Ποδόσφαιρο

Στο ντέρμπι κορυφής πρέπει να έρθει ξένος διαιτητής

Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα θεωρούταν αυτονόητο, στην Ελλάδα όμως χρειάζεται να το σημειώσουμε. Το Άρης-Ολυμπιακός ΔΕΝ γίνεται να μην διεξαχθεί με ξένο διαιτητή.

Ο λόγος είναι αυτονόητος. Πρέπει να διασφαλιστεί η αξιοπιστία του παιχνιδιού. Ο Άρης ανά τα χρόνια έχει υποστεί πολλές σφαγές σε παιχνίδια με τον Ολυμπιακό.

Με την είσοδο στην εποχή του VAR απονέμεται πολύ περισσότερη δικαιοσύνη μεν, αλλά αν κάποιος διαιτητής θέλει να αδικήσει μια ομάδα, έχει αποδειχθεί πολλές φορές ότι έχει τον τρόπο να το κάνει.

Έτσι ιδίως σε ένα παιχνίδι που θα κριθεί η (προς ώρας) πρώτη θέση δεν γίνεται να συμβεί οτιδήποτε διαφορετικό.

Ακόμη ο Άρης πρέπει να ξεκινήσει να λαμβάνει τον σεβασμό που του αξίζει. Οι κιτρινόμαυροι είναι μια από τις μεγαλύτερες (σε όλους τους τομείς) ομάδες του πρωταθλήματος και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται.

Πολύ σωστά ορίστηκε ξένος διαιτητής στο ματς Ολυμπιακός-Παναθηναϊκό. Ακόμη και αν οι πράσινοι είναι σε κακή κατάσταση ένα ντέρμπι παραμένει ντέρμπι. Για ξένους διαιτητές σε παιχνίδια του Άρη παρόλα αυτά ισχύει το ίδιο, ενώ υπάρχουν ακόμη παραπάνω λόγοι.

Όχι απλώς μιλάμε για μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της χώρας, αλλά για μια ομάδα η οποία βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και δείχνει έτοιμη να χτυπήσει κάθε αντίπαλο.

Σε αυτό προστίθεται και το παρελθόν. Αν μια ομάδα έχει δείξει ότι «χρειάζεται» ξένους διαιτητές για να έρθει ισονομία αυτή είναι ο Άρης. Που ειδικά στα παιχνίδια κόντρα σε ομάδες με μεγάλα πορτοφόλια έχει βιώσει τεράστιες αδικίες.

Μέσα στην εβδομάδα θα φανεί το εάν ο Κλάντεμπεργκ έχει δική του βούληση ή είναι απλά ένα… εξελιγμένο μοντέλο του Περέιρα. Κανένας λογικός άνθρωπος άλλωστε δεν θα όριζε Έλληνα διαιτητή στο παιχνίδι του πρώτου με τον δεύτερο.

Φυσικά και η ΠΑΕ Άρης πρέπει να διεκδικήσει. Θα πρέπει να φροντίσει να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις ώστε να μην βρεθεί αδικημένη, στο σημαντικότερο -εντός Ελλάδος- παιχνίδι της ομάδας εδώ και χρόνια.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button