ΓενικάΜουσική

Το Dope Lemon στο νέο Mixtape του Yellow στο SoundCloud

Μεθυστικές ατμόσφαιρες γεμάτες αρώματα λεμονιού, κλείνεις τα μάτια σου και σχεδόν μπορείς να ακούσεις τα κύματα να σκάνε από απόσταση και να γευτείς τον θαλασσινό αέρα…

Το Dope Lemon είναι η φωνή ενός άνδρα, του Angus Stone, ενός από τους πιο επιτυχημένους και ταλαντούχους μουσικούς στη σύγχρονη αυστραλιανή μουσική ιστορία. Ένας γνήσιος αφηγητής που μέσα από τη μουσική του, έχει συλλάβει τις καρδιές των ανθρώπων με τις ιστορίες του για τις προκλήσεις και τις χαρές του να είναι στον κόσμο.

Γεννήθηκε το 1986 και μεγάλωσε στο Σίδνεϊ μέσα σε οικογένεια μουσικών, σε ηλικία 14 ετών έχει ήδη αρχίσει να γράφει τα δικά του τραγούδια ενώ ταυτόχρονα παίζει στη σχολική μπάντα. Το 2006 μαζί με την αδελφή του Julia δημιουργούν το δίδυμο Angus & Julia Stone ενώ παράλληλα, το 2009, κυκλοφορεί το πρώτο σόλο άλμπουμ του με το ψευδώνυμο Lady of the Sunshine.

Dope Lemon

Το Dope Lemon, η δεύτερη προσωπική του δουλειά, ξεκίνησε το 2016 με την κυκλοφορία του άλμπουμ Honey Bones, ακολουθεί το EP Hounds Tooth το 2017 και το 2019 το Smooth Big Cat όπου ο ίδιος παίζει όλα τα μουσικά όργανα. Το 2020 κυκλοφόρησε το Single Kids Fallin’ in Love.

“Αφορά περισσότερο την αφήγηση, αφορά την εξερεύνηση. Τα θέματα αλλάζουν πολύ με κάθε τραγούδι. Υπάρχει μια πραγματικά ελεύθερη αίσθηση περιπέτειας εκεί. Όταν ακούω αυτά τα τραγούδια πίσω ή όταν τα παίζω ζωντανά, νιώθω σαν αυτά που μπορώ να χαθώ.”

Dope Lemon

Oι δίσκοι αυτοί ηχογραφήθηκαν στο υπόγειο ενός εξοχικού σπιτιού κοντά στο Northern Beaches της Αυστραλίας, ένα μέρος εκπληκτικό όπου η ζούγκλα συναντάει τη θάλασσα, άγριο, γεμάτο άλογα, βοοειδή, κοάλα, φίδια, αράχνες. Ο Angus το έχει αγοράσει για να είναι κοντά στη φύση, κοντά στη θάλασσα, να γράφει μουσική, να κάνει το Surf του (το λατρεύει) και να… αράζει με τους φίλους του. Κάποια βράδια, που περνούσαν εκεί με κάποιους φίλους του, με πολύ ποτό, άρχισαν να τζαμάρουν κι έτσι σιγά-σιγά δημιουργήθηκαν αυτά τα πανέμορφα τραγούδια.

“Είναι ένα σύμβολο όλων των καλών πραγμάτων που ξεκινούν και καταλήγουν στη φύση. Όταν βρίσκομαι στον ωκεανό ή προχωράω στη ζούγκλα, όλα έχουν νόημα. Η θρησκεία, η απόκτηση των αγαθών, η οικοδόμηση ενώ φαίνονται σαν πρόοδος, σαν να προχωράμε, αλλά στην πραγματικότητα κάνουμε δύο βήματα πίσω. Είναι τόσο απλό όσο επιστρέφουμε στη φύση”.

Dope Lemon

Είχε σχεδιάσει περιοδείες στην Αυστραλία, την Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο αλλά δυστυχώς ακυρώθηκαν λόγω της πανδημίας. Μέχρι στιγμής έχει ανακοινώσει ορισμένες νέες ημερομηνίες για την περιοδεία Dope Lemon 2021, ανάλογα βέβαια με το πως θα εξελιχτεί η κατάσταση.

“Η μουσική διατρέχει το αίμα μας με αυτόν τον τρόπο. Είδα την ανταπόκριση που είχε επάνω σας και πώς σας έκανε να νιώθετε καλά… Έμαθα ότι τα πράγματα που ένιωθα και οι ιστορίες που ήθελα να πω και σας άνοιξα τον εαυτό μου, σας αποκαλύφθηκα…”

Dope Lemon

Στο σημερινό Mixtape του Yellow το Dope Lemon μας “ντοπάρει” με μία ψυχεδελική περιπέτεια χρωματισμένη με μελωδίες πιάνου και φυσαρμόνικας, γεύσεις λεμονιού, με μια αίσθηση μελαγχολίας και νοσταλγίας, στις Αυστραλιανές ακτές… τα τραγούδια που επιλέξαμε είναι σε τυχαία σειρά!

Για ατελείωτη μουσική εμπειρία, ΔΩΡΕΑΝ, χωρίς περιορισμούς, κάντε Follow στο μουσικό κανάλι του Yellow Radio στο SoundCloud.

Dope Lemon

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/

1.00:00 Hey You, 2.04:37 Stonecutters, 3.09:08 Mechanical Bull, 4.12:52 Give Me Honey, 5.16:27 Dope & Smoke, 6.21:30 Neon Lights, 7.26:16 The Way You Do, 8.29:26 Midnight Slow, 9.32:49 Coyote, 10.36:39 Salt & Pepper, 11.42:07 How Many Things

Εύη Αλεξίου

Μουσική για τους αληθινούς εραστές της κι όχι τους... επιβήτορες της

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button