Ποδόσφαιρο

Σερζίνιο για Λούκας: “Zει για το ποδόσφαιρο, δουλεύει στα… κόκκινα από το πρωί μέχρι το βράδυ”

Στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή “Αθλητικό X-Press” φιλοξενήθηκε ο πρώην συμπαίκτης του Λούκας Σάσα, Σέρτζιο Φελίπε Ντίας Ριμπέιρο ή αλλιώς Σερζίνιο.

Ο πορτογάλος ποδοσφαιριστής που πέρασε από πολλές ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος μίλησε για εκείνον, τον Λούκας Σάσα, τον Γιώργο Δεληζήση αλλά και για την πορεία του Άρη.

Αναλυτικά τα όσα είπε στους Γιώργο Τότσικα και Ιάσονα Μίσχο:

Μετά από μια δεκαετία στην Ελλάδα σε Λεβαδειακό, Εργοτέλη, Λαμία, Τρίκαλα, Ολυμπιακό Βόλου, Πειερικό, νιώθεις πιο πολύ έλληνας ή πορτογάλος;

Μια ζωή θα είμαι πορτογάλος αλλά νιώθω και έλληνας γιατί έχω μπει σε αυτή την νοοτροπία.

Η Ελλάδα θα μπορούσε να θεωρηθεί η δεύτερη πατρίδα σου;

Ναι φυσικά και το νιώθω κιόλας.

Ήσουν την σεζόν 2012-2013 στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας με συμπαίκτη τον Λούκας Σάσα που ενδιαφέρει τον Άρη για την θέση του αμυντικού χαφ. Ποια είναι η γνώμη σου για τον Λούκας;

Ο Λούκας είναι ένας ξεχωριστός παίκτης. Δουλεύει συνεχώς, από το πρωί μέχρι το βράδυ.  Δίνει το 100% στις προπονήσεις, είναι επαγγελματίας. Είναι γρήγορος, μπορεί να καλύπτει ένα μπακ, να οργανώνει και το παιχνίδι. Μπορεί να μην είναι πολύ ψηλός αλλά έχει φοβερή δύναμη στα πόδια του. Για εμένα, βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο.

Είναι ένας παίκτης που ζει για το ποδόσφαιρο;

Ναι 100%, ζει το κάθε δευτερόλεπτο μέσα στο γήπεδο. Και στην προπόνηση και στον αγώνα.

Ενδιαφέρει για την θέση του Μανώλη Σιώπη, εσύ τι πιστεύεις ότι μπορεί να προσφέρει αμυντικά; 

Με τον Μανώλη Σιώπη ταιριάζουν πάρα πολύ. Απλώς προσωπικά θεωρώ ότι είναι λίγο καλύτερος και στο επιθετικό κομμάτι. Έχει και καλά στημένα και καλή οργάνωση επιθετικά. Είναι ενα εξάρι που αν τον αφήνει ο προπονητής, μπορεί να βγει και μπροστά.

Σουτάρει δηλαδή κιόλας;

Ακριβώς μπορεί να σουτάρει και επιπλέον μπορεί να είναι το μοντέρνο εξάρι, “box to box”.

Για τον χαρακτήρα του τι έχεις να πεις; 

Δεν δημιουργούσε ποτέ προβλήματα. Δεν γίνεται να έχεις προβλήματα με αυτόν τον άνθρωπο, τόσο καλός είναι. Zει 100% για το ποδόσφαιρο.

Είναι κατάλληλος παίκτης για τον Άρη που θέλει μια ευρωπαϊκή πορεία και να πρωταγωνιστήσει στο ελληνικό πρωτάθλημα;

Εγώ πιστεύω πως ναι γιατί αυτό μου έδειξε όταν ήμασταν συμπαίκτες. Ήταν σε μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό κάθε χρόνο στην Βουλγαρία και έχει παίξει και Champion’s League. Τα δείγματα αυτά δείχνουν ότι αυτός ο παίκτης αντέχει την πίεση. Από εδώ και πέρα δεν γνωρίζω αλλά το επίπεδο στην Λουντογκόρετς ήταν πολύ καλό.

Τι θα τον συμβούλευες εσύ;

Πρέπει να προσέχει γιατί στον Άρη έχει πολλή πίεση από τον κόσμο. Είναι ένας κόσμος που ζει για αυτή την ομάδα. Αλλά όπως σας είπα νομίζω πως ο Λούκας έχει μάθει να διαχειρίζεται την πίεση. Είναι το κατάλληλο σημείο και στιγμή τώρα για να παίξει καλή μπάλα.

Όπως τον ακούμε πάντως, δεν νομίζουμε να παρασυρθεί από την ζωή της Θεσσαλονίκης έτσι;

Ναι, είναι καταπληκτική αυτή η πόλη, εγώ την αγαπώ πολύ.

Έχεις εικόνα για το ελληνικό πρωτάθλημα;

Ναι το παρακολουθώ όσο μπορώ.

Πως σου φάνηκε η περσινή χρονιά του Άρη;

Είδα μια ομάδα που έπαιζε πολύ καλό ποδόσφαιρο με στόχο να καταφέρει να βγει στην Ευρώπη. Είχε έναν πολύ καλό κορμό. Όσο είχα μιλήσει με τον Δεληζήση γιατί έχουμε παραμείνει φίλοι από την Λάρισα, ήταν και αυτός πολύ ευχαριστημένος. Ήταν ένας πολύ καλός χρόνος για τον Άρη.

Για τον Γιώργο Δεληζήση ποια είναι η γνώμη σου; Πήρε την δικαίωση του;

Σίγουρα. Είναι από τους καλύτερους παίκτες που έχω δει μέσα στο γήπεδο με πολύ καλό χαρακτήρα. Είναι πραγματικός, τα δίνει όλα και ζει για την φανέλα.

Θα ήθελες κάποια στιγμή να παίξεις στον Άρη; Είναι ο κόσμος του το κάτι άλλο;

Ο κάθε ποδοσφαιριστής με αυτόν τον κόσμο θα ήθελε να παίξει στον Άρη. Με αυτόν τον κόσμο, αυτή την ατμόσφαιρα. Είναι το όνειρο για τον κάθε ποδοσφαιριστή. Εννοείται θα το ήθελα.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button