Μπάσκετ

«Στον αέρα» τελικοί και Εθνική λόγω της ένστασης του Προμηθέα!

Η γκάφα των διαιτητών στον 5ο ημιτελικό Λαύριο – Προμηθέας που οδήγησε σε ένσταση των Πατρινών έχει φέρει τα πάνω-κάτω στον προγραμματισμό της Basket League, αλλά και στην προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών ενόψει του Προολυμπιακού.

Ενός κακού, μύρια έπονται. Σε μία σεζόν που το ελληνικό μπάσκετ έχει ταλαιπωρηθεί – σε όλα τα επίπεδα – όσο ποτέ άλλοτε, το επεισοδιακό φινάλε του 5ου ημιτελικού ανάμεσα σε Λαύριο και Προμηθέα (νίκη του πρώτου με 81-74) ενδέχεται να βάλει φωτιά στον προγραμματισμό της Εθνικής Ανδρών ενόψει του προολυμπιακού τουρνουά.

Με τους Πατρινούς να έχουν υποβάλει ένσταση για την λάθος συνεννόηση των διαιτητών (Μάνος, Καρακατσούνης, Πουρσανίδης) και της γραμματείας στην φάση που εκτυλίχθηκε με 46 δευτερόλεπτα για το φινάλε, η Stoiximan Basket League μπαίνει αυτή τη στιγμή στον “πάγο” μέχρι να βγει η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή, η οποία συνήθως παίρνει δύο εργάσιμες ημέρες για να βγει, δηλαδή θα πρέπει να βγει στην Τρίτη (1/6).

Βάσει σχεδιασμού ωστόσο του ΕΣΑΚΕ, την Τρίτη ή την Τετάρτη (2/6) θα έπρεπε να ξεκινήσουν οι σειρές των τελικών (μικρός και μεγάλος) προκειμένου το πρωτάθλημα να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα ώστε οι διεθνείς παίκτες των ομάδων να ενσωματωθούν στην προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών ενόψει του Προολυμπιακού τουρνουά. Όπως γίνεται σαφές ωστόσο, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.

Ακόμα και αν ο Αθλητικός Δικαστής εκδώσει απόφαση αύριο, Δευτέρα, (31/5), πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι η ομάδα που θα βγει ζημιωμένη θα προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ για να δικαιωθεί, κάτι που σημαίνει νέα καθυστέρηση. Και είναι μία κίνηση που πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι θα γίνει, αφού η πρόκριση στον τελικό σημαίνει 300.000 ευρώ περισσότερα στα ταμεία μίας ομάδας από ότι αν αγωνιστεί στον μικρό τελικό. Στην περίπτωση του Λαυρίου αυτό είναι το φετινό του μπάτζετ!

Όπως γίνεται σαφές, ακόμα και αν όλες οι διαδικασίες ολοκληρωθούν με ταχύτητα ρεκόρ (Αθλητικός Δικαστής, ΑΣΕΑΔ) και διεξαχθεί – ή δεν διεξαχθεί – ο 5ος ημιτελικός, δύσκολα οι δύο σειρές των τελικών (μικρός και μεγάλος) θα ξεκινήσουν πριν την Κυριακή (6/6). Ακόμα όμως και αν και οι δύο σειρές έχουν αγώνα μέρα παρά μέρα και κριθούν στις 3 νίκες, οι παίκτες θα ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στις 10 Ιουνίου, κάτι που επηρεάζει άμεσα την Εθνική Ανδρών.

Η προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών ξεκινάει την 1η Ιουνίου, με τους παίκτες που έχουν ακόμα αγώνες να προβλέπεται να ενσωματωθούν μετά το τέλος των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων. Δεδομένου λοιπόν ότι η ραχοκοκαλιά της ομάδας που θα κληθεί στην προεπιλογή αποτελείται από παίκτες του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ, του Προμηθέα και του Ολυμπιακού (ο μόνος που δεν έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις αυτή την περίοδο), γίνεται σαφές ότι ο Ρικ Πιτίνο θα αντιμετωπίσει μεγάλο πρόβλημα στην προσπάθειά του να μοντάρει την ομάδα ενόψει του Προολυμπιακού τουρνουά του Καναδά (29/6-4/7).

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button