ΕρασιτέχνηςΜπάσκετΠοδόσφαιρο

Τελικά οι οπαδοί είναι άνθρωποι;

Αυτές τις ημέρες του εγκλεισμού και της καραντίνας που έχει μπει η ελληνική κοινωνία, υπάρχει αρκετός χρόνος για όλους ώστε να αναλογιστούν κάποια πράγματα, να κάνουν τις προσωπικές εσωτερικές αναζητήσεις αλλά και να βγουν με όποιο τρόπο μπορούν, κερδισμένοι για να μην νικήσει η απογοήτευση.

Αυτό φυσικά δεν πρέπει να κάνει το καθένα να ξεχνά και την πραγματική ζωή. Αυτή, που άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο έχουμε αφήσει πίσω για να αντιμετωπιστεί η πανδημία που πλήττει την ελληνική κοινωνία.

Πριν την ιδιότυπη λοιπόν καραντίνα, όταν η ζωή… κυλούσε στους γνωστούς ρυθμούς της, υπήρχε ένα ερώτημα που τίθονταν από τους οργανωμένους οπαδούς όλων των ομάδων και απαντήθηκε με εκθαμβωτικό τρόπο, τις ημέρες της καραντίνας.

Είναι τελικά άνθρωπος ο οπαδός, ρωτούσαν οι οργανωμένοι. Κατά πόσο αντιμετωπίζονται σαν άνθρωποι διάφορες κοινότητες οπαδών στην χώρα που τυχαίνει να συσπειρώνονται γύρω από ένα σωματείο ή σύλλογο και να αγαπάνε παθολογικά κάτι που έχει κάνει με τον αθλητισμό.

Τόσα χρόνια έχουμε ζήσει στην χώρα απαγορεύσεις μετακινήσεων, υπέρμετρη βία από την αστυνομία, αδικία και πολλές φορές… φόρτωμα κατηγοριών χωρίς βάση. Η εκάστοτε κυβέρνηση υπόσχεται πως θα… πατάξει την βία στα γήπεδα, στις προγραμματικές της δηλώσεις.

Δεν θέλω όμως να σταθώ τόσο σε αυτό, όσο την απάντηση που έδωσαν οι ίδιοι οι οπαδοί στις κυβερνήσεις, στους “απ’ έξω”, σε όσους αυτούς που δεν… αντέχουν τις οπαδικές εικόνες στην εξέδρα και έξω από αυτήν.

Στις δύσκολες ημέρες του κορωνοιού, στην καραντίνα, αυτοί λοιπόν που κατηγορούνται πως δεν είναι άνθρωποι, που προξενούν μοναχά άσχημα πράγματα στην κοινωνία έδωσαν τις καλύτερες απαντήσεις, χωρίς ιδιοτέλεια και σίγουρα όχι επιτηδευμένα.

Από τους οργανωμένους οπαδούς του Άρη που έθεσαν στην διάθεση της κοινωνίας τον εαυτό τους υπέρ των ευπαθών ομάδων, όπως ενημέρωσαν σε ανακοίνωση τους, στην Αυτόνομη Θύρα 10 του Ηρακλή που προσφέρουν δωρεάν καφέδες στους εργαζόμενους του ΑΧΕΠΑ που δίνουν την μάχη στην πρώτη γραμμή των κρουσμάτων.

Φυσικά και όχι μόνο στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στην Μυτιλήνη παραχώρησαν τα γραφεία τους στους ιατρούς για κατάλυμα, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού και της Παναχαικής με πανό αλληλεγγύης στους εργαζόμενους των νοσοκομείων στην Αθήνα και την Πάτρα αντίστοιχα.

Σίγουρα υπάρχουν και άλλες όμορφες δράσεις και κινήσεις οργανωμένων οπαδών στην χώρα, που δείχνει το ότι οι λεγόμενοι σύνδεσμοι, δεν είναι το… άντρο των κακών αυτής της χώρας αλλά είναι άνθρωποι του βοηθάν και στηρίζουν την κοινωνία.

*H κεντρική φωτογραφία είναι από δράση αλληλεγγύης των οργανωμένων οπαδών του Άρη στην Ειδομένη το 2015.

Πανό στήριξης των οπαδών του Παναθηναϊκού έξω από νοσοκομείο

Στο πλευρό όσων παλεύουν με τον κορωνοϊό οι οργανωμένοι του Ηρακλή!

Nοσοκομείο του Ρίου: "Αφανείς ήρωες, κρατάτε γερά" - ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Panos Tsikalas

Τον μάθατε σαν γεννημένο... offside, μιλά και γράφει πάντα διαλεκτικά. Οι πρώτες του εμπειρίες ήρθαν μέσα από το χαρτί του ΠΡΙΝ, συνέχισε σαν offside24.gr και το YellowRadio.gr ήρθε σαν επιστέγασμα που συνεχίζει. Αρθρογραφεί στο HUMBA και είναι δημοσιογράφος σε πολιτικά σάιτ, με μεγάλη αγάπη όμως στο... αθλητικό. Δίνει παρουσία καθημερινά στο Yellow Radio FM 101.7 κάθε πρωί στις 10:00, μετά από μια περιπλάνηση σε όλες τις ζώνες του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button