ΓενικάΜουσική

Το Τραγούδι της Εβδομάδας: The Long Night – Sorrow Returns (Η Θλίψη Επιστρέφει)

Στοιχειωμένες μελωδίες, επιβλητικός ρυθμός, βαθιά, συναρπαστικά φωνητικά – με μία σπαγγέτι γουέστερν ατμόσφαιρα.

Το Τραγούδι της Εβδομάδας, που θα ακούσουμε σήμερα παρέα μαζί σας, είναι το Sorrow Returns από τους The Long Night. Κυκλοφόρησε το 2016 μέσα από το άλμπουμ Sorrow Returns, ένα υπέροχο κομμάτι, συναισθηματικό, σκοτεινό που έχει χαραχτεί στην καρδιά μας.

The Long Night

Οι Long Night δημιουργήθηκαν στη Νορβηγία από τρεις πρωτοπόρους μουσικούς της θρυλικής νορβηγικής Gothic Metal σκηνής. Μετά από μία αρκετά μεγάλη περίοδο σιωπής, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να σχηματίσουν μία νέα μπάντα. Με κοινό ταλέντο στη δημιουργία νέας, αναζωογονητικά παλιάς, κορυφαίας γοτθικής ροκ μουσικής, έρχονται για να αφήσουν ανεξίτηλο σημάδι στο σκοτεινό βασίλειο του Gothic Rock.

Ο Østen Bergøy γνωστός ως η κλασική χαρακτηριστική φωνή του θρυλικού συγκροτήματος Tristania και μέλος του καλτ γοτθικού συγκροτήματος The Morendoes, Ο Tommy Olsson,
γενικά αναγνωρισμένος για τον χαρακτηριστικό ήχο και την τέχνη του στην κιθάρα, των Theater of Tragedy και των The Morendoes και ο Arni Sørlie στην κιθάρα, ενεργό μέλος της νορβηγικής Underground Metal σκηνής.

The Long Night

Μετά από μερικές συναυλίες στην πατρίδα τους και μια εμφάνιση στο φεστιβάλ Sacrosanct στο Ηνωμένο Βασίλειο, κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ Sorrow Returns το 2016. Δεν είναι παρά η γοτθική μελαγχολία και η σκοτεινή ροκ διάθεση του συγκροτήματος που βασίζεται στη συλλογική μουσική εμπειρία τριών δεκαετιών των μελών του. Ακολούθησε το Barren Land το 2018 και το Tick Tock (2020).

The Long Night

Επιβλητικοί ρυθμοί και μελωδίες, η μουσική των Long Night είναι, αν μη τι άλλο, βάλσαμο για την ψυχή και όλοι το χρειαζόμαστε. Είναι μια υπέροχη ανάσα φρέσκου αέρα να βλέπεις γοτθικό ροκ να ξαναγεννιέται με μια καλή παλιομοδίτικη αίσθηση. Ακόμα κι αν έχουν περάσει τριάντα χρόνια σε μουσικές σκηνές και συγκροτήματα, η ανάγκη τους να εκφράζονται με πάθος και γνησιότητα δεν έχει αλλάξει στο παραμικρό κι αυτό μας ενθουσιάζει ακόμα περισσότερο.

The Long Night

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/

Εύη Αλεξίου

Μουσική για τους αληθινούς εραστές της κι όχι τους... επιβήτορες της

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button