ΓενικάΜουσική

Το Τραγούδι της Εβδομάδας: The Woken Trees – “The Need” (Η Ανάγκη)

“Το ακατέργαστο βιομηχανικό Post-Punk των The Woken Trees είναι ένα συναρπαστικό μείγμα χημείας και δύναμης. Αυτό το “εξακεντρικό θηρίο” παράγει μια στρογγυλή και σκοτεινή ενέργεια “τοίχου-ήχου” που προκαλεί τις εικόνες των αρχαίων γιγάντων, οι οποίοι ξυπνούν από τον τρομοκράτη τους σε μια εποχή πεινασμένου χάους και θορύβου…”

Μια απελπισμένη απάντηση στην απομόνωση, το σκοτάδι, τη ζοφερότητα και αυτό που συνεπάγεται: δημιουργεί τρελές σκέψεις και εξωτερικεύει τα εσώψυχα μας… Αυτοί είναι οι The Woken Trees

Το Τραγούδι της Εβδομάδας, που επιλέξαμε να ακούσουμε παρέα μαζί σας, έχει τίτλο “The Need” από τους The Woken Trees. Κυκλοφόρησε το 2015, ένα ειδικό αποχαιρετιστήριο βινύλιο με τίτλο In The Center Of The Pyre / The Need. Το συγκεκριμένο βίντεο γυρίστηκε κατά τη διάρκεια της παράστασής τους στο Grauzone Festival στο Άμστερνταμ το 2015.

The Woken Trees

Τα μέλη της μπάντας των The Woken Trees γνωριζόταν μεταξύ τους αρκετό καιρό πριν αποφασίσουν ότι ήθελαν να φτιάξουν αυτό το συγκρότημα. Στην τρυφερή παιδική ηλικία περνούσαν αρκετό χρόνο μαζί στη Βόρεια Γιουτλάνδη, τους άρεσε πολύ να κάνουν πατινάζ και να βλέπουν ταινίες. Μία από αυτές, ένα απόγευμα του 2004, αποδείχθηκε καθοριστική, ήταν η ταινία The Doors με πρωταγωνιστή τον Val Kilmer. Τα παιδιά εντυπωσιάζονται τόσο πολύ που αποφασίζουν ότι θέλουν να παίζουν μουσική και να δημιουργήσουν τη δική τους μπάντα. Αυτοδίδακτοι όλοι τους, ξεκινούν να μαθαίνουν μουσικά όργανα στο σπίτι και πολύ σύντομα μετακομίζουν στην Κοπεγχάγη για να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα, να παίξουν μουσική.

Το όνομα τους είναι εμπνευσμένο από ένα παλιό τραγούδι των The Open Mind που ονομάζεται “I Feel The Same Way Too”, το οποίο γράφτηκε το 1969. Στους στίχους υπάρχει η φράση: “τα δέντρα θα ξυπνήσουν σύντομα…” που τους εντυπωσίασε σαν εικόνα και σαν έννοια.

The Woken Trees

“Ότι είναι δυσοίωνο δεν μας ενοχλεί καθόλου, αλλά το αντίθετο. Είναι μια βασική προϋπόθεση ότι το δυσοίωνο και το σκοτάδι διαπερνά ότι κάνουμε”.

Οι The Woken Trees αποτελούνται από τους Kim Heyst (φωνητικά), Malte Selsing (μπάσο), Henrik Østerby (κιθάρα), Magnus Westergaard (κιθάρα), Thomas Brandt (τύμπανα) και Mathias Riis (πλήκτρα). Έχοντας αρχικά ως πηγή έμπνευσης τους The Doors, Danzig, Health, The Blue Angel Lounge, The Warlocks Woovenhand, Joy Division, The Soft Moon, γρήγορα βρίσκουν το δικό τους ύφος, χωρίς να πέσουν στην παγίδα του μιμητισμού.

Ξεχωρίζουν για τα βαθιά φωνητικά, την αδυσώπητη θλίψη που γεμίζει την ψυχή του ακροατή, την καθηλωτική, αχαλίνωτη ενέργεια που εκπέμπουν.

The Woken Trees

Διψασμένοι από την ανάγκη για δημιουργία μετακομίζουν όλοι μαζί σε μια εγκαταλελειμμένη βίλα στο Bagsværd και ξεκινούν πρόβες στο υπόγειο, στο υγρό και παγωμένο κελάρι, με μοναδικό φωτισμό των κεριών. Το αποτέλεσμα αυτής της συμβίωσης που κράτησε περίπου ένα χρόνο ήταν το άλμπουμ NNON, η ταυτότητα των Woken Trees. Πέτυχαν αυτό που ήθελαν, μια δουλειά με ειλικρίνεια και προσωπικότητα, μία ισχυρή βάση για την μπάντα.

Μετά από επιτυχημένες περιοδείες στην Ευρώπη, διοργανώνουν το 2015 μία αποχαιρετιστήρια συναυλία στο Θέατρο της Βρέμης στην Κοπεγχάγη.

Τα παιδιά πίσω από τους Woken Trees δεν έχουν βαρεθεί τη ζωή ή οτιδήποτε άλλο. “Είμαστε νέοι χαρούμενοι άνθρωποι που απολαμβάνουν τη ζωή με πολλούς τρόπους. Και η ισορροπία είναι σωστή! Το σκοτεινό σύμπαν έχει μια ισχυρή έκφραση που αγαπάμε και γι’ αυτό το χρησιμοποιούμε”, Thomas Brandt.

The Woken Trees

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/

Εύη Αλεξίου

Μουσική για τους αληθινούς εραστές της κι όχι τους... επιβήτορες της

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button