Ποδόσφαιρο

Τηλεδιάσκεψη του ΠΣΑΠ και αρχηγών των ομάδων της Super League 1

Στα «χαρακώματα» βρίσκονται εδώ και μερικές ώρες ΕΠΟ και ΠΣΑΠ, με αφορμή την απόφαση της ελληνικής ομοσπονδίας να αναστείλει το δικαίωμα των παικτών να διεκδικήσουν, μέσω της νομικής οδού, τα χρήματα που τους οφείλονται.

Η αναστολή του άρθρου 11, παράγραφος 6 του Κανονισμού Ιδιότητας Μεταγραφών Ποδοσφαιριστών μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2020, «μεταφράζεται» σε απλά ελληνικά όπως τονίζει η πλευρά του ΠΣΑΠ, πως κανένας ποδοσφαιριστής δεν έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει τα χρήματα που του οφείλονται και στην προκειμένη περίπτωση το ζήτημα έχει «διπλή ανάγνωση». Η θεωρητικά απλή πως εάν δεν πληρωθεί από σήμερα και πέρα, δεν είναι σε θέση να τα «κυνηγήσει».

Ομως στην Ελλάδα, υπάρχουν δεκάδες «ανοικτές» υποθέσεις από το παρελθόν. Δηλαδή παίκτες που έχουν αλλάξει ομάδα και είτε τους οφείλονται δεδουλευμένα του 2019 ή του 2018, είτε τα έχουν διακανονίσει. Μετά την σχετική αναστολή του άρθρου, ουδείς μπορεί να τα διεκδικήσει ακόμη και αν είχε κινήσει τις σχετικές διαδικασίες, ενώ ο ποδοσφαιριστής δεν είναι καλυμμένος και σε μη τήρηση διακανονισμού. Π.χ. εάν κάποιος αποχώρησε πέρσι από μία ομάδα και έχει συμφωνήσει να λαμβάνει τα οφειλόμενά του σε δόσεις, πλέον εκείνη απέκτησε τη δυνατότητα να μην του τις καταβάλει και ο ποδοσφαιριστής δεν μπορεί να προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Η παραπάνω εξέλιξη οδήγησε τον ΠΣΑΠ στη σημερινή (10/4) οργισμένη ανακοίνωση όπου κάνει λόγο για «πραξικόπημα», ενώ την ίδια στιγμή υπάρχουν και συνεχείς επαφές με τους αρχηγούς όλων των ομάδων, όπως η σημερινή τηλεδιάσκεψη που έχει προγραμματιστεί με τους αρχηγούς των ομάδων της Super League.

Η ουσία είναι πως οι πλευρά των παικτών δείχνει αποφασισμένη να τραβήξει την υπόθεση στα άκρα.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button