Μπάσκετ

Σχίζας: «Είμαστε έμπειροι παίκτες, έχουμε χημεία μεταξύ μας»

Ο Σταύρος Σχίζας, αρχηγός του Άρη και εκπρόσωπος της ομάδας σε εκδήλωση του ΕΣΑΚΕ, ήρθε σε επικοινωνία με το Yellow Radio 101,7, όπου μίλησε για την νέα ΚΑΕ, αλλά και για την ανάρρωση του.

Ποιοι είναι οι στόχοι της φετινής ομάδας; Εύχομαι υγεία στην ομάδα του Άρη, να μείνουμε μακριά από τραυματισμούς και να ηρεμήσουμε την πανδημία που μας βασανίζει αυτόν τον καιρό. Εγώ στην εξέλιξη του Άρη είμαι πολύ θετικός γιατί ναι μεν έχουμε ένα νέο ρόστερ, αλλά ένα νέο ρόστερ με πεινασμένα παιδιά που έχουν πολύ όρεξη για δουλειά και δουλεύουμε πολύ σκληρά κάθε μέρα στην προπόνηση. Νομίζω ότι αυτό το καλό δείγμα έχει φανεί στα πρώτα παιχνίδια και στην συνέχεια θα γίνεται ολοένα και καλύτερο.

Θα είναι ο Άρης έτοιμος με την έναρξη του πρωταθλήματος; Θα είμαστε όσο έτοιμοι μπορούμε να είμαστε. Εννοώ ότι ο προπονητής και το team κάνουν εξαιρετική δουλειά, όπως είπα και εκεί, είμαστε μία νέα ομάδα, είμαστε έμπειροι παίκτες και αυτό βάζει μία παραπάνω δυσκολία στο τεχνικό επιτελείο. Παρ’ όλα αυτά έχουμε πολύ καλή χημεία μεταξύ μας, το ότι έχουμε μικρότερο αριθμό στο ρόστερ είναι πολύ καλός για το γεγονός ότι όλοι ξέρουν τον ρόλο τους, πράγμα πολύ σημαντικό για την χημεία στα αποδυτήρια. Γενικά, όπως είπα και πριν, είμαι πολύ θετικός και νομίζω ότι θα έχουμε μία πολύ καλύτερη χρονιά, από ότι περιμένει ο φίλαθλος του Άρη.

Έχεις αναλάβει ξανά την ευθύνη να προσπαθήσεις να προσαρμόσεις τόσους νέους παίκτες σε ρόστερ; Έχω κάνει ξανά αυτή την δουλειά, μία φορά στην Ελλάδα, στην ομάδα του Ρεθύμνου και στο κολλέγιο. Βέβαια, δεν συσχετίζεται το κολλέγιο με το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά τα παιδιά είναι συνειδητοποιημένα, τους έχουμε εξηγήσει από την πρώτη στιγμή το που έχουν έρθει, έχουν καταλάβει, είναι πολύ σοβαροί στην δουλειά τους. Τα πράγματα είναι πολύ καλά και νομίζω ότι έχουμε την κατάλληλη συνταγή για να πετύχουμε τους στόχους μας την τρέχουσα χρονιά.

Πότε αναμένεται να επιστρέψεις στο παρκέ; Ο στόχος είναι να παίξω στο πρώτο επίσημο παιχνίδι. Είναι περίεργος τραυματισμός επειδή αφορά την γάμπα κι εκεί που μπορεί να νιώθεις καλά, όπως εγώ τώρα, μία απότομη κίνηση για τρέξιμο μπορεί να προκαλέσει υποτροπή, η οποία θα με κρατήσει έξω πολύ παραπάνω, ίσως 3-4 μήνες. Θέλει υπομονή, και μόλις μου δώσουν το ελεύθερο οι γιατροί, θα επιστρέψω στην ομάδα.

Πιστεύω ότι είναι αδύνατον να βρίσκομαι στα φιλικά της ομάδας, αλλά όπως είπα και πριν, ελπίζω να βρίσκομαι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button