Γενικά

Στην Ελλάδα το νέο Toyota Aygo X

Tα πρώτα Toyota Αygo X έφθασαν στη χώρα μας με την αντιπροσωπεία να ανακοινώνει τόσο τις τιμές και τα επίπεδα εξοπλισμού με τα οποία μπορεί να παραγγελθεί, όσο και την διαθεσιμότητά του.

Toyota Aygo X

Tα πρώτα Toyota Αygo X έφθασαν στην ελληνική αγορά ξεκινώντας και επίσημα πλέον το εμπορικό λανσάρισμα του ολοκαίνουργιου ιαπωνικού μικρού στη χώρα μας.

Υπενθυμίζουμε ότι το Toyota Aygo ανανεώθηκε ριζικά στη νέα του γενιά, απέκτησε το πρόθεμα X στην ονομασία του και διατηρώντας τις μικρές του διαστάσεις, μεταμορφώθηκε σε ένα αστικό crossover. Το συνολικό ύψος του συγκριτικά με τον προκάτοχο του έχει αυξηθεί κατά 50 mm, ενώ το μήκος του ανέρχεται στα 3.700 mm. To μεταξόνιο είναι κατά 90 mm μακρύτερο και το πλάτος αυξημένο κατά 125 mm, προσφέροντας έτσι μεγαλύτερο χώρο στους επιβαίνοντες και 60 lt μεγαλύτερο χώρο αποσκευών. Ο τελευταίος φτάνει πλέον τα 231 lt.

Toyota Aygo X

Οι εξωτερικές ανανεώσεις συνάδουν με τον crossover χαρακτήρα του νέου μοντέλου με την γλίστρα εμπρός, την διαφορετική απόχρωση γύρω από τους θόλους τροχών αλλά και την απόσταση από το έδαφος, που είναι αυξημένη κατά 11 mm.

Στο εσωτερικό, το Aygo X παραμένει εστιασμένο στην ευχρηστία. Μπορεί να εξοπλιστεί με οθόνη αφής για το infotainment μεγέθους 9” και κλιματισμό. Από τις νέες παροχές, ξεχωρίζει η δυνατότητα ασύρματης φόρτισης για τα κινητά αλλά και ο εσωτερικός φωτισμός ambient. Επίσης, το μικρό αυτοκίνητο πόλης μπορεί να θωρακιστεί με πληθώρα συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης οδηγού όπως ενεργό Cruise Control, σύστημα διατήρησης λωρίδας και σύστημα αποφυγής σύγκρουσης. Επίσης, μπορεί να εξοπλιστεί με αναδιπλούμενη υφασμάτινη οροφή.

Toyota Aygo X

Όσον αφορά τα μηχανικά μέρη, το λιλιπούτειο crossover μένει πιστό στους βενζινοκινητήρες με την κίνησή του να αναλαμβάνει ένας τρικύλινδρος κινητήρας 1 λίτρου με απόδοσης 72 PS και 93 Νm ροπής. Το μοτέρ συνδυάζεται με ένα χειροκίνητο σασμάν πέντε σχέσεων. Προαιρετικά, υπάρχει και η δυνατότητα επιλογής αυτόματου κιβωτίου S-CVT έναντι €1.100 σε όλες τις εκδόσεις πλην της βασικής που διατίθεται στην ελληνική αγορά.

Toyota Aygo X

Η Toyota υπόσχεται μέση κατανάλωση 4,7 lt/100 km (4,9 lt/100 km για το S-CVT) και εκπομπές ρύπων CO2 στα 107 gr/km (110 gr/km για το S-CVT).  Επιπλέον, τα 100 km/h έρχονται σε 15,6” (15,5” για το S-CVT) και η τελική ταχύτητα ανέρχεται στα 158 km/h (151 km/h για το S-CVT).

Toyota Aygo X

H τιμή του νέου Toyota Aygo X το οποίο καλύπτεται από έξι χρόνια εγγύηση ή 180.000 km, ξεκινά από τα €14.370 και είναι διαθέσιμο σε επτά εκδόσεις εξοπλισμού: X, X-Play, X-Style, X-Pulse, X-Trend, X-Envy, X-Limited.

Νέο Toyota Aygo X
ΈκδοσηΤιμή
X €14.370
X-Play €14.970
X-Style €15.670
X-Pulse €16.240
X-Trend €17.040
X-Envy €17.640
X-Limited €19.860

ΠΗΓΗ: www.drive.gr

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button