ΓενικάΜουσική

Το Τραγούδι της Εβδομάδας: New Candys – “The Outrogeous Wedding” (Ο Εξωφρενικός Γάμος)

“Στεκόμαστε απέναντι σε οποιαδήποτε ιδεολογία και πολιτική που βασίζεται στις φυλετικές διακρίσεις και τον φόβο”.

Από τη μουσική σκηνή της Βενετίας οι New Candys, ένα Dark Rock’n’Roll συγκρότημα με υψηλές ψυχεδελικές τάσεις, έχουν δημιουργήσει φανατικό κοινό σε τρεις ηπείρους.

Το Τραγούδι της Εβδομάδας που θα ακούσουμε σήμερα είναι το “The Outrogeous Wedding” από τους New Candys. Κυκλοφόρησε το 2017 μέσα από το άλμπουμ Bleeding Magenta. Ένας “γάμος” απόλυτα σύμφωνος με το πνεύμα της εποχής που ζούμε…

New Candys

Η μπάντα δημιουργήθηκε το 2008 στη Βενετία της Ιταλίας και αποτελείται από τους Fernando Nuti (φωνητικά, κιθάρα), Andrea Volpato (κιθάρα, φωνητικά), Alessandro Boschiero (μπάσο) και Dario Lucchesi (ντραμς). Περιγράφεται ως σκοτεινό, μοντέρνο Rock’n’Roll, συνδυάζει θορυβώδεις ήχους με διακριτικές μελωδίες και συνδέει αριστοτεχνικά τη μουσική τους με σχολαστικά δημιουργημένες οπτικές εικόνες.

Οι στίχοι τους είναι εμπνευσμένοι από προσωπικές τους εμπειρίες καθώς επίσης από σκέψεις, διάφορες εικόνες και όνειρα.

New Candys

Το 2012 κυκλοφόρησε το πρώτο τους άλμπουμ “Stars Reach The Abyss” και ταυτόχρονα ξεκίνησαν περιοδεία σε Αγγλία και Ιταλία. Τα επόμενα χρόνια περιοδεύουν σε Ευρώπη με μεγάλη επιτυχία και μετά την κυκλοφορία του τελευταίου τους άλμπουμ το 2017 “Bleeding Magenta” έρχεται η σειρά των ΗΠΑ, της Αυστραλίας, του Μεξικού, του Καναδά. Έχουν παίξει μαζί με συγκροτήματα όπως οι Slowdive, The Dandy Warhols, The Warlocks, The Brian Jonestown Massacre.

New Candys

Τον Ιανουάριο που μας πέρασε είχαμε τη χαρά να τους δούμε ζωντανά και στην Ελλάδα! Εκπληκτική ατμόσφαιρα, από τα τελευταία Live που προλάβαμε πριν την πανδημία…

“Η μουσική μας δεν είναι πολιτικοποιημένη. Προφανώς και είμαστε επηρεασμένοι από ότι συμβαίνει γύρω μας και πιστεύουμε πως η μουσική, η τέχνη αλλά και ο κόσμος μας σαν σύνολο δεν πρέπει να έχει όρια, φύλα και όποιες διαφορές. Βλέπουμε τη μουσική σαν ένα όχημα που μας βοηθάει να αποδράσουμε από την πραγματικότητα και να ξεχάσουμε την άγνοια και την ηλιθιότητα. Θέλουμε τον ακροατή να ταξιδεύει μαζί μας.”

New Candys

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!!  https://tivoliradio.gr/

New Candys

You went down the road to find that I was gone
You tried hard to hide, to hurt and to divide
D’you ever get that feeling of having lost the meaning?
We were like everyone, alone inside a home

Πήγες στο δρόμο για να διαπιστώσεις ότι έφυγα
Προσπαθήσατε σκληρά να κρύψετε, να πληγώσετε και να διαιρέσετε
Έχετε ποτέ αυτό το αίσθημα ότι έχετε χάσει το νόημα;
Ήμασταν όπως όλοι, μόνοι μας μέσα σε ένα σπίτι

A long time ago you found that I was gone
You tried hard to hide until you passed me by
D’you ever get that feeling of hanging from the ceiling?
We were like everyone, alone inside a home

Πριν από πολύ καιρό βρήκες ότι είχα φύγει
Προσπάθησες σκληρά να το κρύψεις μέχρι να το ξεπεράσεις
Έχετε ποτέ αυτό το αίσθημα ότι κρέμεστε από το ταβάνι;
Ήμασταν όπως όλοι, μόνοι μας μέσα σε ένα σπίτι

Εύη Αλεξίου

Μουσική για τους αληθινούς εραστές της κι όχι τους... επιβήτορες της

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button