Ποδόσφαιρο

Τοπαλίδης: «Μεγάλο όνομα ο Χαριστέας και μπορεί να βοηθήσει-Από τις μεγαλύτερες ομάδες ο Άρης!»

Στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή «Αθλητικό Χ-Press» φιλοξενήθηκε ο πρώην προπονητής του Άρη και στενός συνεργάτης του Ότο Ρεχάγκελ, Γιάννης Τοπαλίδης.

Μίλησε για τον Άγγελο Χαριστέα και τι μπορεί να προσφέρει στον Άρη, τον Ότο Ρεχάγκελ και την Εθνική ομάδα αλλά και για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά τα όσα είπε στους Γιώργο Τότσικα και Ιάσονα Μίσχο:

Ποιο είναι το δικό σας σχόλιο για τον Άγγελο Χαριστέα στον Άρη;

Κοιτάξτε, εγώ με τον Χαριστέα είχα και έχω πολύ καλές σχέσεις. Ήμουν πάντα υπέρ του, ήταν μεγάλο “όπλο” για εμάς στην Εθνική ομάδα, ζήσαμε πολλές ωραίες στιγμές και σίγουρα το βλέπω πάρα πολύ θετικά όπως και όλος ο κόσμος ότι έχει αναλάβει αυτόν τον ρόλο στον Άρη. Το περιμέναμε ότι κάποια στιγμή θα γινόταν.

Τι εννοείτε ότι το περιμένατε;

Ακουγόταν συχνά το όνομα του για τον Άρη και σκέφτηκα πως μια μέρα σίγουρα θα γίνεια αυτό. Σίγουρα αυτό εξαρτιόταν από τον ίδιο, εκείνος κατάλαβε πως ήταν η κατάλληλη στιγμή να αναλάβει κάποιο πόστο στον Άρη, ο Άρης έχει και καλή ομάδα γιατί τον τελευταίο χρόνο πήγε πολύ καλά στο πρωτάθλημα. Είναι ένα κίνητρο σίγουρα και για αυτόν.

Εσείς έχετε μιλήσει μαζί του από την μέρα που ανέλαβε;

Όχι, είχαμε μιλήσει πριν αναλάβει το πόστο στον Άρη.

Τι μπορεί να προσφέρει ο Άγγελος Χαριστέας από την νέα του θέση;

Πρώτα απ’όλα είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο όνομα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, έχει περάσει από μεγάλες ομάδες. Τώρα σχετικά με τον νέο του ρόλο στον Άρη, αυτό το έχουμε δει επανειλημμένως από πολλούς μεγάλους παίκτες, δηλαδή για πρώτη φορά να αναλάβουν είτε προπονητές είτε τεχνικοί διευθυντές. Είναι άνρθωποι του ποδοσφαίρου, δεν μπαίνει σε ένα πόστο που δεν έχει καμία σχέση. Εγώ πιστεύω πως μπορεί να βοηθήσει αν και είμαι πάντα πολύ προσεκτικός γιατί το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι περιορισμένων ικανοτήτων.

Ο Χαριστέας είναι άνρθωπος του ποδοσφαίρου και άρα θα κάνει κάτι σχετικό με αυτό.

Θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Όταν η Εθνική Γερμανίας αποκλείστηκε το 2004 έβαλαν στην Εθνική ένας άνθρωπο που δεν είχε δουλέψει ποτέ ως προπονητής. Δηλαδή δεν αποκλείεται ένα μεγάλο όνομα να το βάλεις σε ένα μεγάλο πόστο. Παίζει για εμένα πολύ σημαντικό ρόλο ότι ο Χαριστέας έχει πολύ μεγάλο όνομα όπως και να το κάνουμε, ειδικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ήταν από τους πρωταγωνιστές όταν κατακτήσαμε το Euro. Και πάντα ένιωθα καλά όταν τον είχαμε στον αγωνιστικό χώρο. Είναι ένας άνθρωπος που έζησα πολλά μαζί του, ένας ευχάριστος άνθρωπος και ..τον γουστάρω! (γέλια).

Από τι “κινδινέυει” ο Χαριστέας στον Άρη και στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

Από το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το όνομα του αλλά και αρκετών ακόμη πρώην ποδοσφαιριστών που πέρασαν από την Εθνική, είναι μεγάλο. Αλλά μην ξεχνάμε ότι μπαίνει και σε μια ομάδα που ανήκει στις “πρωτοκλασάτες” του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο Άρης είναι μέσα στις πέντε μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Μπαίνει σε μια πολύ μεγάλη ομάδα.

Με υψηλές απαιτήσεις, δεν χαρίζεται εύκολα.

Φυσικά αλλά μην ξεχνάμε ότι είναι επίσης και πολύ ευχάριστο να είσαι στον Άρη με τέτοιον κόσμο. Δεν είναι μόνο η πίεση που υπάρχει. Είναι και ευχάριστο. Εγώ θυμάμαι εκείνο το διάστημα, παρόλο που η ομάδα ήταν στην γ’ εθνική πήγαινες να παίξεις εκτός έδρας και έρχονταν 5 χιλιάδες Αρειανοί. Είναι κα ευχάριστο να είσαι στον Άρη.

Σας προβληματίζει το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου που μπορεί να συμπαρασύρει κάποιον σε μία μετριότητα; 

Ναι αυτός είναι ο μοναδικός κίνδυνος. Υπάρχει ένα κλασσικό παράδειγμα, εδώ και αρκετά χρόνια το γεγονός πως οι ομάδες μας αποτυγχάνουν παταγωδώς στην Ευρώπη. Φέτος πέρασε ο Ολυμπιακός στο Champions League αλλά όλες οι υπόλοιπες έχουν αποτύχει. Και κοιτάξτε, εκτός του Ατρομήτου, Άρης ΑΕΚ και ΠΑΟΚ είναι από τα μεγάλα ονόματα που απέτυχαν. Δεν ήταν ο Αστέρας, η Ξάνθη και ο Ατρόμητος για να παίξουν προκριματικά, ήταν οι μεγάλες μας ομάδες.

Δείχνει ότι έχουν χάσει πολύτιμο έδαφος;

Ακριβώς αυτό θέλω να πω. Αλλά όχι μόνο τώρα, εδώ και αρκετά χρόνια.

Πιστεύετε και εσείς πως ο προπονητής που να “κουμπώνει” με τους παίκτες και τον τρόπο παιχνιδιού του Άρη;

Ναι σίγουρα και πιστεύω πως τώρα με την διακοπή του πρωταθλήματος έχει χρόνο και πιστεύω θα βρει τον κατάλληλο προπονητή αλλά θα σας πω τι έλεγε ο Ρεχάγκελ “Πιο σημαντικό σε μια ομάδα από τον προπονητή, είναι οι παίκτες”. Έλεγε συνεχώς όταν μιλούσαμε για την καριέρα του ότι πάντα είχε καλούς παίκτες στην καριέρα του. Οι καλοί παίκτες είναι ακόμη πιο σημαντικό κομμάτι για μια ομάδα.

Ποια είναι η γνώμη σας για τους παίκτες του Άρη;

Είδα τον αγώνα με την Μόλντε στο Χαριλάου και ναι μου άρεσε πολύ η ομάδα και αυτό που είδα. Νομίζω ότι μπορεί να πετύχει πάλι τον στόχο της και αυτή την σεζόν γιατί όπως σας είπα είναι από τις μεγάλες ομάδες ο Άρης.

Έχει κρατήσει επαφές ο Χαριστέας με τον Ότο Ρεχάγκελ; Θα μπορούσε να ζητήσει την συμβουλή του;

Ναι θα μπορούσε να γίνει αυτό αν και δεν γνωρίζω κάτι τέτοιο. Όπως γνωρίζω τον Ρεχάγκελ και ο ίδιος λέει ότι είναι πολύ μακριά από τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και δεν μπορεί να πάρει θέση, δεν ξέρω αν θα ανακατευτεί σε κάτι τέτοιο αλλά έχουν πολύ καλή σχέση. Αλλά με όλους τους ανθρώπους και τους υπόλοιπους παίκτες είχε και έχει καλές σχέσεις ο Χαριστέας. Μην ξεχνάμε ότι έβαλε και καθοριστικά γκολ για να πάρουμε το Euro. Εκτός όμως από τα γκολ που έβαλε είναι και καλό παιδί.

Είναι και “γουρλής” όποτε έπαιζε έφερνε θετική ενέργεια..

Ο Χαριστέας ήταν ένας παίκτης που χρειαζόμασταν 100% στον αγωνιστικό χώρο. Πρώτον γιατί ήταν πολύ δυνατός στο ψηλό παιχνίδι αλλά μας βοηθούσε πολύ και αμυντικά. Ήταν ένας παίκτης που δούλευε για την ομάδα και μην ξεχνάμε, έβαλε καθοριστικά γκολ, θα το λέω συνέχεια. Και αυτό ήταν πολύ δύσκολο.

Να κλείσουμε με την Εθνική. Να περιμένουμε καλύτερες ημέρες;

Αυτό θα φανεί στην πορεία. Η Εθνική μας ομάδα παίζει με την Φινλανδία σίγουρα με το που έρχεται ένας νέος προπονητής όποιος και αν είναι αυτός υπάρχει ένα κίνητρο να αποδείξουν κάτι γιατί υπάρχει και ο εγωισμός των παικτών. Παίζουμε με μια ομάδα που δεν είναι της κλάσεως Ιταλίας, Γερμανίας. Είναι φυσικά δύσκολος αντίπαλος αλλά δεν αποκλείεται να πάρεις και ακλό αποτέλεσμα από εκεί. Φτάσαμε μέχρι εδώ τώρα μπορούμε να κάνουμε κάτι.

Ποια είναι η γνώμη σας για τον Γιάννη Φετφατζίδη;

Στο παιχνίδι που τον είδα με την Μόλντε, πάντα πίστευα ότι είναι πολύ καλός τεχνίτης. Θα μπορούσε το διάστημα που έφυγε στην Αραβία να κάνει μεγαλύτερη καριέρα. Ένας νέος παίκτης ταλαντούχος, τον θεωρώ πολύ καλό παίκτη.

Αν σας καλούσε ο Άγγελος Χαριστέας θα ερχόσασταν στον Άρη;

Ο Άρης είναι μια μεγάλη ομάδα και πάντα θα πήγαινα σε αυτόν.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button