ΓενικάΜουσική

Το Τραγούδι της Εβδομάδας: Snog – “Mind And Purpose” (Μυαλό και Σκοπός)

“Υποθέτω λοιπόν ότι το καλύτερο μήνυμα που οι Snog θα μπορούσαν να ελπίζουν ότι μεταφέρουν, είναι στην πραγματικότητα “Σκέψου μόνος σου” και επίσης “Δεν είσαι μόνος, υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι που δεν συμφωνούν…!!!” David Thrussell.

Οι στίχοι τους δείχνουν μια έντονη απογοήτευση με τα δυτικά ιδεώδη του υλισμού και της μαζικής ιδιοκτησίας, μια στάση ενάντια στον “αμερικάνικο καπιταλισμό”. Τα θέματα των τραγουδιών τους είναι κατά του καταναλωτισμού, κατά του ατομισμού και αντίθετα στην ιδέα του Big Brother.

Παρά τις φαινομενικά ριζοσπαστικές τους κλίσεις, δεν θεωρούν τους στίχους του ως πολιτικούς, αλλά ως απλές και μάλλον προφανείς κοινωνικές παρατηρήσεις. Δεν ισχυρίζονται ότι έχουν αποκαλυπτικά μυστικά, αλλά τους θεωρούν ως μια ειλικρινή εξέταση της ανθρωπιάς που αγωνίζεται μέσα στον εαυτό της.

Το Τραγούδι της Εβδομάδας, που επιλέξαμε να ακούσουμε παρέα μαζί σας, προέρχεται από τους Snog και έχει τίτλο “Mind And Purpose”. Κυκλοφόρησε το 1999 μέσα από το άλμπουμ Third Mall From The Sun, αντίσταση και απογοήτευση μέσα από μία εκπληκτική μελωδία.

Snog

Το όνομα τους, Snog, είναι μια παραπομπή στο “φιλιά και αγκαλιά”, και ο πνευματικός τους πατέρας David Thrussell, δήλωσε ότι το όνομα συμβολίζει την αντίληψη της καταστροφής των φραγμών μεταξύ των ανθρώπων.

Αρχικά δημιουργήθηκαν στην Μελβούρνη το 1988, μαζί με τους συναδέλφους του από τη σχολή καλών τεχνών Tim McGrath και Julia Bourke. Η μουσική της μπάντας είναι μια μίξη πολλών διαφορετικών στυλ, συμπεριλαμβανομένων των Industrial, Techno, Ambient, Experimental, Funk and Country.

Το πρώτο τους άλμπουμ, Lies Inc., κυκλοφόρησε το 1992 και ο Pieter Bourke, ο οποίος συνεργάστηκε με τους Dead Can Dance και Lisa Gerrard, προστέθηκε σύντομα στη μπάντα.

Snog

“Στο κολέγιο έπρεπε να κάνουμε την θεωρία της τέχνης την οποία μισούσα. Νόμιζα ότι η θεωρία μας ήταν το πιο τρομερό πράγμα στον κόσμο. Με έκανε να θέλω να ρίξω βόμβες και να πυροβολήσω τα κτίρια”, David Thrussell.

Η μουσική τους έχει επηρεαστεί από το κλασικό ροκ και την Country, από μεγάλα ονόματα όπως οι Foetus, Swans, Tom Waits, Cabaret Voltaire, Ennio Morricone, Kraftwerk, Lustmord, Pink Floyd, Leonard Cohen, Hawkwind, Nick Cave, Lassigue Bendthaus. Καθώς επίσης από κινηματογραφικές παρουσίες όπως οι Ρομάν Πολάνσκι, Στάνλεϊ Κιούμπρικ, Oliver Stone, David Cronenberg, John Carpenter και η μεγάλη τους αγάπη τα “Spaghetti Western”.

Snog

I hear the voice of this place and I tell you it brings me down
When you have a mind and a purpose
The armies of ignorance try to usurp us
When you stand alone and undistracted

The hate is no longer abstracted, no
No, no, no, no, no

Ακούω τη φωνή αυτού του τόπου και σας λέω ότι με απογοητεύει
Όταν έχεις μυαλό και σκοπό
Οι στρατοί της άγνοιας προσπαθούν να μας σφετεριστούν
Όταν στέκεσαι μόνος και απροσδιόριστος

Το μίσος δεν αφαιρείται πλέον, όχι
Όχι, όχι, όχι, όχι, όχι

Snog

I see the fear in the faces but I never hear a sound
I see the screams in the background but I never hear a sound
I know that rumor you’re spreading
And it makes me feel like starting Armageddon

Βλέπω τον φόβο στα πρόσωπα αλλά δεν ακούω ποτέ ήχο
Βλέπω τις κραυγές στο παρασκήνιο, αλλά δεν ακούω ποτέ ήχο
Ξέρω ότι η φήμη που διαδίδετε
Και με κάνει να νιώθω ότι ξεκινάω τον Αρμαγεδώνα

Snog

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/

Εύη Αλεξίου

Μουσική για τους αληθινούς εραστές της κι όχι τους... επιβήτορες της

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button