Γενικά

Τζανάκης: Πρόβλεψη για 5.000 κρούσματα ημερησίως τον Νοέμβριο

Την έντονη ανησυχία του για την πορεία της πανδημίας, ιδίως στις περιοχές της χώρας με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη έναντι του κορωνοϊού, εξέφρασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο εκ νέου επιβολής μέτρων περιορισμού.

«Οι περιοχές με καλή εμβολιαστική κάλυψη, θα έχουν μια διαχειρίσιμη έξαρση κρουσμάτων, χωρίς πολλές νοσηλείες διασωληνώσεις και θανάτους. Στον αντίποδα, περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη θα έχουν αυξημένα κρούσματα, αυξημένες νοσηλείες και διασωληνώσεις, δυστυχώς και θανάτους», είπε ο καθηγητής μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Αναφερόμενος στην επιμόλυνση αρκετών εμβολιασμένων, ο καθηγητής εξήγησε ότι κατά βάση είναι «άνθρωποι που δεν έχουν αναπτύξει επαρκή άμυνα ή άτομα που έχουν εμβολιαστεί πολλούς μήνες πριν, πχ. τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο, ειδικά αν είναι και ηλικιωμένοι και πλέον δεν έχουν καλή άμυνα και πρέπει να σπεύσουν να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου».
 
«Για κάθε επιπλέον 1.000 κρούσματα, θα έχουμε ακόμη 10 νεκρούς και περίπου 50-90 διασωληνώσεις» εκτίμησε, προσθέτοντας «εγώ δεν αποκλείω να έχουν μέτρα τοπικού χαρακτήρα σε περιοχές με αυξημένα κρούσματα».https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599y13k3eli5wv&playlistId=v-cf9ywfxymou1-st

Σχετικά με τη Θεσσαλονίκη όπου το σύστημα υγείας βρίσκεται υπό ασφυκτική πίεση λόγω της έξαρσης κρουσμάτων κορωνοϊού και του συνεχώς αυξανόμενου ιικού φορτίου, είπε ότι «έχει την ιδιαιτερότητα ότι αποτελεί κέντρο μιας ευρύτερης περιοχής και κόσμος από πολλές γύρω περιοχές επισκέπτεται την περιοχή».

«Έχει ξεκινήσει μια εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, φαίνεται ότι αν δεν πάρουμε μέτρα ή δεν υπάρξει κάτι διαφορετικό, θα παγιωθεί ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων σε πάνω από 4.000 και προς το τέλος Νοεμβρίου οι προβλέψεις δείχνουν ότι θα έχουμε πάνω από 5.000 κρούσματα ημερησίως».

«Είναι πρόβλημα τόσο η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη όσο και η μείωση της άμυνας των εμβολιασμένων από αρκετούς μήνες» υπογράμμισε, κάνοντας έκκληση προς όλους να κάνουν τις πρώτες δόσεις του εμβολίου ή αν έχουν εμβολιαστεί ήδη, να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου.

Πηγή: cnn.gr

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button