Μπάσκετ

Τα δεδομένα για πέμπτη και έκτη θέση και το σενάριο για εξάδα με μία νίκη

Τον δρόμο για την έκτη θέση ψάχνει ο Άρης, που έχει μία ομάδα η οποία βάση της εικόνας της δικαιούται να διεκδικήσει με αξιώσεις μία πρόκριση στον δεύτερο γύρο των πλέι-οφ.

Οι κιτρινόμαυροι έχουν βρει την ταυτότητα τους και παίζοντας καλό μπάσκετ δείχνουν να κρατάνε -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- την τύχη τους στα δικά τους χέρια. Για την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη ακολουθούν δύο σημαντικά παιχνίδια με Λάρισα και Απόλλωνα τα οποία μπορούν να την φέρουν στην έκτη θέση της βαθμολογίας.

Ο Άρης με 2/2 κατά πάσα πιθανότητα θα είναι έκτος:

Κερδίζοντας στην Λάρισα με τέσσερις τουλάχιστον πόντους την κρατάει από κάτω του, καθώς ακόμη και αν οι Θεσσαλοί κάνουν το απόλυτο στα υπόλοιπα παιχνίδια οι κιτρινόμαυροι θα είναι από πάνω στην ισοβαθμία.

Το Περιστέρι ακόμη και αν κάνει το απόλυτο θα ισοβαθμήσει με τον Άρη, με τους Θεσσαλονικείς να έχουν 2-0 την ομάδα του Τόμιτς, ενώ ο ΠΑΟΚ (που είναι ο μόνος που «έχει» την ισοβαθμία με τον Άρη) πρέπει να κερδίσει εντός Προμηθέα, Ιωνικό, ΑΕΚ και εκτός τον Κολοσσό για να φτάσει τις 12 νίκες, πράγμα τουλάχιστον… αμφίβολο.

Έτσι με 12 νίκες, ακόμη κι αν ΑΕΚ και Προμηθέας κάνουν τις αναμενόμενες νίκες, ο Άρης θα βρίσκεται στην εξάδα.

Το (δύσκολο) σενάριο για την πέμπτη θέση

Το να καταλήξει ο Άρης πέμπτος αυτήν την στιγμή δεν μοιάζει πιθανό. Ο Κολοσσός θα είναι δεδομένα ψηλότερα από τους κιτρινόμαυρους, με την ομάδα του Καστρίτη να πρέπει να βάλει «από κάτω» ΑΕΚ ή Προμηθέα Πατρών.

Από την μία πλευρά η ΑΕΚ θα πρέπει να κάνει 0/2 για να μείνει στις 12 νίκες μαζί με τον Άρη (χάνει την ισοβαθμία). Τα δύο παιχνίδια που απομένουν για την Αθηναϊκή ομάδα είναι το εντός έδρας με το Περιστέρι και το εκτός με τον ΠΑΟΚ.

Για να καταλήξει ο -κακός τελευταία- Προμηθέας κάτω από τον Άρη θα πρέπει να πάρει μία μόνο νίκη στα τέσσερα εναπομείναντα παιχνίδια. Η λογική λέει ότι στα εντός θα κερδίσει τον Ηρακλή και θα χάσει από τον Παναθηναϊκό. Ουσιαστικά οι Πατρινοί πρέπει να χάσουν στα εκτός από Λάρισα και ΠΑΟΚ για να μείνουν στις 12 νίκες και να χάσουν την ισοβαθμία από τον Άρη.

Γίνεται και νικώντας μόνο την Λάρισα!

Ο Άρης μπορεί να καταλήξει έκτος ακόμη και με μόλις μία νίκη, αν αυτή είναι με την Λάρισα και με τέσσερις ή περισσότερους πόντους. Εκεί η ομάδα θα θέλει οι Θεσσαλοί να χάσουν με Απόλωνα, Προμηθέα ή Ιωνικό (όλα εντός) για να μείνουν στις 11 νίκες και να χάσουν την ισοβαθμία.

Θα πρέπει ακόμη ο ΠΑΟΚ να χάσει δύο παιχνίδια από τα τέσσερα (δύσκολα) τα οποία απομένουν και το Περιστέρι να μην κάνει το απόλυτα με Κολοσσό (εντός), ΑΕΚ (εκτός) και Λαύριο (εντός). Μαθηματικά και ο Απόλλωνας μπορεί να προλάβει τα πλέι-οφ, αλλά το να κάνουν οι Πατρινοί back to back νίκες με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό θυμίζει περισσότερο σενάριο sci-fi ταινίας και λιγότερο ένα πιθανό ενδεχόμενο.

Τέλος αν ο Άρης χάσει από την Λάρισα και κερδίσει τον Απόλλωνα θα περιμένει από την ομάδα του Φώτη Τακιανού να μην κάνει ούτε μία(!) ακόμη νίκη μέχρι το τέλος της σεζόν, πράγμα εξαιρετικά αμφίβολο.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button