Διεθνή

Στα ημιτελικά ο Τσιτσιπάς – Σήμερα ο αγώνας με τον Έβανς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε την ανατροπή κόντρα στον Γιαν Λέναρντ Στρουφ και πέρασε στα ημιτελικά του Ντουμπάι για δεύτερη σερί χρονιά

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας πήρε τη νίκη με 4-6, 6-4, 6-4 σε βάρος του 29χρονου Γερμανού σε 2 ώρες και 22 λεπτά, για να κλείσει ραντεβού με τον Νταν Έβανς στην τετράδα της διοργάνωσης.

Ο Στρουφ εκμεταλλεύτηκε το κακό service game του Στέφανου στο 4-5 και βρέθηκε με τρία σετ πόιντ στο πρώτο σετ. Παρότι ο 21χρονος Έλληνας έσβησε τα δύο, στο τρίτο έκανε το λάθος όταν χτύπησε η μπάλα στο frame της ρακέτας του, μετά από μια ριψοκίνδυνη προώθηση του Γερμανού στο φιλέ.

Ο Στεφ, πάντως, παρότι φάνηκε νευρικός στο πρώτο σετ, βρήκε την αυτοκυριαρχία του στο δεύτερο και πέρασε μπροστά στο σκορ μόλις στο πρώτο γκέιμ (1-0), βρίσκοντας καλές επιστροφές.

Όταν, όμως, πήρε τις μπάλες στα χέρια του στο 5-4, είδε τον αντίπαλό του να απειλεί με δύο μπρέικ πόιντ. Δεν πτοήθηκε, πάντως, και μπόρεσε τελικά να κλείσει στη δεύτερη ευκαιρία του το σετ και να φέρει το ματς στα ίσα.

Μπήκε, μάλιστα, με φόρα και στο τρίτο, αλλά δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί κανένα από τα τέσσερα μπρέικ πόιντ στο πρώτο γκέιμ.

Ήταν, ωστόσο, πιο αποτελεσματικός στο πιο κρίσιμο γκέιμ του αγώνα, στο 4-4, όταν επέστρεψε από το 40-0 και σημείωσε το καθοριστικό μπρέικ.

Στη συνέχεια δεν είχε κανένα πρόβλημα να σφραγίσει την πρόκριση να «πετάξει» το μεγαλύτερο βάρος από την υπεράσπιση της περσινής συμμετοχής του στον τελικό.

Ο αγώνας με τον Έβανς θα γίνει σήμερα στις 15.00 και θα είναι η πρώτη συνάντηση μεταξύ των δύο παικτών.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button