ΓενικάΜουσική

Το Τραγούδι της Εβδομάδας: Isobel & November – “Sovereign#1” (Κυρίαρχος)

“Πάντα το έβρισκα απίστευτα όμορφο και εξαγνιστικό να ακούω μουσική που με κρατάει και οδηγεί το πνεύμα ανελέητα, πιο κοντά στην αλήθεια. Αυτό φυσικά περιλαμβάνει όλα όσα ονομάζουμε τέχνη, όχι μόνο μουσική…”, Per-Erik Söderberg.

Επηρεασμένοι από τους Can και πιο σκοτεινοί από τους Joy Division, με τον Sοderberg να μοιάζει με το φάντασμα ενός πιο ώριμου Ian Curtis, οι Isobel & November αφήνουν τις ίδιες αχτίνες φωτός να περάσουν μέσα από τις χαραμάδες.

Το Τραγούδι της Εβδομάδας, που επιλέξαμε να ακούσουμε σήμερα, είναι το “Sovereign#1” από τους Σκανδιναβούς Isobel & November. Κυκλοφόρησε το 2013 μέσα από το άλμπουμ Isobel & November, το χάος συμβαδίζει με την δημιουργικότητα και τα μοναδικά φωνητικά του Per-Erik Söderberg.

Isobel & November

Στα τέλη της δεκαετίας του ’90 ο Σουηδός τραγουδιστής και συγγραφέας Per-Erik Söderberg ξεκινάει την σόλο καριέρα του και σε σύντομο χρονικό διάστημα τον ακολουθούν οι Robert Norrman (ντραμς), Jens Räsänen (μπάσο) και Mattias Beijmo (κιθάρα). Η παρέα αυτή, έχοντας πλέον το όνομα Isobel & November, από τις πρώτες Live εμφανίσεις τους γίνονται αποδεκτοί με θέρμη από τους κριτικούς.

Πιστεύουν πως η μουσική, η τέχνη, είναι το όπλο του ανθρώπου απέναντι στην αλλοτρίωση, αυτή μπορεί να τον οδηγήσει να μην χάσει την φύση του, το πνεύμα και την ψυχή του.

Isobel & November

“Πάντα το έβρισκα απίστευτα όμορφο και εξαγνιστικό να ακούω μουσική που με κρατάει και οδηγεί το πνεύμα ανελέητα, πιο κοντά στην αλήθεια. Αυτό φυσικά περιλαμβάνει όλα όσα ονομάζουμε τέχνη, όχι μόνο μουσική. Είτε να μας προκαλέσει μεγάλη θλίψη, καθαρή ευτυχία ή ένα συναίσθημα που δεν μπορούμε να ονομάσουμε. Είναι απαραίτητη για όλους, συνεχώς μας καθοδηγεί. Αυτό χρειαζόμαστε για να μας υπενθυμίζει αυτό που πραγματικά είμαστε, πέρα ​​από τα αιχμάλωτα σώματα και τις αυταπάτες μας”, Per-Erik Söderberg.

Isobel & November

Μετά από προσωπική πρόσκληση ακολουθούν τους Woovenhand σε περιοδεία και το 2009 κυκλοφορούν το πρώτο τους άλμπουμ “The Ghostwater Gospel”. Ηχογραφήθηκε μέσα σε μια εκκλησία, ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό, άφησε το στίγμα του στη σουηδική μουσική σκηνή της ροκ. Η μπάντα συνεχίζει τις Live εμφανίσεις και συνεργασίες όπως εκείνες με τους Low και TSOOL και κυκλοφορούν τα άλμπουμ Sleeping Keys (2010), Hymns For The Myriad Spirits (2011), Isobel & November (2013), The Funeral Party (2017).

Isobel & November

“Όταν βρισκόμαστε πάνω στη σκηνή, προσπαθούμε να γίνουμε πιο καινοτόμοι χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνικές με παραμόρφωση για να να διαταράξουμε και να εκπλήξουμε το κοινό που μας παρακολουθεί. Θέλουμε οι άνθρωποι που μας ακούνε να νιώσουν το αίσθημα της ανησυχίας. Το κοινό δεν πρέπει να αισθάνεται άνετα κατά τη διάρκεια των συναυλιών μας, θέλουμε να τους ταράξουμε”, Mattias Beijmo.

Isobel & November

See the golden one
Made bright by love for the other
See the holy one live it
The Sovereign

Δείτε το χρυσό
Φωτεινό από την αγάπη για το άλλο
Δείτε το ιερό ζήστε το
Ο Κυρίαρχος

Isobel & November

Heed the blessed soul
Made whole through work and devotion

Προσοχή η ευλογημένη ψυχή
Φτιαγμένη ολόκληρη μέσα από τη δουλειά και την αφοσίωση

Isobel & November

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/

Εύη Αλεξίου

Μουσική για τους αληθινούς εραστές της κι όχι τους... επιβήτορες της

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button