Ποδόσφαιρο

Το ανοιχτό ροτέισον του Μπούργος με τους 21 διαφορετικούς ποδοσφαιριστές

Από την άφιξη του και μετά ο Χερμάν Μπούργος έχει κάνει την προσπάθεια του να ενσωματώσει όσο το δυνατόν περισσότερους ποδοσφαιριστές γίνεται στο ροτέισον της ομάδας.

Ο Αργεντινός προπονητής άλλαξε αρκετά πράγματα (και) σε επίπεδο προσώπων από την στιγμή που ανέλαβε την ομάδα. Μετά από πολύ καιρό οι κιτρινόμαυροι έχουν κατορθώσει να γίνουν… απρόβλεπτοι.

Ουσιαστικά η μόνη θέση στην οποία δεν έχει γίνει κάποια διαφορετική επιλογή είναι αυτή του τερματοφύλακα, όπου ο Κουέστα είναι η ξεκάθαρη επιλογή του προπονητή του. Στο αριστερό άκρο της άμυνας ο Γκάνεα έχει κερδίσει την θέση του, με τον Λούμορ πάντως να έχει πάρει και πάλι την ευκαιρία του.

Στα δεξιά ο Μπούργος χρησιμοποιεί όπως είναι λογικό τον Σούντγκρεν, ενώ η νίκη με τον Ολυμπιακό έγινε με βασικό τον Εμάνουελ Σάκιτς. Στους τελευταίους αγώνες μάλιστα την θέση του βασικού έχει κερδίσει ο Σαλέμ Εμπακατά. Ολοκληρώνοντας με την άμυνα, στα στόπερ πέρα από τους Μπράμπετς, Φαμπιάνο, ο Μπούργος επανέφερε στο ροτέισον τον Μπεναλουάν και χρησιμοποίησε και τον Δεληζήση. Ουσιαστικά στην άμυνα ο κόουτς του Άρη σε λίγες εβδομάδες έδωσε την ευκαιρία σε εννέα διαφορετικούς παίκτες.

Στο κέντρο ο Αργεντινός έβαλε για πρώτη φορά στο γήπεδο τον Ντουκουρέ, την στιγμή που καθιέρωσε και πάλι σαν βασικό τον Ματίγια. Ακόμη χρησιμοποιούνται κανονικά και οι Σάσα, Εντιαγέ. Πιο μπροστά την ευκαιρία τους πήραν και οι Μπερτόγλιο, Χαΐροβιτς, την στιγμή που ο Μπούργος έδωσε την ευκαιρία στον Πάλμα.

Τέλος, μπροστά όπως πάντα παίρνουν χρόνο συμμετοχής οι Μαντσίνι, Ιτούρμπε, Γκάμα, Ματέο Γκαρσία και Καμαρά. Ουσιαστικά μέσα σε οκτώ παιχνίδια ο προπονητής του Άρη έχει φροντίσει να έχει διαφορετικές επιλογές σε κάθε θέση και παίκτες οι οποίοι είναι έτοιμοι να χρησιμοποιηθούν ανά πάσα στιγμή, αλλά και σε διαφορετικούς ρόλους.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button