Γενικά

Στέφανος Τσιτσιπάς : «Δεν έχασα την ψυχραιμία μου»

Κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα η ψυχραιμία που έδειξε ήταν το κλειδί για τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Στη συγκέντρωση που είχε από την ώρα που κατάλαβε τον τραυματισμό του αντιπάλου του, αλλά και στη ψυχραιμία που επέδειξε στο παιχνίδι του, στάθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά τον αγώνα με τον Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα, στη διάρκεια της οποίας ο Ισπανός αποχώρησε στο δεύτερο σετ με τραυματισμό κι ενώ ο Έλληνας πρωταθλητής είχε πάρει το πρώτο με 7-5.
Στο παρελθόν δεν είναι λίγες οι φορές που παρόμοια περιστατικά δεν έχουν εξελιχθεί με τρόπο θετικό για τους αθλητές που προς στιγμή φαίνεται να αποκτούν το προβάδισμα λόγω προβλημάτων που οι αντίπαλοί τους αντιμετωπίζουν.
Μπορεί να χαθεί η αυτοσυγκέντρωση από εκείνον που θεωρητικά έχει το πλεονέκτημα, στην προκειμένη περίπτωση κάτι που δε συνέβη με τον 22χρονο Έλληνα πρωταθλητή.
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν έχασε τον έλεγχο του παιχνιδιού, πνευματικά έμεινε μέσα στο ματς με αποτέλεσμα πριν δοθεί τέλος στον αγώνα να πάρει το πρώτο σετ με την αποχώρηση του Φοκίνα.
Αρχικά ο Στέφανος Τσιτσιπάς είπε «Νιώθω πολύ ικανοποιημένος από την πρόκρισή μου στους ημιτελικούς» και συνέχισε: «Αισθάνομαι ότι αγωνίζομαι στο σπίτι μου εδώ. Είμαι πολύ χαρούμενος με την εμφάνισή μου. Δούλεψα πολύ και πάλεψα.
Στις δύσκολες στιγμές έβγαλα το καλύτερό μου τένις. Είδα ότι τραυματίστηκε στα μέσα του πρώτου σετ και προσπάθησα να το εκμεταλλευτώ παίζοντας μεγάλα ράλι.
Δεν ήταν εύκολο φυσικά, υπήρχαν στιγμές που παραλίγο να έχανα τη συγκέντρωσή μου αλλά παρέμεινα ψύχραιμος και επέβαλλα το παιχνίδι μου μέχρι το τέλος», κατέληξε ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών στην Ελλάδα.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button