Μπάσκετ

Το πινακάκι του “δράκου αλλά και το πως προέκυψε το παρατσούκλι (Photo)

Το προσωνύμιο «δράκος» ακολουθεί τον Παναγιώτη Γιαννάκη από τα ανοικτά γήπεδα της Νίκαιας και τον συντροφεύει ακόμα και σήμερα ως προπονητή. Γι’ αυτό και υπάρχει ένας… δράκος στο πινακάκι του!

Όπως αναφέρει η ΚΑΕ:

Στην αναμέτρηση με το Λαύριο όπου ο Άρης κατάφερε να κατακτήσει μια σημαντική νίκη, πετυχαίνοντας μια μεγάλη ανατροπή, στη διάρκεια των τάιμ άουτ “αποκαλύφθηκε” το καινούργιο πινακάκι του Παναγιώτη Γιαννάκη. Ένα πινακάκι που έχει στο κέντρο το έμβλημα του προπονητή των κίτρινων: Έναν Δράκο με μια μπάλα μπάσκετ.

Το έμβλημα αυτό συμβολίζει τις αξίες, τις οποίες πρεσβεύει αλλά και τα χαρακτηριστικά που τον διακρίνουν σε όλη αυτή τη διαδρομή δεκαετιών στον χώρο του μπάσκετ. Δηλαδή την υπομονή, την επιμονή, το πάθος, τη δύναμη και την αποφασιστικότητα. Και βρίσκεται στο πινακάκι για να τις θυμίζει και στους παίκτες ώστε να τις καταθέτουν στο παρκέ.

Το παρατσούκλι “Δράκος” συντροφεύει τον Παναγιώτη Γιαννάκη από ηλικία 14 ετών. Όταν αγωνιζόταν στα μικρά τμήματα του Ιωνικού Νικαίας και ήταν ταυτόχρονα μέλος της ανδρικής ομάδας. Στα 16 του άλλωστε έπαιξε με την ομάδα της Νίκαιας στην Α’ Εθνική, όντας μάλιστα βασικό στέλεχος της.

Το παρατσούκλι αυτό του αποδόθηκε εξαιτίας του πάθους, της δύναμης, της αποφασιστικότητας, αλλά κι εξαιτίας της πίεσης που ασκούσε στον αντίπαλο, καθώς ένα από τα βασικά του χαρακτηριστικά ως παίκτης ήταν η δυνατή άμυνα που έπαιζε από το ξεκίνημα μέχρι τον επίλογο της τεράστιας καριέρας του. Και φυσικά η φιλοσοφία του δεν άλλαξε και ως προπονητής αφού βασίζει και στηρίζει πολλά στην αμυντική λειτουργία της ομάδας, κάτι που χαρακτηρίζει και τον φετινό Άρη.

YellowRadio.gr

Το ειδησεογραφικό Site για τους Αρειανούς. Από οπαδούς για οπαδούς!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button