Ποδόσφαιρο

Το αγωνιστικό προφίλ του Αστέρα Τρίπολης

Ο Άρης αντιμετωπίζει τον Αστέρα Τρίπολης με μοναδικό σκοπό να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα. Απέναντι του θα βρεθούν οι Αρκάδες που έρχονται από την ισοπαλία στο Αγρίνιο.

Ο μόλις 34 ετών προπονητής του Αστέρα, Μπόρχα Χιμένεθ, έχει χρησιμοποιήσει τουλάχιστον 4 συστήματα στις 9 πρώτες αγωνιστικές της ομάδας. Τελευταία, φαίνεται πως καταλήγει στο 4-2-3-1.

Ο Αστέρας ξεκίνησε τη σεζόν με δύσκολο πρόγραμμα. Έκανε πρεμιέρα στο Φάληρο με τον Ολυμπιακό ενώ ακολούθησαν οι αγώνες με ΑΕΚ, Ξάνθη, Ατρόμητο, ΟΦΗ και ΠΑΟΚ. Στα πρώτα 6 παιχνίδια είχε μόλις μία νίκη, αυτή απέναντι στους Περιστεριώτες. Ακολούθησε το “διπλό” στη Νέα Σμύρνη και η νίκη με 4-1 επί της Λαμίας.

Στο πεδίο των τραυματισμών, οι Μαρκ Φερνάντεθ και Ματίας Ιγκλέσιας κάνουν υπερπροσπάθεια για να είναι έτοιμοι για τον αγώνα της Κυριακής.

Επίθεση

Ο Αστέρας έχει πετύχει 13 γκολ σε 72 τελικές προσπάθειες. Κύριος εκφραστής του επιθετικά είναι ο Μαρκ Φερνάντεθ, ο οποίος κάνει αγώνα δρόμου να είναι έτοιμος για το παιχνίδι με τον Άρη. Ο Ισπανός είναι ο πρώτος σκόρερ (4 γκολ) και πρώτος σε τελικές (22) αλλά και σουτ εντός και εκτός περιοχής για την ομάδα του. Έχει πετύχει και μία ασίστ ενώ αναδείχθηκε MVP απέναντι στον Πανιώνιο με τον Χιμένεθ να βασίζει πολλά πάνω του.

Ο Χερόνιμο Μπαράλες ακολουθεί με 3 γκολ ενώ εξαιρετικές εμφανίσεις κάνει ο Ριέρα. Έχει πετύχει 4 ασίστ εκμεταλλευόμενος τα εξαιρετικά του πόδια στις στημένες μπάλες. Αυτές φαίνεται πως είναι ατού για τον Αστέρα καθώς στα παιχνίδια με Λαμία, Πανιώνιο και ΠΑΟΚ, οι Αρκάδες σκόραραν με στημένες φάσεις με τον Ριέρα να πιστώνεται 3 ασίστ. Παράλληλα, είναι πρώτος στα εύστοχα γεμίσματα για την ομάδα του αλλά πρώτος και στα λάθη συνολικά στη Superleague.

Κομβικός παρουσιάζεται και ο Χρήστος Τασουλής, ο οποίος φαίνεται πως εδραιώνεται στην αριστερή πλευρά της άμυνας. Πέτυχε 2 γκολ με τη Λαμία και ακόμη ένα για το κύπελλο με τον Πλατανιά, το γκολ που όρισε το τελικό αποτέλεσμα.

Άμυνα

Ο Αστέρας Τρίπολης έχει δεχθεί 14 γκολ σε 94 τελικές των αντιπάλων του. Μάλιστα, έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να κρατήσει μόλις μία φορά το 0 παθητικό, στη νίκη επί του Πανιωνίου.

Στα πρώτα 6 ματς της ομάδας, δοκιμάστηκαν 9 διαφορετικοί παίχτες στην άμυνα με τον Βαλιέντε να είναι ο πιο σταθερός αν και δεν είναι καθαρόαιμος αμυντικός. Στα τελευταία δύο ματς, Τασουλής και Βλάχος φαίνεται πως έχουν «κλειδώσει» τις θέσεις του αριστερού και δεξί μπακ, αντίστοιχα.

Ο πορτιέρε της ομάδας, Παπαδόπουλος, είναι πρώτος σε αποκρούσεις στη Superleague, μαζί με τον Γκαραβέλη του Βόλου.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button