ΔιεθνήΜπάσκετ

Σκουρτόπουλος: «Το καλύτερο θα έρθει με υπομονή και σκληρή δουλειά»

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ για την νίκη της ομάδας του κόντρα στο Μαυροβούνιο…αλλά στάθηκε και στην επόμενη μέρα

Όσα τόνισε ο κόουτς:

«Σήμερα έγινε το πρώτο βήμα… Είχαμε πραγματικά μεγάλη συγκέντρωση… Το σκορ δεν αντικατοπτρίζει τις πραγματικές δυνατότητες του Μαυροβουνίου, η νίκη ήλθε πολύ πιο εύκολα από ό,τι περιμέναμε. Τα πήγαμε πολύ καλά στην άμυνα ενώ τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα όταν ισορροπήσαμε τις επιλογές μας στην επίθεση. Το παιχνίδι πήγε εκεί που θέλαμε, είμαστε σε καλή φάση και τώρα ακολουθεί ένα πιο δύσκολο ματς με τη Βραζιλία»

Στη συνέχεια ανέφερε:

«Η άμυνα είναι η βάση μας. Είναι γεγονός ότι μας αρέσει να παίζουμε στο ανοιχτό γήπεδο όμως όλα ξεκινούν από την άμυνα. Στις αρχές του αγώνα είχαμε κακές επιλογές στην επίθεση με 0/5 τρίποντα όμως είναι λογικό. Το άγχος της πρεμιέρας, κακά τα ψέματα, δεν αλλάζει ποτέ. Η Βραζιλία είναι καλή επιθετική ομάδα, επικίνδυνη στο τρίποντο. Εμείς έχουμε διαφορετική φιλοσοφία και δεν θα επιτρέψουμε να γίνει εύκολο το παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε εξίσου σοβαροί, αρχίζοντας από την άμυνα. Θέλουμε τη νίκη για να προκριθούμε στην επόμενη φάση. Σήμερα χρησιμοποιήσαμε σωστά το παιχνίδι στη ρακέτα, ήλθαν πολλοί πόντοι από μέσα προς τα έξω. Σταδιακά, μέσα από τα παιχνίδια θα φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο».

Κατέληξε λέγοντας:

«Το είχαμε συζητήσει όσον αφορά τον τρόπο που θα τον χρησιμοποιούσαμε. Θα κερδίσουμε 2 μέρες μέχρι το επόμενο παιχνίδι, ώστε να είναι ακόμα πιο έτοιμος στη συνέχεια. Όλοι θέλουμε το καλύτερο! Αυτό θα έλθει μόνο με υπομονή και σκληρή δουλειά. Αν βιαστούμε, μπορεί να γλιστρήσουμε».

Δώρα Λάμπρου

Η αγάπη για τον Άρη ήταν δεδομένη, το πάθος της για τον αθλητισμό αδιαπραγμάτευτο, κάπου εκεί προστέθηκε το...μικρόβιο της δημοσιογραφίας, με το Yellow Radio να αποτελεί το "εφαλτήριο" για το ταξίδι της ενημέρωσης.
Back to top button