ΓενικάΜουσική

Το Τραγούδι της Εβδομάδας: The Burnin Rain – “Twisted Flower” (Στριμμένο Λουλούδι)

Πρωτόγονος, ακατέργαστος ήχος με οργισμένες κιθάρες, φωνητικά που προσπαθούν να καλέσουν το εσωτερικό φως στο σκοτάδι και προκαλούν συναισθήματα ευφορίας.

Το Τραγούδι της Εβδομάδας, που επιλέξαμε να ακούσουμε σήμερα παρέα μαζί σας, είναι από τους The Burnin Rain με τίτλο Twisted Flower. Κυκλοφόρησε το 1993 μέσα από το άλμπουμ Pictures In The Fire, η επιτομή της απλότητας! Ήχος απλός, νευρικός, καθαρός, ανεπιτήδευτος, χωρίς καμία προσποίηση, καμία προσπάθεια να εντυπωσιάσει, μας θυμίζει την χαμένη αθωότητα και παρακαλάμε μέσα μας να μην τελειώσει…

The Burnin Rain – “Twisted Flower”

Mία μπάντα εντελώς Underground, τόσο στη μουσική όσο και στη συμπεριφορά τους. Δεν έχουν κάνει καμμία φωτογράφιση κι όσο κι αν ψάξαμε στο διαδίκτυο δεν καταφέραμε να βρούμε καμμία φωτογραφία τους.

Σε ένα τυπικά μποέμικο σκηνικό, με λάμπες γκαζιού, θυμίαμα, τοίχους ντυμένους με ταπετσαρία, σε ένα παλιό διώροφο τετράκλινο οίκημα στην Worth Street στο ιστορικό Ανατολικό Ντάλας, πέντε μουσικοί ενώνουν το κοινό τους πάθος για δημιουργία και η εξαιρετική μεταξύ τους χημεία διαμoρφώνει τους ήχους που σύντομα έγιναν Burnin Rain.

The Burnin Rain – “Twisted Flower”

Στο Ντάλας του Τέξας οι Mike Pemberton (φωνητικά, κιθάρα), Danny Connelly (φωνητικά), Bobby Faubion (μπάσο), Erich Anderson (κιθάρα), Chris Gore (τύμπανα) το 1988 δημιουργούν τους Burnin Rain, μία απόλυτα ψυχεδελική γκαράζ μπάντα. Παίζουν έναν εντελώς μοναδικό τύπο γκαράζ της δεκαετίας του εξήντα με έναν τρόπο πρωτόγονο και συνάμα αριστοτεχνικό.

The Burnin Rain – “Twisted Flower”

Κύρια έμπνευση τους είναι ο Roky Erickson και οι 13th Floor Elevators αλλά και οι Cold Sun, Shiva’s Headband, Exotics και Headstones.

Το πρώτο τους άλμπουμ κυκλοφορεί το 1989 με τίτλο Visions και ακολουθούν τα Iwaska (1990) και Pictures In The Fire (1993).

Οι Live εμφανίσεις τους έχουν χαραχτεί ανεξίτηλα στη μνήμη όσων είχαν την τύχη να τις ζήσουν. Από ζωντανές εμφανίσεις σε κλαμπ όπως το Club Clearviw, Trees. The Bomb Factory και στην έκθεση Frye Street στο Denton Texas.

The Burnin Rain – “Twisted Flower”

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/

Εύη Αλεξίου

Μουσική για τους αληθινούς εραστές της κι όχι τους... επιβήτορες της

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button