ΔιεθνήΠοδόσφαιρο

Τζάμπα ήττα και αντίο Μουντιάλ για την Εθνική!

Η ομάδα του Φαν’τ Σχιπ είχε δύο δοκάρια στο πρώτο ημίχρονο, δύο λάθη των στόπερ όμως, της στέρησαν το όνειρο…

Η Ελλάδα ηττήθηκε με 2-0 στη Στοκχόλμη από τη Σουηδία για την 8η αγωνιστική των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η γαλανόλευκη έκανε εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, αλλά γκολ δεν έβαλε ποτέ. Στο δεύτερο υπέπεσε σε σοβαρά λάθη στην άμυνα και γνώρισε την ήττα, την πρώτη μετά από ακριβώς δύο χρόνια (από την Ιταλία η προηγούμενη). Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει πλέον ελάχιστες ελπίδες για τη 2η θέση.

Καταπληκτικό το πρώτο 45λεπτο για την Εθνική μας, με δύο δοκάρια και οκτώ τελικές στην κατάμεστη Friends Arena, την ίδια ώρα που οι γηπεδούχοι πραγματοποίησαν ένα μακρινό σουτ στα πρώτο μισό, αυτό του Φόρσμπεργκ που μπλόκαρε ο Βλαχοδήμος. Ακυρωθέν γκολ στο 4′ λόγω οφσάιντ, δοκάρι στο 21′ (η φάση ξεκίνησε από φοβερή αμυντική προσπάθεια του Γιαννούλη και εξαιρετική μπαλιά του Μπακασέτα), ενώ στο 39′ έκανε φοβερό γύρισμα από δεξιά, αλλά η κεφαλιά του Παυλίδη χτύπησε στο οριζόντιο. Στην εξέλιξη της φάσης ο Όλσεν έδιωξε με υπερένταση τον κεραυνό του Μπακασέτα. Ακόμα και την κατοχή είχε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με την ολοκλήρωση 45 λεπτών (45% – 55%).

Όσο μυαλωμένο παιχνίδι έκανε στο πρώτο ημίχρονο η Εθνική, άλλα τόσα σοβαρότατα λάθη έκανε στο δεύτερο. Στο 56′ ο Μπουχαλάκης έκανε πάσα στον Κουάισον και το σουτ που επιχείρησε ο Σουηδός φορ υποχρέωσε σε πολύ δύσκολη απόκρουση τον Βλαχοδήμο. Δύο λεπτά αργότερα ο Μαυροπάνος έπεσε άτσαλα πάνω στον Ίσακ, τον ανέτρεψε ξεκάθαρα και ο Γερμανός διαιτητής Tobias Stieler καταλόγισε πέναλτι. Ο Φόρσμπεργκ στο 59′ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα από την άσπρη βούλα και έγραψε το 1-0.
Από εκείνο το σημείο αποσυντονίστηκε πλήρως η ομάδα του Τζον Φαν’τ Σχιπ. Δέκα λεπτά μετά το γκολ του Φόρσμπεργκ, ήρθε και νέο δώρο από την ελληνική ομάδα. Ο Όλσεν έκανε βολέ, ο Χατζηδιάκος δεν λειτούργησε σωστά, υπήρξε ασυνεννοησία με Βλαχοδήμο και Μαυροπάνο, ο Ίσακ επωφελήθηκε, πλάσαρε μέσα από την περιοχή και σκόραρε για το 2-0 στο 69′. Χρειάστηκε να μπει και δεύτερο γκολ από τους Σουηδούς για να αντιδράσει από τον πάγκο ο Ολλανδός προπονητής, ρίχνοντας στο ματς Τζόλη και Πέλκα, αλλά ήταν αργά. Τα λεπτά που είχαν απομείνει ήταν απλά διαδικαστικά. Χωρίς η Σουηδία να είναι καλύτερη, τιμώρησε την Ελλάδα που έκανε αμυντικά λάθη και που ολοκλήρωσε το παιχνίδι με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Χατζηδιάκου στο 87′.

ΣΟΥΗΔΙΑ (Γιάνε Άντερσον): Όλσεν, Κραφτ, Λίντελοφ, Ντάνιελσον, Αουγκούστινσον, Όλσον, Φόρσμπεργκ (87′ Μ. Όλσον), Έκνταλ (81′ Καγιούστε), Κλάεσον (82′ Σβάνμπεργκ), Κουάισον (87′ Γκιόκερες), Ίσακ.

ΕΛΛΑΔΑ (Τζον Φαν’τ Σχιπ): Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Ανδρούτσος, Γιαννούλης (84′ Λημνιός), Μπουχαλάκης, Σιώπης (71′ Πέλκας), Μπακασέτας, Μασούρας (71′ Τζόλης), Παυλίδης (75′ Δουβίκας).

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button