ΓενικάΜουσική

Το Τραγούδι της Εβδομάδας: The Sound – “Fatal Flaw” (Μοιραίο Ελάττωμα)

Η αγωνία της καρδιάς ενός ατόμου που βρίσκει τον εαυτό του να καταναλώνεται από όλους γύρω του, πάντα κολυμπώντας στην παλίρροια.

Ίσως αν η μπάντα δεν είχε διαλυθεί το 1988, ίσως αν οι Borland και Mayers δεν είχαν φύγει από τη ζωή, θα αποκτούσαν περισσότερη αναγνώριση από ό,τι ονειρεύτηκαν ποτέ και θα έπαιζαν τις μουσικές τους στο ευγενικό κοινό που τους αξίζει.

Το Τραγούδι της Εβδομάδας, που θα ακούσουμε σήμερα μαζί σας, είναι το “Fatal Flaw” από τους The Sound. Κυκλοφόρησε το 1981 μέσα από το άλμπουμ From The Lions Mouth, είναι ένα κάλεσμα να μοιραστούμε μαζί τους το σκοτάδι της ψυχής τους.

The Sound

Η Post-Punk μπάντα των The Sound δημιουργήθηκε στο Λονδίνο το 1979 ως μεταγενέστερη εξέλιξη του συγκροτήματος The Outsiders. Η αρχική τους σύνθεση αποτελείται από τους Adrian Borland (φωνητικά, κιθάρα), Graham Bailey (μπάσο), Mike Dudley (ντραμς) και Benita “Bi” Marshall (πληκτρολόγιο, σαξόφωνο, κλαρινέτο). Ο ήχος τους αγαπήθηκε πολύ από τους κριτικούς και το κοινό αλλά δεν έκαναν ποτέ εμπορική επιτυχία ούτε τους δόθηκε η αναγνώριση που τους άξιζε.

Η μουσική τους επηρεασμένη από τους Velvet Underground, The Stooges και Joy Division είχε τον δικό της αναγνωρίσιμο ήχο, προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση από τις πρώτες τους εμφανίσεις. Και μια που μιλάμε για εμφάνιση και σε αυτήν ακολούθησαν τον αγαπημένο τους Ian Curtis, αψηφώντας και σε αυτό το Mainstream της εποχής, θυμίζοντας περισσότερο υπαλλήλους γραφείου παρά μπάντα που έπαιζε Punk, δεν πούλησαν στυλ ούτε εικόνα σε αντίθεση με άλλους.

The Sound

Οι The Sound ήταν ασυμβίβαστοι, αταίριαστοι σε όλα, όχι απλά γιατί ήθελαν να πάνε κόντρα αλλά γιατί επέλεξαν να παραμείνουν πιστοί στις πεποιθήσεις και στη φιλοσοφία τους και να μην προδώσουν τις αρχές τους.

Ενώ θα μπορούσαν να είναι πολύ επιτυχημένοι όταν η δισκογραφική εταιρεία τους πίεσε να γράψουν περισσότερα εμπορικά τραγούδια αυτό που σκέφτηκαν ήταν… “F@ck You” και έτσι έγραψαν το “All Fall Down”. Ένα εκπληκτικό άλμπουμ που απείχε όμως πολύ από αυτό που τους ζητήθηκε.

Οι στίχοι του Adrian Borland συναισθηματικοί, απεγνωσμένοι, αληθινοί, είναι η αγωνία της καρδιάς ενός ατόμου που βρίσκει τον εαυτό του να καταναλώνεται από όλους γύρω του, πάντα κολυμπώντας στην παλίρροια.

The Sound

We all have weakness
Moments that we can’t contain
Right now I’m all weakness
I’ll make another retreat again

Όλοι έχουμε αδυναμία
Στιγμές ότι δεν μπορούμε να συγκρατήσουμε
Αυτή τη στιγμή είμαι όλη η αδυναμία
Θα κάνω άλλη μία υποχώρηση και πάλι

The Sound

Sense of distance when you stand close to me
I’ve made a strange disappearance
One that no-one can see
You can’t reach me anymore
Turn to face the fatal flaw

Αίσθηση της απόστασης, όταν στέκεστε κοντά μου
Έχω κάνει μία παράξενη εξαφάνιση
Κάποιος που δεν μπορεί να δει κανείς
Δεν μπορείς να με φτάσεις πια
Γυρίστε να αντιμετωπίσετε το μοιραίο ελάττωμα

The Sound

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/

Εύη Αλεξίου

Μουσική για τους αληθινούς εραστές της κι όχι τους... επιβήτορες της

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button