ΓενικάΜουσική

Το Τραγούδι της Εβδομάδας: The Blue Angel Lounge – “Woods” (Δάση)

“Η πραγματική τέχνη είναι στενά συνδεδεμένη με συναισθήματα και τρέμουλο. Μέχρι σήμερα τα συναισθήματα είναι ο κινητήρας που ωθεί τις ιδέες μας μπροστά. Η ταλαιπωρία και η λαχτάρα για κάτι ήταν πάντα χρήσιμοι σύντροφοι”…

Ανάμεσα στην ψυχρότητα των Joy Division και στις ανατροπές των Velvet Underground, οι The Blue Angel Lounge επέλεξαν το μαύρο σε όλο του το μεγαλείο για να ζωγραφίσουν ερημικά τοπία, στοιχειωμένα, από κάποιον καταραμένο ποιητή. Σκοτεινοί και βαθιά συναισθηματικοί, ζουν σε μια ονειρική διάσταση τεταμένη με το έρεβος, που διασχίζεται από ψυχεδελικούς θρήνους.

Το Τραγούδι της Εβδομάδας, που θα ακούσουμε σήμερα, είναι το “Woods” από τους The Blue Angel Lounge. Κυκλοφόρησε το 2014 μέσα από το άλμπουμ “Sea Of Trees” (Θάλασσα των δέντρων), μια ονειρεμένη, σκοτεινή μελωδία που μιλάει για θλίψη και λαχτάρα με τις ατμοσφαιρικές κιθάρες να οδηγούν στη λύτρωση.

The Blue Angel Lounge

Αγαπάνε τη μουσική ή την τέχνη γενικότερα, γι’ αυτό ήταν προνόμιο να κάνουν καλή μουσική μόνο για τον εαυτό τους. Θα ήθελαν να μοιραστούν τη μουσική και τις ιδέες τους με ανθρώπους που αγαπούν και σέβονται.

Η ιστορία των The Blue Angel Lounge ξεκίνησε το 2006 στην πόλη Χάγκεν της Δυτικής Γερμανίας από τους Nils Ottensmeyer (φωνητικά, κιθάρα) και Dennis ‘Mel’ Melster (κιθάρα), δύο ταλαντούχους μουσικούς με τρελή διάθεση για δημιουργία. Την παρέα συμπληρώνουν οι Theo Berwe (πλήκτρα), Robin Brieseck (μπάσο), Dennis Goebel (κρουστά), Roses (ντραμς) δίνοντας το τελικό σχήμα στο συγκρότημα.

Το όνομα τους το πήραν από το κλαμπ στη Νέα Υόρκη, όπου τη δεκαετία του 1960 η Nico των Velvet Underground πραγματοποίησε τις πρώτες της ζωντανές εμφανίσεις στην Αμερική. Το πρώτο τους άλμπουμ κυκλοφόρησε το 2008 με τίτλο The Blue Angel Lounge και το 2010 ακολουθεί το Narcotica.

The Blue Angel Lounge

Μακριά από το Mainstream αλλά σεβαστοί από μια σταθερά διευρυνόμενη βάση θαυμαστών σε όλο τον κόσμο, έχουν κερδίσει την εκτίμηση άλλων συγκροτημάτων όπως οι The Brian Jonestown Massacre, Interpol, The Dandy Warhols, A Place To Bury Strangers και έχουν προσκληθεί να τους υποστηρίξουν σε περιοδεία. Παρά την διεθνή αναγνώριση που πέτυχαν και την επιτυχημένη περιοδεία τους στην Αμερική με τον Anton Newcombe, από την πατρίδα τους τη Γερμανία εισέπραξαν πλήρη αδιαφορία.

Οι Blue Angel Lounge είναι ακριβώς το αντίθετο από μία τυπική γερμανική μπάντα του Χάγκεν, να κερδίσουν δηλαδή χρήματα παίζοντας ποπ επιτυχίες…

The Blue Angel Lounge

Η ιδέα ήταν να δημιουργήσουν έναν όμορφο, ονειρικό χώρο μέσα από μια κρύα ατμόσφαιρα, βαθιά τραγούδια με ψυχή, τα οποία οι άνθρωποι μπορούν να ακούσουν μια βροχερή μέρα και ίσως να έχουν την ίδια αίσθηση για αυτό.

Αισθάνονται τη δημιουργία μουσικής σαν τη ζωγραφιά εικόνων πάνω σε καμβά. Νιώθουν ότι η μουσική τους είναι πολύ μελαγχολική και εσωστρεφής για να την παίξουν ζωντανά σε ένα τυπικό σόου. Δεν θέλουν να κάνουν περιοδείες μόνο επειδή πρέπει αλλά γιατί τους ικανοποιεί. Ασυμβίβαστοι, τους αρέσει να είναι ελεύθεροι σε αυτό που κάνουν και να μην είναι εξαρτημένοι από οτιδήποτε.

The Blue Angel Lounge

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/

Εύη Αλεξίου

Μουσική για τους αληθινούς εραστές της κι όχι τους... επιβήτορες της

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button