Μπάσκετ

Τεχνικός διευθυντής του Ιωνικού ο Βαγγέλης Αλεξανδρής

Επιστροφή στη Basket League για τον άλλοτε προπονητή του Άρη

Επιστροφή στην Basket League για τον «τίγρη» των ελληνικών πάγκων. Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής ανέλαβε και επίσημα νέα καθήκοντα, καθώς ανακοινώθηκε πως θα αποτελέσει τον νέο τεχνικό διευθυντή του Ιωνικού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η εμπειρία, η γνώση κι η κατάρτιση του Βαγγέλη Αλεξανδρή, έρχονται να ενισχύσουν τον Ιωνικό Νικαίας με έναν και μόνο σκοπό: Την καλύτερη δυνατή παρουσία της ομάδας στο πρωτάθλημα της Basket League και την επίτευξη των στόχων της.

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής αναλαμβάνει τη θέση του Τεχνικού Διευθυντή, προκειμένου να ενισχύσει τον Γιάννη Λίβανο και το τεχνικό επιτελείο. Με τη βιωματική του εμπειρία και τις μπασκετικές εικόνες, μπορεί να προσφέρει ανεκτίμητες υπηρεσίες στην ομάδα μας.

Το βιογραφικό του

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη στις 2/2/1951.

Το προσωνύμιο «τίγρης», που τον ακολουθεί από την εποχή που έπαιζε μπάσκετ μέχρι σήμερα, δεν του αποδόθηκε τυχαία. Εκρηκτικός, αποφασιστικός με το πάθος να χαρακτηρίζει το παιχνίδι του, στοιχεία που διατήρησε όταν πέρασε από τη δράση στον πάγκο.

Δούλεψε σε πολλές ομάδες, όντας ένας από τους πλέον επιτυχημένους Έλληνες προπονητές. Από το παλμαρέ του ξεχωρίζουν οι δύο ευρωπαϊκοί τίτλοι, που κατέκτησε! Το 2001 ο κόουτς Αλεξανδρής είχε οδηγήσει το Μαρούσι στην κατάκτηση του κυπέλλου Σαπόρτα, ενώ το 2003 κατέκτησε με τον Άρη το Champions Cup, στις δύο κορυφαίες ευρωπαϊκές πορείες της προπονητικής του διαδρομής.

Πέραν αυτών, έχει συμμετάσχει σε ελληνικά και ευρωπαϊκά F4. Έχει εργαστεί στις ομάδες: Άρη, ΠΑΟΚ, Ηρακλή, ΑΕΚ, ΓΣΛ, Ολύμπια Λάρισας, ΑΕΛ, Απόλλων Πατρών, Πανιώνιο, Κολοσσό Ρόδου, Ηράκλειο, Καβάλα.

– Με 537 αγώνες στο Πρωτάθλημα είναι στη 2η θέση όλων των εποχών.

– Το 2013 διετέλεσε ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ιορδανίας.

Κόουτς καλώς ήλθες στην οικογένεια του Ιωνικού!…».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button