ΓενικάΜουσική

Το Τραγούδι της Εβδομάδας: Midnight Choir – “Long Hard Ride”

“Προειδοποίηση: Μερικά από τα συναισθήματα που εμφανίζονται στη μουσική μπορεί να μην είναι κατάλληλα για όλους”, μας προειδοποιούν οι Midnight Choir

Σε πείσμα των σκοτεινών καιρών που ζούμε σ αυτόν τον μίζερο πλανήτη, που η μισαλλοδοξία κοντεύει να μεταλλάξει τον άνθρωπο σε μια σκληρή οντότητα, που έχει λησμονήσει την ανθρωπιά και τη συμπόνια, αυτό που μπορεί και μας δίνει ακόμα ελπίδα είναι η μουσική.

Υπάρχουν αυτές οι μπάντες που μας δίνουν απίστευτο κουράγιο κι αισιοδοξία, ρίχνοντας φως στα ζοφερά μονοπάτια, που η μελωδία τους μπορεί και ξυπνάει κάθε ανθρώπινο συναίσθημα από τη βαθιά λήθη που έχει πέσει.

Midnight Choir

Σήμερα το Τραγούδι της Εβδομάδας, που επιλέξαμε να ακούσουμε μαζί σας, είναι το “Long Hard Ride” από τους Νορβηγούς Midnight Choir. Περιλαμβάνεται στο άλμπουμ Olsen’s Lot που κυκλοφόρησε το 1996. Ένα άλμπουμ που αναφέρεται κυρίως σε θρησκευτικές και προσωπικές συγκρούσεις. Πρόκειται ένα σκοτεινό, μελαγχολικό κομμάτι, που η βαθιά συγκινητική φωνή του Paal Flaata το γεμίζει ζωή και έντονα συναισθήματα.

Midnight Choir

Η μουσική τους δεν θα μπορούσε να περιοριστεί μόνο στα σύνορα της πατρίδας τους. Είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτά και παρέμεινε πέρα για πέρα εκφραστική και αληθινή, πηγαίνοντας αντίθετα στις περισσότερες υπάρχουσες τάσεις που υπήρχαν. Κάνουν την πικρή ζωή γλυκά τραγούδια, καλώντας μας να νιώσουμε τον πόνο στον κόσμο και να βουτήξουμε στο σκοτεινό θάλαμο της ψυχής μας. Να νιώσουμε ξανά άνθρωποι και να θυμηθούμε τη χαμένη μας ευαισθησία.

Οι Midnight Choir έπαιζαν ένα είδος Americana και πήραν το όνομά τους από το τραγούδι “Bird on a Wire” του Leonard Cohen: “Όπως ένα πουλί σε ένα καλώδιο, σαν μεθυσμένος σε χορωδία μεσάνυχτα”.

Midnight Choir

Οι Paal Flaata (φωνητικά, κιθάρα), Ron Olsen (μπάσο) και Al DeLoner (κιθάρα και διάφορα άλλα όργανα) ξεκίνησαν στη Νορβηγία το 1992 παίζοντας περιστασιακά σε κλαμπ. Το αρχικό τους όνομα ήταν Hashbrowns. Ο ήχος τους ακουγόταν λίγο σαν Tindersticks ή The Walkabouts. Ο Chris Eckman των Walkabouts έκανε την παραγωγή σε όλα τα άλμπουμ τους εκτός από το πρώτο, το Midnight Choir. Το 1998, στα Norwegian Grammy Awards (Spellemannprisen), χαρακτηρίστηκαν ως “Καλύτερο Rock συγκρότημα” για το άλμπουμ “Amsterdam Stranded”.

Midnight Choir

Χωρίστηκαν το 2004 με τα μεμονωμένα μέλη της μπάντας να ακολουθούν σόλο καριέρα μετά. Το 2005 κυκλοφόρησαν ένα διπλό άλμπουμ με τίτλο “All Tomorrows Tears: The Best of Midnight Choir”.

Στη χώρα μας είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς και αγαπητοί. Έχουν “ντύσει” με τη μουσική τους τις σειρές του Πάνου Κοκκινόπουλου “Κόκκινος Κύκλος” και “10η Εντολή”.

“Τα τραγούδια είναι κατασκευασμένα από μάρμαρο, όμορφα κόκκινα και φθαρμένα από καιρικές συνθήκες”, Rolling Stone.

Midnight Choir

What’s good about love
That pulls the trigger
Before any questions are asked
There, there’s no way to freedom
There, there’s no way for you and I
You and me baby were born on the dark side
And our love for a long hard ride

Τι είναι καλό για την αγάπη
Αυτό που τραβάει τη σκανδάλη
Πριν ζητηθούν τυχόν ερωτήσεις
Εκεί, δεν υπάρχει κανένας τρόπος για ελευθερία
Εκεί, δεν υπάρχει τρόπος για εσένα και εμένα
Εσύ και εγώ μωρό μου γεννηθήκαμε στη σκοτεινή πλευρά
Και η αγάπη μας για μια μακριά δύσκολη βόλτα

Καλή σας ακρόαση!!!…

Εύη Αλεξίου

Μουσική για τους αληθινούς εραστές της κι όχι τους... επιβήτορες της

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button