ΓενικάΜουσική

Το Τραγούδι της Εβδομάδας: The Heavy Horses – “Think Of Me Unkind” (Σκέψου με αγενή)

“Μοιάζουν με τον Johnny Cash που συναντά τον Clint Eastwood σε ένα σκοτεινό δρομάκι, αναμειγνύοντας τα καλύτερα κομμάτια ενός σκονισμένου τραγουδιού και μιας παλιάς ταινίας Western”.

Αν αυτό που θέλατε πάντα είναι να αναβιώσετε την Άγρια Δύση ή το κίνημα της παράνομης χώρας της δεκαετίας του ’70, παρόλο που οι μέρες αυτές έχουν φύγει, οι Heavy Horses έχουν βάλει στόχο να μας φέρουν πολύ κοντά σ αυτό.

Το Τραγούδι της Εβδομάδας, που επιλέξαμε να ακούσουμε σήμερα, είναι το “Think Of Me Unkind” από τους The Heavy Horses. Κυκλοφόρησε το 2019 μέσα από το άλμπουμ With Darkness In My Eyes, μια μελωδία που μόλις αφεθούμε και κλείσουμε τα μάτια, μας μεταφέρει στο μακρινό Φαρ Ουέστ, έτοιμοι να ζήσουμε την περιπέτεια.

The Heavy Horses

Πίσω από το όνομα της μπάντας των The Heavy Horses βρίσκεται ένα και μόνο άτομο, ο πολυτάλαντος Καναδός μουσικός Justin Mahoney. Ξεκίνησε από το Steady Brook από όπου και μετακόμισε το 2005 για το Τορόντο.

Έχει γράψει και ηχογραφήσει μουσική με διάφορα συγκροτήματα και έχει ένα εκατομμύριο μελωδικές ιδέες στο μυαλό μου, οι οποίες θα πρέπει τελικά να γίνουν ακόμη ένα άλμπουμ.

Ο Justin Mahoney είναι ένας ευαίσθητος άνθρωπος που λατρεύει το σκύλο του, θεωρεί πως είναι το καλύτερο σκυλί στον κόσμο, και του αρέσουν οι άνθρωποι που γελάνε. Αυτοί όμως που γελάνε πραγματικά, με τα μάτια, μέσα από την καρδιά τους κι όχι αυτοί με τα πλαστικά χαμόγελα.

Ένας περιπλανώμενος που καταγράφει τραγούδια για παράνομους, αγγέλους και δολοφονίες εμπνευσμένος από την παράδοση της Άγριας Δύσης.

Το πρώτο άλμπουμ κυκλοφόρησε το 2012 με τίτλο Murder Ballands and Other Songs και προτάθηκε για Country Recording of the Year στα Μουσικά Βραβεία East Coast 2013 και Folk Artist of the Year στα Βραβεία Music NL 2013. Στα τέλη του 2019 ακολούθησε το επόμενο, With Darkness In My Eyes.

The Heavy Horses

One day, when the years have gone
And you’ve wandered lost and aimless for so long
Trapped in darkness, left to roam
And you’re lost without the light to guide you home

Μια μέρα, όταν περάσουν τα χρόνια
Και περιπλανηθείτε χαμένοι και χωρίς στόχο για τόσο καιρό
Παγιδευμένοι στο σκοτάδι, αφημένοι να περιφέρεστε
Και χαθείτε χωρίς το φως να σας καθοδηγήσει στο σπίτι

So darlin’, don’t you think of me unkind
Cause you promised yourself things you did not find
I did not feed you dreams or live your lies
Or watched them wither on the time until they died

Έτσι αγαπημένη μη με σκέφτεσαι άσχημα
Επειδή υποσχέθηκες στον εαυτό σου πράγματα που δεν βρήκες
Δεν σε τάισα με όνειρα ούτε έζησα τα ψέμματα σου
Ή τα είδα να μαραίνονται στο χρόνο μέχρι να πεθάνουν

The Heavy Horses

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/

Εύη Αλεξίου

Μουσική για τους αληθινούς εραστές της κι όχι τους... επιβήτορες της

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button