από την Θεσσαλονίκη

Βρισκόμαστε αρκετά βορειότερα της Εύβοιας και της Αττικής, άρα η βοήθεια μας μπορεί να μην είναι αρκετά άμεση, αλλά μπορεί ανα αποδειχθεί αποτελεσματική και κρίσιμη.

Πολλοί και διαφορετικοί φορείς, εθελοντές, μικρές ή μεγάλες επιχειρήσεις καθώς και ο Ερυθρός Σταυρός, έχουν ξεκινήσει προσπάθειες αποστολής αγαθών από την Θεσσαλονίκη προς τους πυρόπληκτους.

Coffee Island:

Η επιχείρηση παραγωγής καφέ, έχει χρησιμοποιήσει τα καταστήματα της σε ολόκληρη την Θεσσαλονίκη ως αγωγούς βοήθειας προς την Νότια Ελλάδα. Η συγκέντρωση αγαθών, θα λειτουργήσει από την Κυριακή 8/8 μέχρι και την Πέμπτη 13/8, από τις 10.00 π.μ., έως τις 20:00 μ.μ..

Τα σημεία συγκέντρωσης:

  1. Coffee Island Θέρμης, Αγίου Γεωργίου 1.
  2. Coffee Island Πανοράματος, Κομνηνών 15.
  3. Coffee Island Μητροπόλεως, Μητροπόλεως 14.
  4. Coffee Island Λαμπράκη, Γ. Λαμπράκη 119 (με Διαγώρα).
  5. Coffee Island Αμπελοκήπων, Γ. Χαλκίδη 63.
  6. Coffee Island Ευόσμου: Μ. Αλεξάνδρου 78.
  7. Coffee Island Καμάρας, Εγνατία 117.
  8. Coffee Island Παπάφη, Παπάφη 49.

Δήμος Καλαμαριάς:

Αγαθά συγκεντρώνει και ο Δήμος Καλαμαριάς στο Δημαρχείο της περιοχής, ξεκινώντας από την Κυριακή 8/8, έως και τις 12/8, από τις 7:00 π.μ., μέχρι τις 17:00 μ.μ.. Σημειώνεται πως ο τόπος συγκέντρωσης, δεν είναι το δημοτικό φαρμακείο Παπανικόλα, αλλά το Δημαρχείο.

Λαγκαδάς:

Η διεύθυνση όπου ο κόσμος μπορεί να προσφέρει τρόφιμα και είδη προσωπικής υγιεινής, είναι η εξής: Δωδεκανήσου 11 και 7ο χιλμ Θεσσαλονίκης, έναντι Τιτάν.

Διαθέσιμες μέρες και ώρες λειτουργίας: Δευτέρα (στο Megastore), από τις 9:00-19:00.

Κέντρο Θεσσαλονίκης:

  1. Τα Battlenet 3D στην Αριστοτέλους, επιχείρηση ηλεκτρονικών παιχνιδιών, προσφέρει τις υπηρεσίες της, στην διεύθυνση Βασιλέως Ηρακλείου 40.
  2. Στην διεύθυνση Ερμού 50, αναζητούν φάρμακα και Υγειονομικό υλικό, όπως: Fucidine, pulvo, betadine, αλπιφές για εγκαύματα, βαμβάκι, γάζες, επιδέσμους, φυσιολογικούς ορούς, αντισταμινικές αλοιφές, αντισηπτικά, αυτοκόλλητες γάζες για τραύματα, ψυκτικά σε σπρέι για τραύματα, παυσίπονα και ασπιρίνες.

Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης:

Επιτακτική κρίνεται η ανάγκη κάθε είδους συλλογή ζωοτροφών και στρωμάτων, στην οποία βοηθάει και ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Όσοι έχουν την δυνατότητα να καλύψουν τις προαναφερθείσες ανάγκες, μπορούν να επικοινωνήσουν με τον εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο για δράσεις Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Μωυσίδη, στο τηλέφωνο: 6955511547.

Η συγκέντρωση θα γίνεται στο φουαγιέ του Δημαρχιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, καθ’ όλο το 24ωρο, τηλέφωνο επικοινωνίας: 2313 317777.

Ερυθρός Σταυρός:

Ο λογαριασμός του Ερυθρού Σταυρού άνοιξε, με σκοπό την ενίσχυση των πυρόπληκτων, αλλά και των ζώων στην Βαρυμπόμπη, Πάτρα, Ρόδο, Βόρεια Εύβοια και Αρχαία Ολυμπία. Οι πολίτες που ενδιαφέρονται, μπορούν να κατεθέσουν οποιοδήποτε χρηματικό ποσό, στον παρακάτω λογαριασμό:

Τράπεζα EUROBANK, δικαιούχος: Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός. Αριθμός Λογαριασμού: 0026.0240.30.0201205013

IBAN: GR2602602400000300201205013

(Οι καταθέσεις θα πρέπει να συνοδεύονται με την ένδειξη “ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ”. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ή να τηλεφωνήσετε στο 210 3609825).

Jerry’s Food Truck:

Η άλλοτε επιχείρηση ντόνατ και διάφορων ζαχαροπλαστικών προϊόντων, μάχεται και εκείνη για την διευκόλυνση των πυρόπληκτων.

Διευθύνσεις συγκέντρωσης αγαθών:

  1. Κέντρο Θεσσαλονίκης, Παύλου Μελά 44
  2. Εύοσμος, Παύλου Μελά 26.

ACS και ΕΛΤΑ:

Οι μεταφορικές εταιρίες βοηθούν και εκείνες στην ελάφρυνση του βάρους που καλείται να αντιμετωπίσει η Νότια Ελλάδα.

Η ACS αναλαμβάνει την δωρεάν αποστολή δεμάτων στους πυρόπληκτους. Υπάρχει, μάλιστα, μεγάλο δίκτυο με φορτηγά και νταλίκες, που θα βοηθήσουν στην άμεση και μεγάλου όγκου μεταφορά.

Η ανακοίνωση της ACS:

“Στο πλαίσιο της στρατηγικής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που ακολουθεί με συνέπεια η εταιρεία μας, και σε συνεργασία με το Πανελλαδικό της Δίκτυο Καταστημάτων, από σήμερα Παρασκευή 6/8/21, προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες μεταφοράς σε όσους φορείς / ΜΚΟ / Δήμους συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης για τις περιπτώσεις αποστολών ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πυρόπληκτους των καταστροφικών πυρκαγιών που πλήττουν τη χώρα μας.

Οι ενδιαφερόμενοι φορείς θα πρέπει να παραδίδουν τα συγκεντρωμένα είδη πρώτης ανάγκης στα καταστήματα ACS σε κλειστές συσκευασίες, εντός χαρτοκιβωτίων, με ευδιάκριτη σήμανση “Προς πυρόπληκτους”, και με πλήρη στοιχεία παραλήπτη (όνομα, διεύθυνση, ΤΚ, τηλέφωνο) στο σημείο προορισμού. Διευκρινίζεται ότι όσον αφορά την αποστολή τροφίμων, επιτρέπεται η μεταφορά μόνο συσκευασμένων τροφών μακράς διαρκείας σε πλαστικές ή χάρτινες συσκευασίες (όχι γυάλινες).

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία και τη στήριξή σας και ευχόμαστε γρήγορη αποκατάσταση στους πληγέντες των πυρκαγιών”.

Ίδια τακτική ακολουθούν και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, με την παρακάτω ανακοίνωση:

“Η ΕΛΤΑ Courier αναλαμβάνει χωρίς χρέωση την αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης και αγαθών που θα συλλεχθούν για τους πυρόπληκτους από τις καταστροφικές πυρκαγιές που πλήττουν τη χώρα μας. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να παραδίδουν τα είδη πρώτης ανάγκης σε όλα τα καταστήματα του δικτύου ΕΛΤΑ Courier, αναφέροντας ότι αφορά τους πυρόπληκτους, με αναλυτικά στοιχεία παραληπτών.

Όλοι εμείς στην ΕΛΤΑ Courier θεωρούμε ηθική μας υποχρέωση να στηρίξουμε με τον δικό μας τρόπο, όσους πραγματικά μας έχουν ανάγκη αυτές τις δύσκολες ώρες, με σεβασμό στην αγωνία τους!
Αποστολή μας …. ΕΣΕΙΣ!

** Σχετικά με την αποστολή τροφίμων, επιτρέπεται η μεταφορά μόνο συσκευασμένων τροφών μακράς διαρκείας μόνο σε πλαστικές ή χάρτινες συσκευασίες”.

Τέλος, να υπενθυμίσουμε πως κάθε βοήθεια είναι απαραίτητη, μην υποτιμούμε ποτέ καμία προσφορά στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Σε τέτοιες εποχές, οφείλουμε να παραμείνουμε ενωμένοι και έτοιμοι για την επόμενη μέρα.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button