ΑπόψειςΠοδόσφαιρο

Το πάνω χέρι αν βγει αλώβητος κόντρα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ

Η νίκη του Άρη επί του Ατρομήτου δείχνει πως έρχεται “σκοτωμός” στα πλέι οφ, εκεί όπου με μια νίκη και μια ήττα από την 1η κιόλας αγωνιστική όλα μπορούν να γυρίσουν “τούμπα”, μιας και η ομάδα του Ακη Μάντζιου πλέον απολαμβάνει τη μοναξιά της 2ης θέσης μετά το δώρο που της έκαναν ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ.

Στην καταλληλότερη στιγμή ο Άρης βρίσκει γκολ από παίκτες που τους χρειάζεται. Όπως είναι ο Γκάνεα, ο οποίος πέτυχε ένα γκολ βγαλμένο από ταινία παραμυθιού και ο Σαντέ Σίλβα που πλάσαρε σωστά μετά την πάσα του Μάνου. Για μένα βέβαια, κορυφαίος του αγώνα κόντρα στους Περιστεριώτες ήταν ο Λούκας Σάσα, ο οποίος πέρασε μια εβδομάδα δημοσιευμάτων που τον θέλουν να υπογράφει στην ΑΕΚ, την ώρα που ακόμα δεν έχουν πέσει οι υπογραφές με τη διοίκηση Καρυπίδη. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν ισχύει, διότι από το ρεπορτάζ προκύπτει -τόσο από τη Θεσσαλονίκη όσο και από την Αθήνα- πως ο Σάσα νιώθει χαρούμενος στον Άρη, είναι από τα πειραχτήρια της ομάδας και σύντομα θα υπογράψει διετές συμβόλαιο.

Το σοβαρό πρόβλημα για τον Άρη είναι το γκολ. Δεν έχει τους σέντερ φορ που θα κάνουν τη… βρώμικη δουλειά και θα τον βγάλουν από τη δύσκολη θέση. Ακόμα δεν τον βοηθάει ο Μήτρογλου, ο οποίος πρέπει να βρει ρυθμό διότι έρχονται τα πλέι οφ τα οποία είναι όλοι τελικοί και αναμένονται καυτά!

Το πιο σημαντικό όμως είναι τα δύο επόμενα ματς για τον Άρη. Κόντρα σε Ολυμπιακό στη ρεβάνς του 2-1 του “Γεώργιος Καραϊσκάκης” για το Κύπελλο και απέναντι στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Εκεί θα φανεί αν ο Άρης μπορεί να κάνει το παραπάνω βήμα. Εφόσον βγει αλώβητος τίποτα δεν τον φοβίζει και θα πάρει το εισιτήριο της Ευρώπης που τόσο θέλει, λαχταρά και παλεύει να κατακτήσει. Ο Άρης δεν έχει να φοβηθεί τίποτα διότι μεγάλος του αντίπαλος είναι η εσωστρέφεια και κανένας άλλος. Σε περίπτωση που οι κιτρινόμαυροι δεν μπορέσουν κόντρα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ να πάρουν κάτι θετικό τότε θα αρχίσει και θα μπερδεύεται το πράγμα. Στήριξη χρειάζεται και όχι φαγωμάρα!

Κλείνοντας θέλω να σταθώ σε κάτι που παρατήρησα και φυσικά που τόνισε και ο προπονητής της ομάδας, Ακης Μάντζιος. Οι κιτρινόμαυροι όχι μόνο επικράτησαν με 3-0 του Ατρομήτου, αλλά κατάφεραν για 15ο φετινό παιχνίδι πρωταθλήματος να μη δεχτούν γκολ. Η άμυνα δίνει τους βαθμούς με απλά λόγια. “Σίγουρα είναι σημαντικό. Ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό πρέπει να στηρίζεται στο καλό αμυντικό κομμάτι της και όχι μόνο στους αμυντικούς. Κάνουμε άμυνα από ψηλά, πρεσάρουμε από ψηλά. Είναι ένα σημαντικό γεγονός, καλής ανασταλτικής λειτουργίας”, είπε ο Έλληνας τεχνικός του ΑΡΗ. Ο ΑΡΗΣ ο οποίος διατηρεί τη δεύτερη καλύτερη άμυνα, με μόλις 14 γκολ παθητικό.

Μάριος Ματσάνκος

Τα πρώτα 10 χρόνια είναι δύσκολα στο χώρο της δημοσιογραφίας. Αφού τα πέρασε, τίποτα δεν τον φοβίζει. Έχει εργαστεί μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Score Live, Live Sport και Αθλητικό Πνεύμα, στα αθλητικά Sites Sport-Fm.gr, Postgame.gr, erasitexnes365.gr, panionia-idea.gr, elafrataxiarhia.gr, ενώ ένα από τα... παράσημά του είναι το ότι έβαλε πλάτη κατά τη στρατιωτική του θητεία στο γραφείο τύπου του ΥΠΕΘΑ. Μέλος της ΕΣΗΤΛΣΥΜ. Πλέον βρίσκεται στην ομάδα του Yellow Radio FM 101.7 με ανταπόκριση από την Αθήνα, όπου και γεννήθηκε. Το μότο του; Προχωράμε μπροστά χωρίς να ξεχνάμε από που ερχόμαστε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button