Γενικά

«Στυγερή και άνευ κινήτρου δολοφονία, δε μπορεί ακόμα να το χωρέσει ο νους»

Στην εκπομπή του Yellow Radio 101.7FM, «Με όποιον δάσκαλο καθίσεις» με τον Γιάννη Δασκάλου, φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Πουλτσίδης, ο οποίος ως δικηγόρος έχει αναλάβει και αυτός μαζί με τον Αλέξη Κούγια την οικογένεια του Άλκη στην υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου από οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Για τα συναισθήματα που του δημιουργήθηκαν από όταν ανέλαβε την υπόθεση:

«Τα συναισθήματα έρχονται σε σύγκρουση με τον επαγγελματισμό. Προσπαθούμε τόσο εγώ όσο και ο κύριος Κούγιας να το διαχειριστούμε, πολλές φορές μια τετελεσμένη δολοφονία για να το πούμε λαϊκά, επισκιάζει όλα τα υπόλοιπα αλλά εκτός από την οικογένεια του Άλκη έχουμε αναλάβει και τα άλλα δύο παιδιά, που σώθηκαν πραγματικά από θαύμα.

loading...

Αν δείτε τα τραύματα που υπήρχαν στο σώμα ενός από τα παιδιά, όπως είπε και η ιατροδικαστής και στο κεφάλι αλλά και στα πόδια, πλησίον της μηριαίας αρτηρίας θα σοκαριστείτε, το παιδί ζει από θαύμα».

Για τη δήλωση «δασκαλεμένων» χτυπημάτων που έκανε η ιατροδικαστής:

«Δεσμεύομαι στον εαυτό μου ότι δε θα κρύψω τίποτα και θα μιλήσω όσο πιο ωμά γίνεται γιατί τα πράγματα είναι ωμά. Τα χτυπήματα ήταν στοχευμένα, ήξεραν πολύ που χτυπούσαν και πως χτυπούσαν. Χτυπούσαν επί 40 δευτερόλεπτα στο κεφάλι, που αυτά τα 40 δευτερόλεπτα για τον Άλκη ήταν μαρτυρικά, μιλάμε για έναν μαρτυρικό θάνατο, τον χτυπούσαν με κλωτσιές, σωλήνες, ρόπαλα ενώ ταυτόχρονα έσφαζαν τα πόδια του.

Όπως είπε και η κα. Κοβάτση, δεν είναι τυχαίο το ότι δε χτυπάνε την κοιλιά γιατί αυτό δε θα του είχε στερήσει τη ζωή».

Για την άρνηση των δολοφόνων του Άλκη να ομολογήσουν και τη δράση σαν εγκληματική οργάνωση:

«Όπως είπε και η μητέρα του Άλκη, η κυρία Μελίνα, κανένας ούτε καν οι ίδιοι οι γονείς τους δεν πήραν να ζητήσουν μια συγγνώμη για όλο αυτό.

Για το ποιόν των κατηγορουμένων δε θέλω να μιλήσω, υπάρχουν στοιχεία στη δικογραφία και πράγματι φαίνεται ότι ήταν προσκεκλημένοι σε τελικό κυπέλλου από συγκεκριμένη Ανώνυμη Εταιρία στο παρελθόν, έχοντας ποινικό μητρώο, όπως είχε αναφερθεί από το τμήμα Ανθρωποκτονιών από την Αθήνα.

Μιλάμε για την επιτομή της διάταξης του άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικα, το οποίο κάνει λόγο για εγκληματική οργάνωση! Ξεκίνησαν από κεντρικό σύνδεσμο του ΠΑΟΚ ψάχνοντας αριθμητικά λιγότερους απλά φιλάθλους του Άρη οπλισμένοι, ακολούθησαν συγκεκριμένη πομπή, απενεργοποίησα και άφησαν τα κινητά τους και εφάρμοσαν το πιο αισχρό σχέδιο που μπορεί να σκεφτεί ο ανθρώπινος νους».

«Είναι η μοναδική δίκη στα χρονικά που σοκάρει την κοινή γνώμη»

«Θέλω να σας πω πως είναι η πρώτη και μοναδική δίκη στα ελληνικά χρονικά, η οποία σοκάρει όλη την κοινή γνώμη γιατί είναι η μόνη που πραγματικά δεν έχει κίνητρο.

Σε πολλές υποθέσεις το κίνητρο μπορεί να χαρακτηριστεί ποταπό, αλλά πάντα υπάρχει, μπορεί να είναι οικονομικό, μπορεί οτιδήποτε. Η μόνη περίπτωση να μην υπάρχει κίνητρο, είναι ο δράστης να πάσχει από κάποια ψυχική νόσο, εδώ πέρα το κίνητρο ήταν ότι τα παιδιά υποστήριζαν τον Άρη, είναι σοκαριστικό.

Η κοινή γνώμη σοκάρεται με κάθε δολοφονία, με κάθε ανθρωποκτονία, μιλάμε για νεαρά παιδιά εκ των οποίων ο Άλκης έχασε τη ζωή του και οι άλλοι δύο παρολίγον να τη χάσουν, δε μπορεί να το χωρέσει ο νους μας».

Για τους γονείς του Άλκη:

«Θα ήθελα να μιλήσω με δύο κουβέντες για αυτούς τους ανθρώπους. Πραγματικά μνημείο ψυχικής ηρεμίας και ηθικής, μέσα σε όλα αυτά που ακούγονται κάθε μέρα».

Για την εξέλιξη της δίκης:

«Την Πέμπτη ολοκληρώνονται οι καταθέσεις των μαρτύρων με ένα παιδί το οποίο ευτυχώς κατάφερε να διαφύγει. Από εκεί και μετά ακολουθεί το στάδιο των αναγνωστέων εγγράφων και έπειτα η εξέταση των μαρτύρων υπεράσπισης.

Υπάρχουν ιατροδικαστές που έχουν οριστεί από την πλευρά των κατηγορουμένων, εικάζω πως θα υπάρξουν κάποιοι συγγενείς οι οποίοι θα καταθέσουν για τους 12 κατηγορούμενους.

Είναι σύνηθες σε περιπτώσεις ανθρωποκτονιών, οι κατηγορούμενοι να ορίζουν δικούς τους ιατροδικαστές, οι οποίοι θα κρίνουν τον θανάσιμο τραυματισμό του Άλκη αλλά και τον τραυματισμό των άλλων δύο παιδιών, φαντάζομαι πως θα αμφισβητήσουν το πόρισμα της κυρίας Κοβάτση, η οποία επιτρέψτε μου να πω, πως είναι μια εκ των καλύτερων ιατροδικαστών και είναι αξιοθαύμαστη για το έργο της».

«Και εγώ και ο κύριος Κούγιας θέλουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη»

«Σκοπός και δικός μου αλλά και του κυρίου Κούγια είναι η απόδοση της δικαιοσύνης, δε θέλουμε οι δηλώσεις μας να φέρουν βία, θέλουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη και αυτά τα γεγονότα να σταματήσουν.

Εδώ δε μιλάμε για οπαδική βία, αυτό δεν είναι φαινόμενο οπαδικής βίας, εδώ μιλάμε για μια στυγερή και άνευ κινήτρου δολοφονία ενός παιδιού και δύο παιδιών που έζησαν από θαύμα.

Μιλάμε για ένα πολύ έμπειρο δικαστήριο, θα αποδοθεί δικαιοσύνη».

Για το αν μπορεί να αποδοθεί η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης:

«Από την πρώτη στιγμή έχει ζητηθεί από εμάς και έχει καταγραφεί στα πρακτικά της δίκης η κατηγορία για εγκληματική οργάνωση και της πιθανότητες τέλεσης του συγκεκριμένου αδικήματος προκειμένου να κινηθεί στη συνέχεια η δίωξη από τον αρμόδιο εισαγγελέα».

Για το πότε υπολογίζεται το τέλος της δίκης:

«Είναι αυτό που λέμε το απρόβλεπτο στάδιο, δεν ξέρουμε πόσοι μάρτυρες θα εξεταστούν και υπάρχουν κάποια αιτήματα από την πλευρά των κατηγορουμένων που ακόμα δεν έχουν απαντηθεί από το δικαστήριο, σαφέστερη εικόνα θα έχουμε εν καιρό, πριν τα τέλη Μαΐου θεωρώ δύσκολο να έχει τελειώσει η δίκη, κατά την προσωπική μου άποψη».

Τέλος δήλωσε:

«Μιλάμε για μια πολύ απαιτητική δίκη, το δικαστήριο συνεδριάζει τρεις φορές τη βδομάδα και εγώ και ο κύριος Κούγιας δίνουμε μεγάλο αγώνα, θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους που ενώ δεν έχουν ρόλο στη δίκη, έρχονται και μας στηρίζουν, μπορεί να κρατήσουν σημειώσεις αν πρέπει να βγούμε για μερικά λεπτά από την αίθουσα, παρακολουθούν τη διαδικασία με μεγάλο ενδιαφέρον και θέλω να τους ευχαριστήσω».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button