Γενικά

Στην Καρδίτσα οι βετεράνοι του Άρη! (photos)

Καλεσμένος του δημάρχου Μαυροματίου Καρδίτσας ήταν ο Άρης και οι παλαίμαχοί του με αφορμή τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση, προς τιμήν του εθνικού ήρωα Γεώργιου Καραϊσκάκη.

Οι βετεράνοι του Άρη δείπνησαν δίπλα στον ανδρίαντα του εθνικού ήρωα ενώ αγωνίστηκαν και εναντίον της Αναγέννησης Καρδίτσας.

Ο πρόεδρος των βετεράνων του Άρη, Γιάννης Βέννος προχώρησε σε δημοσίευση στα social media αναφορικά με το γεγονός. Συγκεκριμένα είπε:

“Από την χθεσινή εκδήλωση προς τιμήν του Γεωργίου Καραϊσκάκη ενός από τους ήρωες της επανάστασης του 1821. Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης, ο γιος της καλόγριας ,όπως τον ονόμαζαν, γεννήθηκε το 1782 στο Μαυρομάτι Καρδίτσας, σε μια σπηλιά. Μητέρα του ήταν η Ζωή Διμισκή, που είχε γίνει καλόγρια, μετά το θάνατο του πρώτου συζύγου της. Πατέρας του ήταν ο Δημήτριος Ισκος, αρματολός του Βάλτου, που ονομαζόταν και Καραϊσκος, εξ αιτίας του μελαψού του δέρματος.

Έγινε ένας από τους μεγαλύτερους οπλαρχηγούς της επανάστασης του 1821. Το 1826 ανακηρύχθηκε αρχιστράτηγος, και τον Απρίλιο του 1827 σκοτώθηκε σε μία μάχη υπερασπιζομενος την πόλη των Αθηνών.

Πρέπει να πούμε, ότι η χθεσινή ημέρα ήταν ξεχωριστή, για όλους τούς βετεράνους, που δεν είχε προηγούμενο. Ήμασταν όλη μέρα στο χωριό που γεννήθηκε ο Καραϊσκάκης και τα συναισθήματα εθνικής έπαρσης, και εθνικής υπερηφάνειας ήταν εμφανή σε όλους μας! Και όταν το βράδυ, ο δήμαρχος παρέθεσε δείπνο στα μέλη της αποστολής, τιμής ένεκεν δίπλα στον ανδριάντα του Γεωργίου Καραϊσκάκη στην πλατεία του χωριού, αυτά τα συναισθήματα έφθασαν στην κορύφωση τους!

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, αν και έχει μικρή σημασία, ο ΑΡΗΣ κέρδισε την Αναγέννηση Καρδίτσας με 4-1”.

Δείτε τις φωτογραφίες:

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Leave a Reply

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button