ΓενικάΜουσική

Το Τραγούδι της Εβδομάδας: Maurice Flavel’s Intensive Care – “Clear Day”

Ακούμε κι αισθανόμαστε τη δύναμη της ελπίδας, την έκρηξη της επιθυμίας

Στην καθημερινότητα που ζούμε, όπου ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων αγωνίζεται πλέον για την προβολή, τους μεγάλους τίτλους και το φαίνεσθαι, όπου η αλλοτρίωση της ανθρωπότητας έχει φτάσει σε τέτοιον βαθμό, που αφήνεται να ζήσει την ίδια της την εξαφάνιση ως ύψιστη αισθητική απόλαυση, υπάρχουν ακόμα κάποιοι ρομαντικοί που επιμένουν να ονειρεύονται.

Κάποιοι αθεράπευτα ρομαντικοί που μας δίνουν απίστευτο κουράγιο, που η μουσική τους μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε, που μας θυμίζουν πως τελικά δεν είμαστε μόνοι, κάποιοι που μπορούν να ονειρεύονται ακόμα, περιμένοντας καθαρές μέρες.

Maurice Flavel’s Intensive Care

Οι πληροφορίες που υπάρχουν γι αυτούς στο διαδίκτυο είναι ανύπαρκτες γιατί έτσι θέλουν οι ίδιοι. Aυτό που τους ενδιαφέρει είναι απλά να γράφουν μουσική και μέσα από αυτή να εκφράζουν τα συναισθήματα τους, τις σκέψεις τους, τις αγωνίες τους, τα όνειρα τους, να μπορούν να μας το μεταφέρουν και να το μοιράζονται μαζί μας. Και είναι αυτό που τους κάνει εκπληκτικούς και υπέροχους.

Αυτοί, που μπορούν και μας μεταφέρουν αυτό το πάθος τους, μας ενθουσιάζουν και μας κάνουν να ακούμε τα τραγούδια τους σε επανάληψη ξανά και ξανά.

Maurice Flavel’s Intensive Care

Το Τραγούδι της Εβδομάδας που επιλέξαμε να ακούσουμε παρέα μαζί σας είναι μια γλυκιά μελωδία γεμάτη αισιοδοξία. Οι Maurice Flavel’s Intensive Care κυκλοφόρησαν το “Clear Day” μέσα από το άλμπουμ Heal me to 2019.

Το 1997 στην Αυστραλία ο Maurice Flavel, ο Gareth Liddiard και ο Brendon Humphries σχηματίζουν το Gutterville Splendor Six και δημιουργούν ένα κλασσικό mini-άλμπουμ Oz-Rock.

Maurice Flavel’s Intensive Care

Το 2013 εμπνευσμένοι από τη μουσική του Ευαγγελίου, το θόρυβο και τους έντονους συναισθηματικούς καλλιτέχνες όπως ο Mark Lanegan και ο Spiritualised, ο Flavel και ο Gordon αρχίζουν την εξερεύνηση ευαγγελίου – grunge. Ο αρχικός μπασίστας του Gutterville Στέφαν Χάμιλτον επιστρέφει από το Ηνωμένο Βασίλειο και ενώνεται με τη μπάντα. Ο πρώην τυμπανιστής των Healing Miles Hitchcock επιστρέφει από την Ιαπωνία. Οι τραγουδιστές Mel Maharaj, Mae Elliot και Paige McNaught (PMX) σχηματίζουν μια μεγάλη χορωδία υποστήριξης. Ο David Siroen προσλαμβάνεται στα πλήκτρα.

H φωνή του Maurice ξεπερνά πια σε ερμηνεία και βάθος όλες αυτές των σπουδαίων αμερικάνων (βλέπε Lanegan) και αυστραλών (βλέπε Cave) κυρίων.

Όσον αφορά το είδος της μουσικής που παίζουν, οι ίδιοι την περιγράφουν ως δύναμη της ελπίδας, πιστεύω, η έκρηξη της καρδιάς, η σάρκα, η έκρηξη της επιθυμίας, η σιωπή του απελπισμένου σκοταδιού, η σωτηρία του τώρα, του μυστικιστή της στιγμής, ακούστε και αισθανθείτε…

Maurice Flavel’s Intensive Care

I’m waiting for clear day
I’m waiting to be clear
When I look at on your eyes in
When I look at across the sea
I see the bright light in the sea come near
Coming in to set me free

Περιμένω την καθαρή μέρα
Περιμένω να γίνω καθαρός
Όταν κοιτάζω μέσα στα μάτια σου
Όταν κοιτάζω πέρα από τη θάλασσα
Βλέπω το φωτεινό φως της θάλασσας να έρχεται κοντά μου
Να έρχεται να με απελευθερώσει

Καλή σας ακρόαση!!!…

Εύη Αλεξίου

Μουσική για τους αληθινούς εραστές της κι όχι τους... επιβήτορες της

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button