ΓενικάΜουσική

Το Yellow Radio 101.7 συμπληρώνει τα 100 Mixtapes στο SoundCloud και δεν θα μπορούσε να μην φιλοξενήσει τους Stooges

100 μουσικές λίστες από την ανεξάρτητη Rock και Punk σκηνή έχει συμπληρώσει το Yellow Radio 101.7 στην πλατφόρμα του SoundCloud!

Πριν από ένα χρόνο περίπου στη λίστα των Social Media του ραδιοφώνου προστέθηκε και το SoundCloud που φιλοξενεί αποκλειστικά μουσικές επιλογές. Το Yellow Radio 101.7 έχει δεσμευτεί να προσφέρει στους ακροατές του εξαιρετική μουσική μέσα από τις Playlist και τις μουσικές εκπομπές του και τώρα πλέον και μέσα από την πλατφόρμα του SoundCloud.

Οι λίστες που έχουν αναρτηθεί είναι φτιαγμένες με πολύ αγάπη, όρεξη και τρελή δουλειά (αμέτρητες ώρες σκληρής εργασίας). Περιλαμβάνουν πάνω από 1000 τραγούδια, αριστουργήματα, σπάνιες κυκλοφορίες, όλα ψαγμένα ένα προς ένα και με εξαιρετική ηχογράφηση.

Για τη δημιουργία τους η επιλογή έχει γίνει ανάμεσα σε τουλάχιστον 600(!!!) δίσκους και εκεί ήταν και το δυσκολότερο σημείο… ποια τραγούδια να επιλέξουμε κάθε φορά και ποια να αφήσουμε απ’ έξω… Πολλά από αυτά είναι άγνωστα μουσικά κομμάτια από πολύ διάσημους δημιουργούς που δυστυχώς όμως δεν είναι γνωστά στο κοινό. Έχουμε φιλοξενήσει και θα φιλοξενήσουμε πολύ μεγάλα ονόματα όπως επίσης και μπάντες που ενώ έχουν γράψει αριστουργήματα δεν έχουν ακουστεί και δυστυχώς δεν έγιναν ποτέ γνωστές.

Όλη αυτή η προσπάθεια οφείλεται στη συλλογική δουλειά μιας ομάδας ανθρώπων που είναι ερωτευμένοι, εθισμένοι, εξαρτημένοι με τη μουσική και το ραδιόφωνο.

Μέχρι στιγμής έχουν δημοσιευτεί 100 μουσικές λίστες με πάνω από 1000 τραγούδια αριστουργήματα και συνεχίζουμε με το ίδιο μεράκι!

The Stooges

Συμπληρώνουμε λοιπόν τα 100 πρώτα Mixtapes με τους θρυλικούς The Stooges, μία από τις αγαπημένες μας μπάντες. Ένα συγκρότημα που έχει γράψει ιστορία στο χώρο της Rock, ξεπέρασαν τα όρια τους, άφησαν τη σφραγίδα τους και διαμόρφωσαν τη μετέπειτα μουσική σκηνή καθώς επηρέασαν και πολλά άλλα.

Η Kim Gordon της Sonic Youth τους περιέγραψε ως “σκοτεινή, σέξι, επικίνδυνη, ριζοσπαστική μουσική. Αυτές οι λέξεις δεν περιγράφουν σχεδόν καθόλου μουσική στη Rock σήμερα, αλλά αυτό μας έδωσαν οι Stooges, τέλεια, φαινομενικά αβίαστα Rock τραγούδια…”

Εμβληματική μορφή των Stooges ο απόλυτος “ροκ σταρ”, το φαινόμενο Iggy Pop που έβγαλε τη γλώσσα του και σήκωσε το μεσαίο του δάχτυλο στον καθωσπρεπισμό και την επιδειξιομανία της εποχής.

Iggy Pop

Στις αρχές της δεκαετίας του ’70, ήταν διαβόητος για την υπονόμευση των πολιτιστικών προτύπων. Μια συναυλία από τους Stooges περιλάμβανε συχνά αιματοχυσία, μαζί με τον θριαμβευτικό εορτασμό ενός ή περισσοτέρων διεστραμμένων. Οι ιστορίες για την άσχημη συμπεριφορά του είναι ατελείς, γοητευτικές και άφθονες.

Αν και οι δύο πρώτοι τους δίσκοι είχαν χαμηλές πωλήσεις, επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη του Punk Rock μερικά χρόνια αργότερα. Διαλύθηκαν προσωρινά, αλλά με την βοήθεια του Ντέιβιντ Μπάουι ένωσαν και πάλι τις δυνάμεις τους και μετακόμισαν στην Αγγλία μέχρι το 1974 που ήρθε το τέλος. Η μουσική τους έγινε και πάλι επίκαιρη με την άνοδο της δημοτικότητας του Grunge και ο Iggy επιχείρησε να επαναφέρει την μουσική προσέγγιση των Stooges. Κάνει περιοδείες σ όλο τον κόσμο, κυκλοφορεί νέα άλμπουμ.

The Stooges

Οι μουσικάρες των Stooges στο 100ο Mixtape του Yellow, όπου πραγματικά δυσκολευτήκαμε πολύ με το ποια τραγούδια θα συμπεριλάβουμε… τελευταία στιγμή αφήσαμε αναγκαστικά καμιά δεκαριά απ΄έξω… τα τραγούδια που επιλέξαμε είναι σε τυχαία σειρά!

Για ατελείωτη μουσική εμπειρία, ΔΩΡΕΑΝ, χωρίς περιορισμούς, κάντε Follow στο μουσικό κανάλι του Yellow Radio στο SoundCloud https://soundcloud.com/user-152801005

Iggy Pop

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/

1.00:00 Gimme Danger, 2.03:33 I Wanna Be Your Dog, 3.06:44 T.V. Eye, 4.11:02 Fun House, 5.18:50 Loose, 6.22:25 1969, 7.26:32 Real Cool Time, 8.29:06 Down On The Street, 9.32:50 1970, 10.38:06 No Fun, 11.43:24 Raw Power, 12.47:08 I Need Somebody, 13.52:00 Dirt

Εύη Αλεξίου

Μουσική για τους αληθινούς εραστές της κι όχι τους... επιβήτορες της

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button