ΓενικάΜουσική

Το Τραγούδι της Εβδομάδας: MJ Halloran & The Sinners – “Attentional Blink” (Προσεκτικό Βλέμμα)

Ένας πλούσιος συνδυασμός λυσσασμένης παρατήρησης και κοινωνικού σχολιασμού, μια ματιά σε έναν κόσμο μολυσμένο από συναισθηματικό δράμα, απέχθεια για τον εαυτό και απογοήτευση.

Θρήνοι μπλουζ τριμμένοι στη μεταλλουργική σκουριά, από ροκ με εκρηκτικές ρίζες, μπαλάντες που σκίζουν την ανθρώπινη ψυχή. Ο κόσμος του Michael Halloran δεν είναι γεμάτος ροδοπέταλα και πάλι, ούτε η πραγματική ζωή.

MJ Halloran & The Sinners

Το Τραγούδι της Εβδομάδας, που επιλέξαμε να ακούσουμε σήμερα, είναι το “Attentional Blink” από τους MJ Halloran & The Sinners. Κυκλοφόρησε το 2011 μέσα από το άλμπουμ “Me Souffler”, ένα άγριο ποιητικό μπλουζ που προκαλεί ανατριχίλα καθώς μιλάει για την ειρωνεία της αγάπης.

Γεννημένος στην Αυστραλία του αστικού σκοταδιού, ο MJ Halloran έπαιζε κιθάρα σε νεανικά Rock’n’Roll συγκροτήματα και θα μπορούσε να απολαμβάνει την εφήμερη στιγμή της εθνικής του αναγνώρισης. Αντιμέτωπος με τον πειρασμό να εκφυλιστεί στον παροιμιώδη πικρό παλιό ρόκερ, η απάντηση του Halloran ήταν να ανασυνταχθεί, να αναγεννηθεί και να αναζωογονηθεί. Τα ταξίδια τον οδήγησαν να συγκεντρώσει μια πολύχρωμη ομάδα μουσικών, αμαρτωλούς, όλοι τους, με την πιο κολακευτική έννοια του όρου…

Σχημάτισε τους Sinners στη Νέα Υόρκη, στα τέλη του 2009, ως πλατφόρμα για τα Blues/Rock/Punk τραγούδια του διαστροφής και αντιπάθειας.

MJ Halloran & The Sinners

Βρίσκεται στα καλύτερα του στιχουργικά, τα τραγούδια είναι φορτωμένα με εκκλήσεις για συναισθηματική προσκόλληση που αποκαλύπτουν την αντιμέτωπη πραγματικότητα της ανθρώπινης αδιαφορίας.

Το 2011 κυκλοφόρησαν το άλμπουμ “Me Souffler”, είναι η πρώτη κυκλοφορία μέσω της γαλλικής εταιρείας Beast Records. Tην παραγωγή έχει κάνει ο Brian Henry Hooper των Beasts Of Bourbon ο οποίος παίζει και μπάσο. Τρελές κιθάρες παίζουν οι Spencer P. Jones των Beasts Of Bourbon και John Nolan των Powder Monkey, ντραμς ο Dee Pop των Gun Club και μπάσο ο Ryan Skeleton Boy.

Ηχογράφησαν στη Νέα Υόρκη, τη Gijon (Sp), τη Μελβούρνη και το Βερολίνο και έκαναν περιοδείες στην Ευρώπη.

MJ Halloran & The Sinners

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/

Εύη Αλεξίου

Μουσική για τους αληθινούς εραστές της κι όχι τους... επιβήτορες της

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button