ΓενικάΜουσική

Τα Τραγούδια της Αντίστασης “Songs Of Resistance 1942-2018” του Mark Ribot στο νέο Mixtape του Yellow Radio

Δεν ξέρω τι μουσική ακούνε σήμερα οι «ψαγμένοι» εικοσάρηδες και εικοσιπεντάρηδες αλλά το «Αντισταθείτε ακόμα και σε εμένα που σας εξιστορώ» που μας έλεγε ο αγαπημένος μας ποιητής Μιχάλης Κατσαρός ελπίζουμε να τους εμπνέει

Γεννημένοι και μαθημένοι στα δύσκολα οι μουσικές μας είναι ένας τρόπος να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες, είναι και τώρα η αντίσταση μας στην κατάσταση που ζούμε όλοι μας. Ελπίζουμε και ευχόμαστε να μεταφέρουμε και σε εσάς το ίδιο συναίσθημα.

Το νέο Mixtape του Yellow φιλοξενεί τον Mark Ribot, που αν μη τι άλλο γνωρίζει πολύ καλά πως να αντιστέκεται με τα τραγούδια του. Περιλαμβάνει κυρίως τραγούδια από το άλμπουμ “Song Of Resistance 1942-2018” (Τραγούδια της Αντίστασης 1942-2018) αλλά και άλλες δημιουργίες του που αγαπάμε σε τυχαία σειρά.

Steve Earle

Ο Mark Ribot, ένας από τους πιο καταξιωμένους δημιουργούς και κιθαρίστες στον κόσμο, το 2018 κυκλοφόρησε το άλμπουμ “Song Of Resistance 1942-2018” (Τραγούδια της Αντίστασης 1942-2018) έχοντας ως αφορμή την εκλογή του Ντόναλντ Τράμπ ως προέδρου των ΗΠΑ.

Tift Merritt

Συγκέντρωσε ένα σύνολο τραγουδιών που αντιτάχθηκαν σε διαφορετικές πολιτικές στιγμές με πάθος, που προέρχονται από τους αντιφασίστες Ιταλούς του Β’Παγκοσμίου Πολέμου, το κίνημα υπέρ των δικαιωμάτων των πολιτών των ΗΠΑ, τις μπαλάντες διαμαρτυρίας του Μεξικού.

Meshell Ndegeocello

Οι πρωτότυπες συνθέσεις χρονολογούνται από το 1942 και στη προσπάθεια του αυτή συντέλεσε κι ένα ευρύ φάσμα ταλαντούχων συναδέλφων του όπως οι Steve Earle, Meshell Ndegeocello, Fay Victor, Sam Amidon, Tift Merritt, Tom Waits.

Sam Amidon

O Ribot βλέποντας την πολιτική τάση που επικρατεί σ όλο τον κόσμο αλλά και ορμώμενος από την κατάσταση στην Αμερική ξεκίνησε να εργάζεται πάνω σ αυτή τη δουλειά στα τέλη του 2016.

Fay Victor

“Είμαι τρομαγμένος από το Trump και το κίνημα στο οποίο είναι μέλος”, λέει. “Έχω περάσει μια πολύ ωραία περίοδο της ζωής μου κάνοντας σε όλο τον κόσμο περιοδεία. Είμαι ένας τυχαίος διεθνιστής και βλέπω ότι αυτός δεν είναι ένα μεμονωμένο φαινόμενο. Και αν δεν ασχοληθούμε με το τι συμβαίνει, αν δεν το αντιμετωπίσουμε εμείς, θα μας αντιμετωπίσει εκείνο”.

Σας ευχόμαστε καλή ακρόαση!!!…

1.00:00 Ain’t Gonna Let Them Turn Us Round (Feat. Steve Earl & Tift Merritt), 2.03:23 Knock That Statue Down (Feat. Syd Straw), 3.07:14 The Militant Ecologist (Based on Fishia II Vento) (Feat. Meshell Ndegeocello) 4.11:31 Fat Man Blues, 5.16:20 Lies My Body Told Me, 6.21:51 Leolos Blus, 7.26:10 How To Walk In Freedom (Feat. Sam Amidon & Fay Victor), 8.31:57 John Brown (Feat. Fay Victor), 9.37:48 Srinivas (Feat. Steve Earl & Tift Merritt), 10.43:58 Pennsylvania 6 666, 11.50:13 The Big Fool

Εύη Αλεξίου

Μουσική για τους αληθινούς εραστές της κι όχι τους... επιβήτορες της

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button