ΓενικάΜουσική

Το Τραγούδι της Εβδομάδας: St. Thomas – “Goodbye Emily Lang”

“Είμαι ονειροπόλος και μερικές φορές ζω τόσο πολύ σε αυτά τα όνειρα, που απογοητεύομαι πολύ όταν ανακαλύπτω σε ποιον κόσμο βρίσκομαι”

Υπάρχουν οι δημιουργοί που χρησιμοποιούν τη μουσική για να βγάλουν λεφτά και για να ξεφύγουν από την ανωνυμία τους, νιώθοντας έτσι “μεγάλοι” και “σπουδαίοι” και υπάρχουν κι εκείνοι, οι άλλοι, οι πραγματικά “τεράστιοι”.

Εκείνοι που μέσα από τα τραγούδια τους ονειρεύονται έναν ιδανικό κόσμο, ειλικρινή, γνήσιο, ρομαντικό, που η πραγματικότητα γι αυτούς είναι σκληρή και πολλές φορές πολύ δύσκολο να την αντέξουν.

Αυτούς τους ονειροπόλους, που μας δίνουν φτερά για να πετάξουμε μακριά από την ασκήμια και τις κρατικές επιχορηγήσεις λατρεύουμε στο Yellow Radio.

St. Thomas

Το Τραγούδι της Εβδομάδας, που επιλέξαμε να ακούσουμε σήμερα, είναι το “Goodbye Emily Lang” από τον St. Thomas. Κυκλοφόρησε το 2001 μέσα από το άλμπουμ I’m Coming Home, ένα εκπληκτικό μουσικό κομμάτι που είναι συγκλονιστικό μέσα από την απλότητα του.

Ο St. Thomas ή αλλιώς Thomas Hansen, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε στο Όσλο της Νορβηγίας στις 13 Φεβρουαρίου 1976. Εργάστηκε ως ταχυδρόμος αλλά εγκατέλειψε τη δουλειά του σύντομα για να επικεντρωθεί σ αυτό που αγαπούσε, τη μουσική. Παρ’ όλο που δούλευε στο ταχυδρομείο για λιγότερο από δύο χρόνια, η ετικέτα του ταχυδρόμου – μουσικού τον ακολουθεί για πάντα. Μετά από ένα σύντομο χρονικό διάστημα διαμονής στο Βερολίνο επιστρέφει στο Όσλο. Στα νεανικά του χρόνια έπαιζε ποδόσφαιρο για την ομάδα Skeid, στο πρωτάθλημα της τρίτης κατηγορίας μέχρι που εγκατέλειψε το 1997.

St. Thomas

Εκείνη την εποχή άκουγε τους Will Olham και Elliott Smith οι οποίοι ήταν τότε μάλλον άγνωστοι καλλιτέχνες στη Νορβηγία. Εμπνευσμένος από αυτούς, το Δεκέμβριο του 1997 αγοράζει μια ημι-ακουστική κιθάρα και ξεκινάει τη δημιουργία της δικής του μουσικής.

Το φθινόπωρο του 1998 δημιουργεί την πρώτη του μπάντα, ένα ντουέτο που ονομάζεται Emily Lang, μαζί με τον Benjamin Rokseth.

Η επιτυχία έρχεται σύντομα με την κυκλοφορία του πρώτου τους άλμπουμ I’m Coming Home που γνώρισε μεγάλη επιτυχία διεθνώς. Ακολουθούν και άλλα επιτυχημένα άλμπουμ καθώς επίσης και περιοδείες στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Παρ’όλα αυτά, τα προβλήματα που αντιμετώπιζε με την ψυχική του υγεία και τις συνέπειες από τις καταχρήσεις να γίνονται όλο και πιο έντονες, είχαν ως αποτέλεσμα να καταλήξει στις 10 Σεπτεμβρίου 2007, σε ηλικία 31 ετών.

St. Thomas

Emily Lang has got me so far
It can’t get it any worse
Emily Lang is in my head
And I am in her purse

Η Emily Lang με έχει φτάσει μέχρι εδώ
Δεν μπορεί να γίνει χειρότερο
Η Emily Lang βρίσκεται μέσα στο κεφάλι μου
Και εγώ μέσα στο πορτοφόλι της

Να εύχεστε και να προσεύχεστε να υπάρχουν ΠΑΝΤΑ τέτοιοι ονειροπόλοι. Μακριά από το δήθεν και την κρατική εξουσία. Τότε η τέχνη δεν θα πεθάνει ΠΟΤΕ. Καλή σας ακρόαση!!!…

Εύη Αλεξίου

Μουσική για τους αληθινούς εραστές της κι όχι τους... επιβήτορες της

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button