Ποδόσφαιρο

Τερζής: «Τιμή μου που είμαι εδώ-Στόχος μας ο τελικός Κυπέλλου»

Ο Τόλης Τερζής μίλησε στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή «Στο Μπακότερμα» με την Πόπη Αστεριάδου

Για το χθεσινή… σφαγή:

Έχουμε δει κατα διαστηματα κακές διαιτησίες ειδικά φέτος. Όσον αφορά την δική μας ομάδα και μέσα στο γήπεδο μας. 20.000 που ήρθα και τους ευχαριστούμε που ήρθαν γιατι θέλησαν να χαρούν την πρόκριση της Πέμπτης. Η ΠΑΕ Άρης έβγαλε επίσημη ανακοίνωση όπως και ο κ, Χαριστέας αναφέρθηκε σε αυτά που έπρεπε.

Για το γεγονός ότι πλέον οι διαιτητές είναι οι πρωταγωνιστές του γηπέδου:

Το βλέπει πάρα πολύ κόσμος αυτό, δεν είναι καλό οι πρωταγωνιστές να είναι οι διαιτητές πρέπει να είναι οι παίκτες. Ο κόσμος έρχεται να δει την ομάδα του. Πρέπει κάποια στιγμή να μην ασχολούμαστε με αυτό το κομμάτι , να ασχολούμαστε με τους ποδοσφαιριστές, πως να πάρουμε την νίκη

Για ποιόν λόγο κάνουν ότι κάνουν;

Θα σταθώ σε αυτο που είπε εχθές ο διευθυντής (σ.σ Χαριστέας), σφυρίζουν έτσι γιατί νομίζουν ότι έχουν πλάτες. Αυτοί που είναι υπεύθυνοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους γιατί κάποιοι άνθρωποι που έρχονται στο γήπεδο είναι κρίμα να αγοράζουν από το υστέρημα τους εισιτήριο και να βλέπουν αυτό το πράγμα.

Η Πόπη Αστεριάδου με τον Τόλη Τερζή στο Studio του Yellow Radio 92,8

Ποιός είναι ο ρόλος των προπονητών και γιατί δεν αντέδρασαν;

Αυτό που πρέπει να κάνει ο πάγκος είναι να ασχολείται με την ομάδα. Σε ποιο σημειο βρισκόμαστε, τι κάνουμε καλά, τι δεν κάνουμε, που υστερεί ο αντίπαλος και ότι χρειάζεται για να πάρουμε την νίκη. Αν διαμαρτυρηθούμε θα ξεφύγει το μυαλό μας και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι 90′ λεπτά. Εμάς η δουλειά και ο στόχος μας είναι να κρατάμε ήρεμα τα παιδια να .οδηγίες

Για την ώρα του ημιχρόνου και την ψυχολογία των παικτών:

Δεν είναι μόνο εχθές είναι σε πολλά παιχνίδια. Πρώτο μέλημα μας είναι να ηρεμούμε τα παιδιά. Προσπαθούμε να είμαστε πρώτα εμείς ήρεμοι για να ηρεμήσουμε τους ποδοσφαιριστές, ώστε να φύγει το μυαλο από την αδικία και να επικτεντρωθεί στο παιχνίδι. Έτσι μόνο ο προπονητής μπορεί να δώσει της οδηγίες του για τον αγώνα.

Ψυχολογικά πως αντιμετωπίζουν οι παίκτες τις αλλαγές που έχουν γίνει στην ομάδα:

Τα παιδιά έχουν δει να φεύγει ο προπονητής και ένα διάστημα μεταβατικό, γύρω στις 45 μέρες, να είμαι εγώ. Από τον Σεπτέμβρη και μετά είμαστε σε διαφορετικό επίπεδο. Μείνανε το καλοκαιρι πολλά πράγματα πίσω τα οποία προσπαθήσαμε να καλύψουμε και να τα διορθώσουμε. Γίνονται πλέον πολλές και συχνές εξετάσεις.

Για τις αποδόσεις των παικτών:

Είναι ελεγχόμενη η κατάσταση . Ξέρουμε ακριβώς τι πρέπει να κάνουμε. Είναι συνεχόμενα τα παιχνίδια τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο και τα παιδιά έχουν πάρει μόνο δυο ρεπό, δεν φάινεται όμως αυτό γιατί ξέρουμε ακριβώς την κατάσταση του καθενός και πως πρέπει νατην αντιμετωπίσουμε.

Γυρίσαμε Παρασκευή πρωί και όλα τα παιδιά ήταν κουρασμένα την ίδια μέρα. Έπρεπε μέσα σε δυο μέρες να ξεκουραστούν αλλά να γίνει και η προετοιμασία έτσι κάναμε προσωπική συζήτηση και όλοι ήταν διαθέσιμοι.

Για την περίπτωση Ιντέγε:

Ο Ιντέγε όταν έμαθε για την ζημιά μετά τον Ολυμπιακό μας είπε ότι με τον γιατρό του θα ήταν πολύ πιο γρήγορα έτοιμος από ότι αν έμενε εδώ. Δεν μπορούσαμε να του αρνηθούμε γιατί πάνω απ’ όλα ήταν ο γιατρός που εμπιστευόταν. Πράγματι έτσι έγινε και μας έστελνε καθημερινά βιντεάκια από την αποθεραπία του. Γύρισε εδώ και ήταν 100% έτοιμος. Έκανε δυο προπονήσεις με την ομάδα και μπήκε κανονικά στον αγώνα.

Στο παιχνίδι με την ΑΕΚ έφαγε γονατιά στην μέση που μάλλον χτύπησε νεύρο γι’ αυτο και ζήτησε αλαγή, δυσκολευόταν να περπατήσει και αργότερα να κάτσει. Πρέπει να περάσει ένα 48ωρο για να ξέρουμε με ακρίβεια την κατάσταση του. Σήμερα απ’ ότι ενημερώθηκα ήταν καλύτερα. Δεν πιστεύω ότι είναι κάτι σοβαρό.

Για το παιχνίδι της ΑΕΚ:

Η ΑΕΚ το τελευταίο διάστημα με τον καινούργιο προπονητή έχει αλλάξει το τρόπο παιχνιδιού. Παίζει πολυ κλειστά και δυνατά. Υπήρχε μια φάση μπροστά στο πάγκο μας από αμυντικό της ΑΕΚ που είχε ήδη κίτρινη κάρτα, ο οποίος πήρε αγκαλιά το Λάρσον και ο διαιτητής έκλεισε τα μάτια.

Αν ένιωσε ότι η ομάδα είναι απροστάτευτη:

Δεν αφορά εμάς αυτό, αφορά άτομα πάνω από εμάς όπως ο πρόεδρος και ο Χαριστέας και πιστέψτε με γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια. Εμείς είμαστε στην ομάδα για το αγωνιστικό κομμάτι.

Για τις επαφές του Ένινγκ με τους Καρυπίδη – Χαριστέα και την ανανέωσητου συμβολαίο του:

Είχε γίνει κουβέντα πριν το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Είναι σε καλό κλιμα υπάρχει διάθεση και απο τους δυο. Στις επόμενες ημέρες ο κ. Χαριστέας θα μιλήσει γι’αυτό το θέμα.

Για τα μπαν:

Για τα μπαν έχει προχωρήσει το θέμα. Και ο πρόεδρος και ο διευθυντής έχουν κάνει τις απαραίτητες κινήσεις. Είμαστε αισιόδοξοι και πιστεύουμε θα λυθεί το θέμα

Παρόλο που έχουμε απαγόρευση μεταγραφών έχουμε ήδη έτοιμη την λίστα μας για το καλοκαίρι. Τους παρακολουθούμε και τους τσεκάρουμε καθημερινά.

Για τον κόσμο και την αντίδραση του εχθές:

Ο κόσμος ήταν άψογος ακι κόσμιος. Πάνω από 20.000 άνθρωποι ήρθαν εχθές και αντί να βλέπουν την ομάδα τους αντίκρισαν αυτήν την κατάσταση. Ελπίζω να μην δούμε ξανά τέτοιο πράγμα στο γήπεδο μας. Το μόνο πράγμα που θα ασχολούνται να είναι το παιχνίδι και το πως θα μας βοηθήσουν. Η βοήθεια τους είναι ανεπανάληπτη. Οι παίκτες παίρνουν τέτοια δύναμη από τον κόσμο…

Για τους μικρούς επαγγελματίες:

Δίνουμε πάρα πολύ βάση στα πιτσιρίκια μας. Την Κ19 την έχει δεί ο προπονητή μερικές φορές, ακόμα δεν κατάφερε να δει και τις Κ17 και Κ15. Έχουν ανέβει περίπου 14 παιδιά της κ19 και προπονούνται με την ομάδα και τώρα τελευταία ένα παιδί από την Κ17. Η Κ19 βρίσκεται στην τρίτη θέση και η Κ17 έχει κλειδώσει τα φάιναλ φορ. Πάνε πάρα πολύ καλά και ενημερώνομαι συνεχώς. Είναι το αύριο του Άρη γι αυτό και τα προσέχουμε και τα έχουμε στις προπονήσεις μας. Αύριο για παράδειγμα από την Κ17 και Κ19 θα έχουμε 7 παιδιά. Οι επαγγελματίες μας τους καλοδέχονται και προσπαθούν να βοηθήσουν όσο μπορούν.

Γιατί δεν πήγε ο Καραντώνης στο VAR:

Έχω και εγώ την ίδια απορία. Υπήρχαν βέβαια δυο περιπτώσεις καθαρές αλλά

Για τον Ντουάρτε:

Είναι τελειωμένη η περίπτωση. Δεν υπάρχει περίπτωση να γυρίσει στην ομάδα. Έχει φτάσει σε σημείο η διοίκηση να του κάνουν μια πολύ συμφέρουσα πρόταση για τον ίδιο σαν ποδοσφαίριστή αλλά δεν την δέχτηκε. Είναι μεταγραφή του καλοκαιριού που οι ίδιοι άνθρωποι που το επέλεξαν απόρησαν μόλις υπέγραψε γιατί τον πήραν.

Για τον Βέλεθ:

Είχε κάνει δήλωση ο Χαριστέας ότι θέλει να ανανεώσει τα περισσότερα από τα συμβόλαια, ένα από αυτά είναι και του Βέλεθ. Ο Φραν έχει μια πολύ καλή οικονομική πρόταση – υπέρβαση από τον Άρη από εκεί και πέρα είναι δική του η απόφαση.

Είναι συνδεδεμένοι οι παίκτες με την φανέλα:

Ο κάθε ποδοσφαιριστής έχει τον δικό του τρόπο σκέψης. Άλλοι σκέφτονται με το δικό τους κεφάλι και άλλοι ακούν τους μάνατζερ τους.

Για τα χτυπήματα του χθεσινού αγώνα:

Εάν κάποιος ποδοσφαιριστής έχει δώλο και στόχο τα πόδια δεν είναι επαγγελματία, τέτοιο σκεπτικό δεν είναι επαγγελματισμός. Όσοι δρουν έτσι πρέπει να τιμωρούνται

Για τα γρήγορα γκολ πουδέχτηκε ο Άρης από λάθος δικό του:

Έγινε ένα λάθος στο 4ο λεπτό αλλά στο επόμενο 2λεπτο η ομάδα πίεσε και δεν την πήρε από το κάτω και μέχρι το 95′ παίζαμε στο δικό τους το μισό. Είχαμε την απόλυτη κυριαρχία.

Για τα λάθη της άμυνας:

Τα λάθη στην άμυνα τον τελευταίο καιρό τα έχουμε μειώσει πάρα πολύ, τα έχουμε ελλατώσει. Είναι δεδομένο ότι θα γίνουν λάθη . Δεν κάνει λάθος όποιος δεν παίζει. Αλλά έχουμε δουλέψει πάρα πολύ σε αυτό το κομμάτι και πλέον φάινεται η διαφορά.

Για το Κύπελλο:

Είμαστε στους τέσσερις. Έχουμε πετύχει τους στόχους και πλέον στο μυαλό μας είναι ο τελικός.

Δεν θέλαμε ούτε Ολυμπιακό ούτε ΑΕΚ θέλαμε την άλλη ομάδα, μετά τον χθεσινό αγώνα θέλουμε την ΑΕΚ.

Όσο για τα πλέι οφ είμαστε με το ένα πόδι μέσα.

Είναι ο στόχος το Κύπελλο μας ώθησε ο κόσμος και η επιθυμία του. Να είναι όλοι σίγουροι ότι θα κάνουμε τα πάντα.

Για τον Ρόουζ:

Μόνο σέντερ φορ δεν το έχουμε βάλει ακόμα. Μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις της άμυνας. Στο παιχνίδι που έπαιξε αριστερό μπακ πρώτα είχαμε κάνει μια συζήτηση μαζί του και δεν είχε θέμα να μπεί εκεί. Ήταν κρίσιμη θέση αφού είχε τιμωρηθεί ο Κόρχουτ. Είναι μεγάλη βοήθεια για τον προπονητή να έχει έναν παίκτη που να μπορεί να καλύψει παραπάνω από δυο θέσεις.

Πόσο θα ήθελε να μείνει στον Άρη:

Χαίρομαι που είμαι σε αυτή την ομάδα. Είναι τιμή μου που φοράω αυτή την φόρμα με τον θεό στο στήθος. Είμαι περήφανος που είμαι εδώ.

Για τις σχέσεις της ομάδας:

Είμαστε πολύ κοντά. Είμαστε λίγοι, βρισκόμαστε πάρα πολλές ώρες μαζί χωρίς να ξεπερνάμε τις γραμμές αυτό σε κάνει να δεθείς. Οι ποδοσφαιριστές έχουν καταλάβει ότι θέλουμε να τους βοηθήσουμε.

Για τον Γιάννη Φετφατζίδη:

Είναι παιδί ψυχολογίας ξέρει ότι το εμπιστευόμαστε όλοι και εμείς και τα παιδιά κάτι που δεν γινόταν πέρσι γι’ αυτό και βλέπεται τέτοια διαφορά με την περσινή χρονιά. Είναι ένας πολύ καλός παίκτης που μας έχιε βοηθήσιε πολύ και μας έχει χαρίσει βαθμούς.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button