Ποδόσφαιρο

Το έγγραφο που επιβεβαιώνει την αλλαγή νόμου και «εξασφάλισε» την παραμονή ΠΑΟΚ και Ξάνθη στην κατηγορία

Είναι γνωστό πως ΠΑΟΚ και Ξάνθη κρίθηκαν «ένοχοι» στην πολύκροτη υπόθεση πολυϊδιοκτησίας με βάση την απόφαση της ΕΕΑ και του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Οργάνου της Super League ενώ επιπλέον εκδόθηκε καταδικαστική απόφαση και από την Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ

Ωστόσο αν και η αρχική ήταν αποβολή από το πρωτάθλημα και κατ’επέκταση ο υποβιβασμός και των δύο ομάδων, αυτό άλλαξε «εν μια νυκτί» και μετατράπηκε σε αφαίρεση βαθμών, πιο συγκεκριμένα -7 για ΠΑΟΚ και -12 για Ξάνθη.

Όπως αναφέρει και το ρεπορτάζ του thrakisports.gr:

«Οι εφέτες δικαστές με πλειοψηφία 2 προς 1 έκριναν δεσμευτικό το πόρισμα της ΕΕΑ, ως αρμόδιας αρχης που έχει θεσπίσει το κράτος για τέτοια ζητήματα. Ωστόσο, εκείνο το πόρισμα είναι αλήθεια ότι την δεδομένη στιγμή προέβλεπε ουσιαστικά την αποβολή ΠΑΟΚ και Ξάνθης από το πρωτάθλημα και τον υποβιβασμό τους, βάσει της νομοθεσίας που ίσχυε τότε.

Τι μεσολάβησε από την έκδοση του πορίσματος της ΕΕΑ μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στα πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου, της Super League σε πρώτο βαθμό και της ΕΠΟ σε δεύτερο; Η περίφημη τροπολογία Γεραπετρίτη που πέρασε στη Βουλή και είχε χαρακτηριστεί «σκάνδαλο», κυρίως από την πλευρά του ΠΑΟΚ αλλά και του Ολυμπιακού.

Οπως αναφέρεται και στην αιτιολογική έκθεση εκείνης της τροπολογίας, η πρόβλεψη για υποβιβασμό ή και αποβολή από όλα τα επαγγελματικά πρωταθλήματα αντικαταστάθηκε με αφαίρεση βαθμών. Έτσι, από την στιγμή που κρίθηκε από τα δικαστήρια ότι υπήρχε παράβαση, ΠΑΟΚ και Ξάνθη γλίτωσαν τον υποβιβασμό.

Αν δεν είχε υπάρξει τάχιστα η ακόλουθη τροπολογία, με βάση αυτήν την απόφαση που επικύρωση η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη δεδομένα θα αποβάλλονταν από το πρωτάθλημα και το πιο πιθανό ο μεν πρώτος θα υποβιβαζόταν στην πιο κάτω κατηγορία, η δε Ξάνθη που είχε διπλό παράπτωμα ενδεχομένως και να είχε ακόμα πιο βαριά ποινή…»

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Leave a Reply

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button